Svensk media har konsekvent nekat till att valet och poströstningen i USA omfattar stora problem. Istället har man som Sveriges Radio anklagat Donald Trump för att hitta på och hävdar att det inte finns några fakta som stödjer Trumps varningar. I denna text listar jag ett axplock av problem med valet och poströstningen som både innefattar kriminalitet, fusk och tekniska problem.

Svensk media är helt enkelt inte insatt i ämnet som berör valet och poströstningen i USA, eller så ljuger de medvetet. Dessutom har den “expert” som SVT anlitat i syfte att missleda svenska folket även helt fel i sak.

Här är ett axplock av de problem som finns i USA med poströstningen – problem som Trump varnat för:

  • I delstaten Texas har en borgmästarkandidat för det Demokratiska partiet försökt att beställa 84 stycken poströster till sig själv i syfte att rösta på sig själv 84 gånger, vilket naturligtvis är valfusk. Han åtalas nu för röstbedrägeri.
  • I delstaten Pennsylvania har ett antal valproblem uppdagats, inklusive röstbedrägeri. I ett valdistrikt skickades närmare 30 000 valsedlar ut till fel personer. Dessa personer ska nu få korrekta valsedlar postade till sig, vilket gör att de dels kan skicka in en röst för en annan person och sedan en annan röst för sig själv.
  • I samma delstat åtalas två anställda vid postverket för att ha kastat bort valsedlar i soptunnor.
  • I en annan del av Pennsylvania kastade också en brevbärare bort valsedlar i en soptunna.
  • I Pennsylvania kastade även en anställd bort valsedlar vars poströster hade lagts för Donald Trump men som försvarades som “tekniskt problem”.
  • I delstaten Wisconsin, som även den förväntas bli jämn i årets val, hittades en massa röstsedlar i ett dike som någon med tillgång till röstsedlarna hade kastat bort.
  • I Iowa, som även förväntas bli jämnt, tvingades delstatens högsta domstol diskvalificera 74 000 poströster eftersom de till viss del var förhandsifyllda av kommunanställda, vilket är olagligt, och inte ifyllda av de som skulle rösta via valsedlarna.
  • I New Jersey har en brevbärare åtalats för att ha kastat bort en massa röstsedlar i en soptunna.
  • I delstaten West Virginia har en brevbärare åtalats för att under primärvalen ha manipulerat valsedlar med en penna från att kunna läggas på det Demokratiska partiet till att bara kunna läggas på de Republikanska partiet.
  • I New York skickades fel röstsedlar ut till ett antal väljare med posten, röstsedlar avsatta för militäranställda. De korrekta valsedlarna skickades senare ut när felet upptäcktes. Dessa personer hade alltså tillgång till två uppsättningar röstsedlar och kunde därmed enkelt skicka in två röster i ett försök att begå bedrägeri på grund av ett fel i kommunens hantering av poströstningen.

”Röstskördning”

Ett mer utbrett sätt att begå röstbedrägeri genom poströstning är så kallad “ballot harvesting”, vilket i vissa delstater är olagligt. Denna taktik bygger på att en tredje part begår strukturellt röstbedrägeri genom att samla in röstsedlar från en större grupp väljare och fylla i samt skriva under röstsedlarna för att slutligen leverera dem till vallokalen.

Ett sådant fall utreds nu av FBI i Minnesota. I Arizona har detta skapat så stora problem historiskt, framförallt i samband med indianbefolkningen, att ärendet nu uppe i högsta domstolen. Under mellanårsvalet 2018 var “ballot harvesting” ett problem i till exempel North Carolina där en person åtalades för valbedrägeri i samband med detta då personen strukturellt tvingade andra människor att utöva just “ballot harvesting”.

I Texas har fyra personer åtalats för att ha organiserat “ballot harvesting” samt diverse annat röstbedrägeri under mellanårsvalet 2018.

I North Carolina tvingas myndigheterna i genomsnitt att utreda ca 40 fall av röstbedrägeri under varje val, varav flera slutar i åtal och fällande domar. Till exempel röstade en person i både North Carolina och Kentucky under ett par val, vilket är olagligt.

Döda personer röstar

Till och med döda personer lyckas rösta i varje val, vilket naturligtvis betyder att en levande person fått tag i en röstsedel och lagt rösten för en död person eftersom hundratusentals döda personer finns kvar på röstlängden trots att de är döda, samtidigt som tiotusentals personer i USA röstar två gånger på grund av att de flyttar eller får tag på fler valsedlar på diverse sätt.

Även icke-medborgare upptäcks rösta, vilket är olagligt. I North Carolina arresterades nyligen 19 utländska medborgare för att ha röstat i valet 2016. I Texas har det uppdagats att tiotusentals utländska medborgare har röstat under ett antal år. En illegal invandrare i Texas erkände sig nyligen skyldig till att ha röstat i amerikanska val under 24 år.

Krävs ingen identifikation

Avslutningsvis kan det understrykas att det endast i sex delstater krävs fotoidentifikation för att rösta. I hela 22 delstater krävs ingen form identifikation överhuvudtaget för att rösta.

Min hemdelstat Vermont tillhör en av dessa delstater där man kan rösta helt utan at behöva identifiera sig, vilket gör det extremt lätt att genomföra både poströstningsbedrägeri och röstbedrägeri i själva vallokalen under valdagen. Poströster kan enkelt stjälas från grannarnas postlådor och brevbärarna som plockar upp breven med poströsterna ur bostäders brevlådor kan enkelt öppna dessa och se vem man röstat på och slänga bort de rösterna som inte är för den kandidaten brevbäraren stödjer.

Inget vittne för namnunderskriften krävs ens när man poströstar i många delstater såsom Vermont, vilket gör att en person enkelt kan rösta i någon annans persons namn och skriva under röstsedeln utan något vittne.

I själva vallokalen kan man enkelt promenera in och uppge sig för vara en helt annan person, speciellt nu när alla bär ansiktsskydd och det är svårt att fysiskt identifiera personen genom utseende. Så att rösta i en annans persons namn utan att bli upptäckt är enkelt i dessa 22 delstater i vallokalen. Detta gör att såväl illegala invandrare som turister kan rösta i en vallokal om de vill genom att bara uppge att namn på en medborgare i kommunen, vilket enkelt kan hittas genom internets lokala telefonkatalog.

Fusk kan avgöra valet

Det finns otaligt fler exempel på röstbedrägeri, tekniska problem, och diverse andra fakta som faktiskt stödjer Donald Trump tes att valet i USA generellt men poströstningen i synnerhet kantas med problem. Om valet är extremt jämnt där det avgörs i ett par svängdelstater kan några tusen röster åt ena eller andra hållet komma att vara helt avgörande, röster som nu kanske ligger i ett dike eller skickats in av döda personer eller illegala invandrare.

Eller snarare blir det så att domstolar kommer att avgöra valet, och slutligen HD, eftersom kaoset med poströstningen redan resulterat i dussintals domstolsfall med otaliga fler som kommer framkomma under och efter valdagen.

Att svensk media inte rapporterar om detta utan sopar det under mattan med förklaringen att Trump hittar på visar att svensk media är helt oinsatt i det amerikanska valet.