sd-valsedlar
Inrikes

Vallokal i Göteborg saknade valsedlar för Sverigedemokraterna

Publicerad 9/9/2018
Annons

Ansvariga funktionärer för vallokalen på Annedalsskolan i Göteborg såg inte till att Sverigedemokraternas valsedlar fanns på plats. I flera timmar efter att lokalen öppnade klockan 08:00 kunde de som kom dit inte rösta på SD. ”Extremt allvarligt”, kommenterar Jörgen Fogelklou, ordförande för SD i Göteborg.

Det var först efter att personer larmat om saken till valchefen för Göteborgs stad, Bill Wergren, som valfunktionärerna på Annedalsskolan plockade fram de undangömda SD-valsedlarna. Wergren kallar det inträffade för ”en beklaglig miss” och vill inte tro att det rör sig om medvetet valfusk.

Wergren menar dock att ”fattningsförmågan” kan vara olika hos olika valfunktionärer vad gäller att förstå vilka regler som gäller. Det framgår inte vilken förklaring, om någon, han fått från de som ansvarar för den aktuella vallokalen.

– Nu kommer vi att hålla extra uppsyn för det här är extremt allvarligt och ytterst anmärkningsvärt, säger den lokala SD-ordföranden Jörgen Fogelklou i en kommentar till SVT om det inträffade.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons