Valresultatet – ett utslag av fake news och lögner

Delningar

➤ KRÖNIKA  Sverigedemokraterna gjorde vad man skulle kunna rubricera som ett dåligt bra val. Bra därför att man också i detta val är det parti som ökar mest, både relativt och absolut, men dåligt eftersom förväntningarna och prognoserna var betydligt högre ställda.

Jag har sett att vissa tycker 17,6% är en så anmärkningsvärt svag siffra att man spekulerar i valfusk. Som grogrund för sådana spekulationer ligger bland annat att opinionsinstitut som YouGov och Sentio som tidigare prickat in SD bäst, nu plötsligt gjorde det sämst. Samma sak med Valu-undersökningen där SD alltid underskattats men i år tvärtom överskattades.

Den svårförklarliga kraschen av Valmyndighetens webbplats och statskontrollerade PostNords mystiska förseningar med att leverera förtidsrösterna är andra ingredienser i en spännande konspirationsteori om ett riggat val. Och eftersom etablissemanget krattat manegen för sådana teorier genom sitt oseriösa tal om ryska valpåverkansoperationer är det inte märkligt om det nu uppstår motsvarande teorier också i motsatt riktning.

Det finns dock en enklare förklaring till att Sverigedemokraterna inte ökar mer än de gör, en som egentligen är lika skrämmande som valfusk. Jag syftar på den omfattande propaganda med fake news och lögner som systematiskt matats ut av media om att det efter systemkollapsen och asylkaoset 2015 har skett ett paradigmskifte i svensk invandringspolitik.

Media har hjälpt både regerande Socialdemokraterna och Moderaterna att lansera en falsk bild av att SD inte behövs eftersom vi nu ställt om till volymer som ligger på EU:s miniminivåer. De röster som bemödat sig med att fördjupa sig i Migrationsverkets statistik och prognoser och som funnit att Sverige fortfarande har västvärldens i särklass högsta invandring har inte lyckats tränga igenom bruset. Inte ens när tidigare s-ledaren och statsministern Göran Persson sent i valrörelsen slog fast detta, gick det in hos väljarna. Eller så trodde man att Persson menade att sossarna skulle rätta till detta.

Delvis har Sverigedemokraterna själva bidragit till sitt relativt sett svaga valresultat. Partiet har genom sina regeringsinviter och beröm högerut hjälpt framför allt Moderaterna att framstå som ett parti som gjort upp med Reinfeldt-erans migrationspolitiska ansvarslöshet och nu lagt om sin politik helt. SD:s avfärdande av utbrytarpartiet AfS som alarmister kan också ha fått effekten att många tänkte att ”så illa är det väl kanske inte då om t o m SD tonar ned problemen”.

Sverigedemokraternas positionering högerut mot Moderaterna inför valet kan dessutom ha lett till att en del osäkra S-väljare stannade kvar i sitt gamla parti i stället för att rösta på SD. Det förklarar i så fall också varför S gick bättre än väntat i valet.

Det brukar i politiken ofta sägas att ”en lögn blir inte sann bara för att den upprepas många gånger”. Det stämmer förstås i sak men politik handlar mer om att till väljarna sälja en tillrättalagd bild av verkligheten än verkligheten i sig, och där är upprepning av lögner för att få dem att framstå som sanningar ett beprövat verktyg. Man ljuger ikapp om vad man åstadkommit i regeringsställning och överdriver i opposition lika grovt motståndarregeringens misslyckanden.

Någon konspirationsteori är det heller inte att yttrande-, åsikts- och pressfriheten håller på att monteras ned i Sverige, betydligt mer så än i länder som Ungern och Polen som det skälls så mycket på. Det var bara med ett nödrop som grundlagsändringar undveks som på fullt allvar skulle göra det förbjudet för en medieaktör som Samhällsnytt att namnge en brottsling eller uppge dennes härkomst.

I stället för att ställa krav på att de dominerande sociala medieaktörerna respekterar yttrandefriheten har regeringen uppvaktat dem för att förmå dem bedriva en ännu hårdare censur mot oliktänkande än de redan gör på eget initiativ. Allt går ut på att slå vakt om det kulissbygge som kallas Sverigebilden och dölja det verkliga Sverige.

Media jobbar i Sverige också paradoxalt nog själva för att begränsa tryckfriheten med det syftet. Bland annat har man varit pådrivande för att presstöd bara ska kunna ges till medier som bedriver det man kallar journalistik med ”god medieetisk sed och hög kvalitet”, vilket i sammanhanget är liktydigt med vänsterliberalt vinklad agendajournalistik.

Sverigedemokraternas misslyckande med att bli största eller ens näst största parti är farligt för Sverige. Redan under kommande mandatperiod väntas vi drabbas av lågkonjunktur, i värsta fall en finanskris. Det innebär att den fortsatta ambitionen att vara världens humanitära stormakt kommer att slå ännu hårdare mot den vanlige svenskens välfärd än idag.

Och ekonomin är bara en aspekt av invandringsproblematiken. Bara de närmaste tre åren kommer Sverige, enligt vad man med lite grävande kan utröna av Migrationsverkets prognoser, att bevilja runt en halv miljon uppehållstillstånd, de flesta till människor som kulturellt och värderingsmässigt befinner sig så långt från Sverige som det bara går att komma.

Det handlar alltså om ett stort ytterligare tillflöde till ett land som redan dignar av bördan under det som Jimmie Åkesson i SVT:s slutdebatt, med efterföljande stort rabalder och avståndstagande från SVT, rubricerade som personer om inte passar in i Sverige – vare sig i kompatibilitet med svensk arbetsmarknad eller med svenska sekulära, demokratiska och jämställda värderingar.

Nu återstår att se vad Sverigedemokraterna som fortsatt tredje största parti och med bibehållen vågmästarställning kan åstadkomma under mandatperioden. Initialt handlar det om vilken statsminister och regering och därefter statsbudget SD är beredda att släppa fram.

Att Sverigedemokraterna själva skulle få sitta med i den nya regeringen kan vi betrakta som uteslutet. Frågan gäller om de övriga sju partierna ens kan kliva ur sandlådan och prata med SD i regeringsfrågan.

SD kan också helt frånhändas inflytande över regeringsbildningen om de traditionella blocken släpper sargen och klarar av att bilda någon form av blocköverskridande regering alternativt ny DÖ-överenskommelse. Just nu verkar positionerna dock totalt låsta. Man kan inte ens komma överens om hur regeringssamtalen ska föras – under ledning av sittande rödgrön regering eller av talmannen efter att Löfven lämnat in sin avskedsansökan.

Fortsätter det så och Sverigedemokraterna inte bestämmer sig för att passivt släppa fram en traditionell Alliansregering, kan ett extraval inte uteslutas.

Jag vill också ge lite beröm till Ebba Busch Thor som inte bara lyckades resa KD upp efter att man var helt uträknade ur riksdagen, utan till och med ta partiet till ett bättre val än 2014. Jag träffade Ebba under avslappnade samtalsformer i en hotell-lounge för ett antal år sedan, när hon fortfarande bara hette Busch i efternamn och ännu inte var påtänkt som partiledare.

Mitt intryck då var av en person som framstod som en trevlig men ganska udda figur. När hon därför tog över KD efter den folklige gamängen Göran Hägglund befarande jag att KD:s dagar i riksdagen var räknade. Ibland har man fel och då ska man erkänna det. Ett kristdemokratiskt parti som kan hitta tillbaka till den värdekonservatism man övergav för att platsa i den liberala Alliansen behövs i Sverige och i riksdagen. Partiet är dock alldeles för liberalt invandringspolitiskt.

Att Miljöpartiet med ett nödrop lyckades klamra sig fast i riksdagen är däremot ytterligare smolk i bägaren vid sidan av Sverigedemokraternas svaga resultat. Det partiet har haft en sällsynt förmåga att sin litenhet till trots påverka alla regeringar oavsett partifärg i för Sverige osund riktning.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

493 KOMMENTARER

 1. Om S allierar sig med C så borde Norge försöka avsluta alla förbindelser med Sverige. Det var nämligen dessa två partier som förvägrade norska kungen inresa och skydd i Sverige samt släppte in soldater från Nazityskland från Sverige till Norge.

  • Nu tände jag ett ljus för min norska farmor. Hon var från nordNorge och berättade om detta för mig när jag var liten.

   • Min mormor var från Norge, och när man var ung var det lite pinsamt. Men nu är jag mäkta stolt över ursprunget och vad den norska delen av släkten har uppnått. Redan kring 1:a världskriget när släkten där i Norge bodde i byar, gårdar och långt från storstäderna skulle ALLA barnen läsa på universitet i Oslo, ALLA!

 2. När väljarna i flera undersökningar säger att de vill minska invandringen, förbjuda böneutrop, förbjuda tiggeri, förbjuda moskébyggen mm mm mm, allt som SD står för och och sedan skulle rösta med nuvarande resultat finner jag högst märkligt.
  Att det dessutom uppdagas det ena grova valfusket efter det andra där framför allt muslimer beordras att rösta på andra partier gör det hela ännu märkligare.
  Jag kan knappast tro att valresultatet är rätt redovisat. Omfattande valfusk, något annat är högst osannolikt.
  Omval, med betydande utländsk övervakning borde vara ett krav.

  • ”Förbjuda tiggeri, böneutrop” osv…
   S har fullständig nonchalerat folket i dom frågor liksom SD folket, vi är rätt många.
   Det som händer just nu år verkligen skrämmande med tanke på att vi levde
   4 år i otryggheten,..våld, våltäckter, skjutningar, media friheten begränsad… VAD SKA MAN TRO? ???
   Valfusk i högsta grad,. ..

  • Media var framgångsrika i att lura väljarna att M var invandringskritiska. Media var framgångsrika i att lura väljarna att S fått stopp på massinvandringen.

 3. Snacket om storskaligt valfusk är inte seriöst. Låt mig förklara:

  Det finns bara en riktig opinionsundersökning, nämligen valet. Flera opinionsinstitut har visat siffror under 20% de senaste veckorna och särskilt de sista innan söndag visade mycket riktigt 17-19%. Endast yougov och Sentio visade över 20%. Många proffstyckare tippade felaktigt SD som andra största pari med dryga 20%.

  Nu visade sig kartan (yougov och sentio) inte stämma med verkligheten. De som talar om valfusk måste förstå att verkligheten alltid har rätt. En felaktig karta har alltid fel. Den gör att man går vilse. Många inklusive mig själv hoppades att de felaktiga kartorna var korrekta. Vi hade fel. Nu måste vi acceptera hur verkligheten ser ut. Inte börja vrida och vända på kartan och gå bort oss totalt.

  Övrig reflektion: SD tappade sannolikt många potentiella väljare sista veckan eller sista två veckorna. S vann med sin fula kampanj tillbaka många tveksamma. Låt oss acceptera det och lära av eventuella misstag.

  SD har ökat mest av alla partier. Vi har en nästan fullkomlig vågmästarroll gentemot de gamla blocken. Nu ska vi utnyttja detta klokt och på bästa sätt. Inte stirra oss blinda på vår besvikelse och gå vilse.

  Tacksam för ytterligare reflektioner.

     • Ser att jag skrev fel, 0,3 % skulle de stå vid prel. resultatet.
      1 % var ju vad AfS siktade på. Nästa val kanske?

     • Vi får se. Jag är bara glad att AFS har en aktivistkader på över tusen personer. Och att AFS har knutit många extremt kvalificerade människor till sig. AFS är alternativmedias politiska represenation. Och jag kommer stödja dem allt vad jag kan, oavsett valresultat.

    • När jag pratat med normalisar, även tämligen nationalistiskt lagda sådana, så har de ofta inte vetat vilka AFS är. För att AFS ens skall komma ifråga måste man vara en regelbunden konsument av alternativmedia. Och av dessa så valde de flesta SD i vilket fall.
     Så om AFS har fått 60 000 röster så betyder det att Alternativmedia påverkar 500 000 i sverige eller något sånt? Det är en stor maktfaktor. Som snabbt kan bli mycket större om det blir kris i sverige.

     • Synd att det ska behövas en verklig kris i landet för att dummesvensken ska vakna och inse vad som skett.
      Ibland kan man fundera på att det kanske var synd att vi inte blev indragna i ww2 så att vi förstått vad det handlar om.

   • AFS nådde ut till de som konsumerar alternativmedia. Av dessa valde flertalet att stödja SD. Helt naturligt.
    Dessutom har AFS fått fler röster än något nationalistiskt parti någonsin fått i sveriges hela historia. Och dessutom samlat otroligt kvalificerade företrädare till sig. Och byggt upp en stil och ett budskap och en plattform. Under AFS korta existens har de hållit fler bra politiska tal än jag någonsin hört tidigare i hela mitt liv, och från fler suveräna talare än jag sett tidigare också.
    Nästa projekt för AFS är EU valet. AFS 2019!

     • Om de ännu bara är 14600 så blir de fler nästa val. SDs ideologi tillhör det förgågna och deras företrädare är hemska och redan genomkorrumperade.
      Att bygga ett bra parti med bra företrädare ärlighet och idealism och bra aktivistorganisation är gott nog. Väljarna kommer så småningom om partiet är bra nog och har kvalificerade företrädare nog.

      AFS 2019!

  • En reflexion är att sista veckans turné med debatter mellan regeringsalternativens statsministerkandidater hjälpte dessa partier till oväntade framgångar genom den omfattande exponeringen av just dessa två. Båda partierna verkar ju ha fått ett par procentenheter större stöd än de flesta undersökningar visade för en vecka sen.

   • Ja, verkar som både S och M gått starkt i valspurten. Många osäkra väljare som valde sina gamla partier när de stod i valbåset.

   • Ja, SVT och övrig media gjorde allt för att missgynna SD. Se på inhoppet i fredagsdebatten! Folk i stugorna litar på SVT – husorganet över alla andra. Det gjorde flera %.
    Hoppas faktiskt att det går mot nyval under perioden…

  • Som jag har förstått det så har också dom här opinionsinstituten viktat upp SD:s resultat i sina undersökningar. Vilket den här gången gjort att man överskattat istället för underskattat SD:s siffror.

   • Mysko S 28,4 övriga 1,4 vad hände med Afs det är inte utan ifall
    man börjar undra. Valobservatör påpekar det var det mest odemo-
    kratiska han hade sett.

  • Ja, ja tror på tomten också….
   Det är klart att sossarna fuskade så mycket de orkade. Det finns inspelade filmer, det finns inspelade ljud hur det gick till, men om det inte räcker då svara på följande fråga:
   Varför syns det genom kuverten vilket parti jag har röstat på och varför behövde jag påpeka att min röst ska inte ligga kvar på bordet bland andra utan det ska in i urnan och sist: varför är det inte jag som stoppar det in i urnan?
   Trolleri?
   Så var så vänlig och vakna upp och försök inte berättiga den smutsen som sossarna vill klistra sig fast vid makten.
   …om jag skulle bli statsminister med några sketna tiondels % skulle jag skämma ögonen ur mig och avgå omedelbart.
   Men det gör inte Löfven , han vill ta ”ansvar” för landet…
   jo, jo, vi känner till vad ”ansvar” betyder för honom….

  • Hur ser du på rysk inblandning? Så mycket prat om att ryssarna manipulerar och påverkar andra länders val. Nu talar du om verkligheten, kan vi vara säkra på det den här gången? Varför ska vi inte dra en vals om Putin, nu när vi är besvikna på valutgången?

  • Jag känner många som absolut inte vill ha tillbaka alliansen till makten och därför röstade s till riksdagen men sd lokalt och det verkar ju stämma med den analysen för sd verkar ju ha gått bättre lokalt

  • -”Vi har varit naiva” !!
   Om man lämnar ut säkerhetsinfo till främmande makt, minns IT-skandalen på Transportstyrelsen, så har man noll koll på vem som sitter och kollar på svenska digitala processer. Man börjar ju nästan undra om det var medvetet spionage från svensk sida?
   Vem som helst kan idag ta sig in i svenska myndigheters datorer och fabricera önskat material.
   När sportjournalister åkte till Ryssland för att bevaka fotbolls-VM så gjorde man sig av med samtliga datorer, slängda på sophögen, som använts för deras arbeten där. Då förstår man risken för dataintrång är väldigt hög.
   Lägg därtill att sajten för valmyndigheten ”kraschade” och låg nere långa stunder under valkvällen
   Klart värt en undersökning, eller vad säger du Egor Putilov?

  • Storskalig valfusk, NEJ NEJ.
   Men att ständigt nämna nazistiska rötter mm OM SD och INTE gå i strid med SD’s åsikter gör ju att folk faktiskt TROR att det är sant.
   SD borde nog före 2022 vräka ut sanningsenlig info om 7-klöverna bruna förflutna, snyggt paketerat med referenser och tidningsklipp från 1930-talet. Släpps några veckor före valet så dom inte hinner försvara sig. Fult knep, men det tycks vara svensk standard idag.

  • En tråkig anledning till valresultatet är demografi. Dels att en större andel av befolkningen utgörs av icke svenskar. Och dels att en större andel av oss svenskar utgörs av gamla människor som har svårare att omvärdera saker och ting och som i större utsträckning än tidigare gamla åldrade segment har formats av TV.

 4. En nykter sammanfattning av valutgången. Att någon från sjuklövern ska kliva upp ur sandlådan verkar helt uteslutet när man redan på valnatten från både allianspartierna och från socialdemokraterna i princip fortsatte den smutsiga valrörelsen genom att ytterligare höja tonläget mot Sverigedemokraterna med osmakliga påhopp och vämjeliga trakasserier. Hur fan tänker man egentligen? Valresultatet har inte gjort något regeringsalternativ mindre beroende av SDs stöd, aktivt eller passivt, om man inte tänker sig att göra upp över ”blockgränsen”.

  • Nu lutar det åt att Stefan Löfven söker sig åt höger för samarbete.
   Trots allt är det inte viktigt vilka som sitter i regeringen utan vilken politik som bedrivs. Nu sitter Åkesson på leken oavsett vilket paket som än bildar regering. Det paketet är beroende av att resterande partier, förutom SD, lägger ner sina röster vid knapptryckningarna. Dvs ett nytt DÖdmansgrepp.
   Annars sitter ju Åkesson på leken och kan blockera den nya konstellationen.
   7K har målat in sig i hörnet och fattar inte att SD agerar domare.

 5. Idag vräker regnet ner här. Skulle inte förvåna mig om det är tårar från alla svenskar som genom åren kämpat för sitt land, för dom gråter med all rätt.

 6. Att SD hamnade lägre än förväntat är inte det mest anmärkningsvärda med resultatet, utan att S – efter fiaskot som varit de senaste 4 åren – endast minskade med drygt 3 procentenheter och hamnade på 28%, det enda partiet i hela riksdagen att ta sig över 20%!

  Jag är inte konspiratoriskt lagd, och köper sällan konspirationsteorier. Man ska heller inte ropa ”valfusk” på en gång, men detta resultat är så totalt oväntat att man måste undra om något har gått snett.

  Jag säger det; här ligger en hund begravd.

   • Vi får väl se när det börjar ploppa Up moskéer som svampar inom ett år, då vet vi och då är det dags att avsätta en röd regeringen

     • Då säger jag så här: Alla vägar är stoppade, och då menar jag ALLA. Vi kan först gå till frågan om vapentillgång, vem har vapen i större mängder i Sverige för att lyckas med ett väpnat uppror? Rätt, militär. Och militären styrs och kontrolleras av vem? Regeringen. Tror du att du får låna lite vapen? =). Nix. Så du får ta de vapen som erbjuds på annat håll, skytteklubbar och jägare som är STARKT reducerad i antal. Då återstår pilbåge och högafflar. OCKSÅ kraftigt reducerade =). Så då blir det att importera vaoen från östländer. Då är det en penningfråga. Och den delen vet du ju är ännu mer begränsad efter all annan ”import”. Sen ska du övertala våldsvänster, afghankramare och resterande pk-folk och socialdemokrater att bistå med manskap. Nu blev det ÄNNU svårare =). Dom är ju arbetsskygga. =) Så då återstår datorer. Om du skickar ett sos-email till både Putin och Trump imorgon, och be dom ta kontrollen. Jag tror tyvärr det är den enda lösningen. =/

  • Jag är ödmjuk och erkänner att jag var tokfel på mina prognoser. Att S skulle få 28% fanns inte i min vildaste fantasi.

   Att ett parti belönas efter en valrörelse full med lögner. Ett parti som ogranskat kan lova alla ungdomar i Stockholm en bostad belönas med nästan 30% i valet. Det är något som inte stämmer i landet Sverige. Svenska folket behöver lära sig att sätta sig in i olika viktiga saker.

   Just nu så känner jag att Sverige är kört. Vi kan vänta oss ett par hundra tusen migranter från mena de kommande åren. Dessa kommer dränera alla möjligheter att göra något bra för svenskarna.

   Det enda positiva är att L och C kommer straffas när Stefan genom nazistkortet tvingar dem i hans säng. Stefan är en riktigt äcklig man som inte respekterar ett nej.

  • För att kunna prata om valfusk måste man ha konkreta fakta, att bara få ett valresultat som vi från vårt perspektiv upplever som förvånande är inte tillräckligt.
   En förklaring är att vi är en åldrande befolkning, och de som nu är gamla och oförmögna att omvärdera saker är de som formats alltmer av TV och propaganda. Det är möjligt att en allt större andel av nu levande svenskarna är onåbara? Samtidigt som svenskarnas andel av befolkningen sjunker.

  • Jag är övertygad om att den dagen JÅ bestämda att M är en naturlig samarbeta partner, dendagen förlorade SD många väljare som istället röstade S. Jag förstår dem som tidigare Sosse. För alla sjuka, utförsäkrade osv glömmer inte vad Reinfeldt gjorde, där arbetslinjen var så hårt att döende cancerpatienter ansågs kunna arbeta. Dessa grundtankar har M kvar. Hade SD gått till val med att faktiskt endast SD politik är bra, satt målet till 51%, så är jag övertygad om att fler Sossar röstat på SD. Nu blev en röst ur S synvinkel en röst på M. Det var SD:s största misstag, inkl att vilja ändra LAS. För man glömde bort att SD faktiskt är just social-konservativ. Vart förutom sjukvård tog det sociala vägen? Vart tog kampen för de inom LSS vägen. De som arbetat i 30 år och nu inte får sjukpenning?? SD:s ledning får nog göra om och tänka rätt om det nu skulle bli fler val!

   • Detta var också min tilltagande oro med rösten på SD: jag har väl inte gett stöd till en M-regering?? Min gamla själ för S gnagde…Skulle jag hjälpa Bildt och Reinfeldgänget??
    Varför puffade Jimmie för M? Vi i SD är ju varken för S eller M. Vi ska RAKRYGGAT gå FRAMÅT av egen kraft!

  • Jag har skrivit det i andra trådar:
   AfS har varit ett ”gourmetalternativ” för nationalister, men föga känt för allmänheten i valet 2018. Färre än 1% verkar ha röstat på partiet. Hur mycket har det påverkat SDs valresultat? Ja, förmodligen ännu mindre, eftersom flera som nu röstade på AfS kanske hade valt soffan i stället.

   Enkelt, matematiskt uttryckt:
   17,6 + 1 < 25

   • AfS har inte påverkat SD ett dyft. De ser ut att ha ca 0,5-0,6%

    MEn det lät ju annorlunda här inne. Från Dagerlind bland annat.

  • Kul för dig att du blir glad av Sjupartiets framgång, själv som AfS-väljare är jag ändå först och främst besviken för SD:s dåliga resultat. Men som du håller på gissar jag att champagnen flödade när MP slapp bli ersatta av AfS.

 7. Fy vilken usel natt. Valvakor skapar inte grund för en god sömn… Källa till ilska och mardrömmar. Skulle inte förvåna om Mp kommer att ha hand om bostadsfrågor i kommande S regering. Sveriges befolkning är att beklaga. Men nu när 28 % har gett ett tydligt besked om att dom vill ha fortsatt S och troligen Mp politik är det otroligt viktigt att SD medvetande gör konsekvenserna. Typ ”Ni röstade på max invällning kom inte och gnäll över vårdköer. Stora skolklasser. Kaos i allt fler områden.” Det är även alternativ medias uppgift. Kanske kommer något gott ur detta valresultat. SD har ett starkt förhandlingsläge .

  • Det enda som kan ge SD ett starkt förhandlingsläge, vore om islamisterna spränger en småskola och dödar minst 50 barn!

   Där det måste vara många multikultbarn dessutom, för att få mediauppmärksamhet.

 8. Det blir en regering med M+KD+L+C+MP

  AL blir statsminister (bestämt förra året av Bilderberg), kommer hyllas som något fantastiskt – ”Sveriges första kvinnliga!”

  Sen kommer den ekonomiska och finansiella kraschen (inkl bostadsbubblan) som alla vet om

  De röda och media kommer ge regeringen skulden för detta

  Nästa val har någon miljon invandrade bidragstagare rösträtt till riksdagen

  Detta i kombination med svenskarnas missnöje kommer leda till att S och V får egen majoritet

  Sen är det kört att någonsin vända på det här

  Om 10-20 år styrs Sverige som ett tusenårigt DDR-rike med kommunister och islamister vid makten

  Där bara stora utländska bolag och banker med monopolställning får verka

  Och de flesta av oss som inte flytt ligger 10 feet under eller sitter i fångläger för åsiktsbrott

   • Nyval blir det först i så fall efter en ekonomisk härdsmälta

    Och då vinner ”oppositionen” stort, dvs S och V

    SD skulle också klättra några procent, men dessa röster äta effektivt upp av några hundratusen bidragstagare med färskt medborgarskap

    Sen vänder ekonomin lite och i valet 2022 får S ev egen majoritet

    För evigt

 9. Nu tar jag en paus från denna skitsida i fyra år full med konspirationsteorier om Bilderberg-grupper et som skulle göra Annie Lööf till statsminister och chemitrails m.m. Mats Dagerlind är den sämsta ”journalisten” i mannaminne med falska citat och påhittade överfallshistorier. Tack o hej, ingen kommer sakna mig men jag kommer inte sakna er heller. Gråt ut och kom igen istället!! Valfusk in my ass….

  • Ha det så fint i bubblan då.
   Vi andra redpillade får traggla på bäst vi kan – att köra ditt alternativ är nog för dom flesta här – uteslutet.

  • Aftonbladet och Expressen kommer aldrig berätta om hur det ligger till vad gäller vilka som har den ekonomiska makten och den störa opinionsbildande makten i Västeuropa. Jobbigt att vakna upp ur Matrixbubblan om hur ”fint” vi har det i västdemokratierna. Be att få komma tillbaka till Matrixet, och glöm verkligheten. Du mår säkert bättre.

   • Det är lätt att bli bitter när hjärntvätten börjar släppa – då vill man tillbaka till sin trygga vrå. Hur liten och själsdödande den än är – så är den i alla fall trygg.

 10. Fake news kräver en publik av fake brains.

  Några lärdomar:

  – Alternativ media saknar opinionsbildade effekt. De predikar för kören om irrelevanta <1/6 av väljarna.

  – Svenska väljare är totalt isolerade från politiska trender i omvärlden, även i våra nordiska grannländer. Trump, Brexit, AfD, Italien o.s.v. har mindre påverkan än inrikespolitiken i Peru.

  – SD har en plakat inkompetent partiledning som kampanjar helt utan något budskap och som gynnar sina politiska motståndare. SD har varken något inflytande eller bildar någon opinion och saknar strategi för att komma någonvart, årtionde efter årtionde i sina riksdagsstolar.

  – Den vardagliga utvecklingen i det svenska samhället bekommer inte någon svensk. Inte någon enda individ bryr sig det minsta om det okontrollerat eskalerande våldet, världens högsta invandring och skatter, den kollapsande välfärden, EU:s lägsta tillväxt, skuldberget, statens skandaler och häpnadsväckande oförmåga att hantera någon kris.

  – Att inskränka demokratin belönas av svenska folket. Ju mer gatuvåld, mordhot, censur, hatpropaganda, lögner, politikers maktmissbruk av statliga och kommunala tillgångar i sina valkampanjer o.s.v. desto mer hyllas de av hela svenska folket. Denna extremt populära framgångsfaktor kommer PK att ta fasta på och kraftigt eskalera det våldsamma förintandet av alla oliktänkande!

  – Sveriges väljarkår domineras av pensionärer och invandrare som gemensamt röstar för mer av samma.

 11. Bifogar en länk till Herrgårdens ( del av Rosengård i Malmö ) röstandelar. 79,6% röstade på Socialdemokraterna. Klicka på några andra områden i Malmö och ni ser att de med höga siffror för S är de muslimdominerade områdena.
  Ledarsidorna.se har i en rad artiklar visat hur Socialdemokraterna genom samarbete med Sunnimuslimska organisationer har säkrat röster från dem i utbyte mot att främja Islam.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0EyBX0/live-grafik-sa-har-sverige-rostat

 12. Är det inte valfusk när man inte lägger fram, eller gömmer valsedlar från vissa partier? Eller om man lägger dem på ett separat bord, så att alla ser när man tar dessa valsedlar? Allt detta har ju hänt i vårt så fantastiskt ”demokratiskt” land.

  • Ska valförrättarna övervaka valsedlarna så att de ser vilka som tar dem, eller ska de lämna dem utan uppsyn så att vem som helst kan stjäla buntar av dem? Hur ska du ha det? Mitt enkla råd är att helt avskaffa alla förtryckta valsedlar (vem vill ha förtryck?) och bara använda blanka valsedlar. Valmyndigheten kan skicka ut några tillsammans med röstkortet. Där skriver man namnet på det parti och den person man vill rösta på. Så slipper vi denna idiotiska red herring med ”valsedlarna är valfusk” hur man än vänder och vrider på dem.

  • Jo,det är valfusk och skulle orsaka ett ramaskri hos sveriges journalister om det hände i Zimbabwe eller nåt annat land på andra sidan världen.

 13. Svensken tror fortfarande på medierna. ”Det här valet ska jag minsann sätta mig in i hur jag ska rösta!” och så sätter de sig framför TVn och försöker avgöra vilken galning de ska lita på.

  De måste, I det stora, överge gammelmedia. Men media har ett järngrepp över informationsflödet och vallar befolkningen som en skock med får.

  Det enda som kan rädda svensken ur virrvarret utav lögner är yttre krafter. Alternativ media, påtryckningar ifrån omvärlden, nya partier osv. för på egen hand så är individen lika oförmögen att vända om som en patient på psyket. Folket behöver hjälp.

  Det är sannolikt att en ekonomisk krasch är på gång. Realisterna kommer försöka att bilda isolerade grupper, gated communities osv. där icke önskvärda undanbedes. Maktstriden mellan de som är realister och övriga kommer att eskalera.

  Vi går in i en ny fas. Ingen vet exakt när men verkligheten håller på att springa ikapp fånarna på Söder.

 14. Landet SKALL LEDAS av en Väljarkår av arbetande Svenskar i Företag och Stat o Kommun eftersom Vi är Majoritet i detta Land…!

  Dax att gå igenom varje Partis Väljarkår och utifrån det tillsätta en Regering…!

  Majoriteten kan INTE Styras av minioriteter från Främmande Land och Bidragstagare…!

  • Just för att hindra ett sådant skräckscenario som du målar upp har militären förbjudits rekrytera nationalister. Troligtvis används även FRA och signalspaning för att se till så att inga nationalister lyckas slinka in.

 15. Jag har skrivit det förut: Stefan Löven kommer att sitta kvar med stöd av Annie Lööf. Det blir då: S+MP+V+C Det blir ett kanongäng som kommer att före Sverige i rätt riktning dvs mot avgrunden genom att låta oönskade parasiter välla in i landet. Jag önskar att jag har 100% fel ,men jag tror faktiskt inte det……………

  • Jag tror att du kan ha rätt. Snart kommer C och L med en presskonferens om att de måste ta ansvar. Det kommer dröja minst en månad men det kommer… Det skall bara spelas lite teater innan!

   • Ja tyvärr blir det nog så , och då räcker mandaten till för fortsatt nedrustning av landet. Grattis alla ni 82,4% som begrep det……………

 16. På tal om EUs miniminivå, så har väl aldrig Jimmie Å tagit upp detta i någon debatt och därmed så tror världens dummaste folk att det är lungt på invandrarfronten.

  • Folk tror att gränserna är stängda. Det har väl delats ut närmare 100 000 uppehållstillstånd i år. Sedan kommer 300 000 anhöriginvandrare fram till 2021. Lycka till Sverige och svenskarna.

  • Ögon ja, men logiskt tänkande kräver ett visst mått av intelligens, det saknar allt för många väljare. Var det inte över tio procent som bestämde sig efter att de lyssnat på lögnerna från partiledarna.

 17. Ebba Buch THOR skall vara tacksam för alla stödröster hon fick från bla. mig som egentligen tänkt rösta på SD och vart tog AFS vägen, det är något som ej stämmer.
  det krävs mer insyn i detta val där direkta dödshot och smutskastning har hört till vardagen. Nej om ej det Svenska folket förstår att syftet är att köra Sverige så långt ner i botten som möjligt så att globala o liberala mentalt drabbade kan ta över, detta behöver vi förstå.

  • Det var nog många Sverigevänner som stödröstade på KD. Där är nog den stora förklaringen till det dåliga resultat för S.

   Att AFS inte skulle komma in i riksdagen var inte så oväntat. Deras retorik har svårt att få stöd hos breda väljargrupper i Sverige.

 18. Media förnekar sig aldrig. Och inte politiker heller för den delen. Kommunisten Jonas Sjöstedt får stå och sola sig i glansen som en så kallad vinnare. Sanningen är bara att han fått tillbaka – en del – av de röster som kommunistiska Fi förlorat när de blev utraderade. Några nya röster i övrigt har han inte fått.

 19. SD är ett arbetarparti utanför Stockholm. I Stockholm är de blåa. Det är en rejäl miss tyvärr. SD har tappat arbetarparti-folketsparti-känslan. – Men jag tror också att det blir nyval inom 1-2 år. Jag tror att SD blev DN-skadade då de kom i riksdagen.

  • Det är mycket litterär diarré som kommer från DN och det finns andra som också levererar rejält av den varan !

  • Knappast.
   Bonniers försvinner med tidningarna.
   Om Sverige finns kvar som 100 år så kanske Bonniers finns kvar som en mindre fastighetsförvaltare.

 20. Om vi utgår från att valet var schysst, då är det alla de som inte bestämt sig, vilka avgjorde valet till de S & M:s fördel. Vi pratar då om extremt höga siffror för dessa rvå partier bland osäkra väljare, vilket får mig lite misstänksam.

  Visst röstar S ofta S, även när de är missmöjda men… Sedan har den sista debatten där SVT valt ut två ledare att debattera och alltför ofta lät de som ”två polare” som ”småträtade” med varandra.

  Småpartierna försvann nästan helt och det mest anmärkningsvärda var just FI, samtidigt ökade inte V som man kanske kunnat förvänta sig. Distrikt för distrikt måste gås igenom och jämföras med valet 2014.

  • Ja, det är min uppfattning att S och M lyckats behålla många osäkra potentiella SD-väljare. SD lyckades inte bra i valspurten.

   • Partier som ökar med en tredjedel brukar anses ha gjort ett skapligt val.

    Fast jag, som kanske du, önskade en ökning med 100%.

  • Spelar ingen roll – du kan inget bevisa när originalvalsedlar är slängda och utbytta. Bara det slutliga totalantalet stämmer med röstlängden så….fy fan

 21. SVT gjorde ett oförlåtligt, medvetet, misstag eller sabotage, när de i slutdebatten tog avstånd från Jimmie och SD med rasismanklagelser. Detta sänkte SD i valet med flera procent och det gör kravet ännu mer aktuellt:
  Lägg ned SVT och SR och låt dem bli självfinansierade.
  Man ska inte behöva betala skatt för fiendepropaganda.

 22. När politikerna gör allt för att mobba ut ett folkvalt parti, så kan man ju knappast begära av våra ungdomar att de skall uppföra sig bättre. Dom får ju här ett praktexempel på – av våra politiker – hur mobbning kan gå till. Och ungdomarna lyssnar och lär.

 23. SD har ju fått en perfekt position nu.
  Inga kombinationer, förutom DÖ 2.0 kan isolera SD längre.
  Ett extra val skulle ge Jimmie chansen att ta över som näst största parti.
  SD vann solklart valet!

  • Då blir det dö 2 – Sveriges förstörelse framför allt annat.
   Refugees Welcome , Elin Ersson , Mitt Europa bygger inga murar

  • Blir det DÖ 2.0 så måste folk sätta sig på jobbet , jag vill att ALLA sätter sig eller maskar om det kan vara farligt för någon att lägga ner jobbet !

  • Jag skulle önska att SD glasklart lovar att man ska arbeta för att utvisa sådana icke-svenskar som begår brott, oavsett om brotten drabbar svenskar eller andra.

 24. 4 år till av våld och kriminalitet och vägran att utvisa utländska bedragare och våldsmän. Istället har PK-partierna lovat 10 000 nya poliser och kameror överallt. – Man tänker bygga upp en polisstat.

    • Bra sagt, Utvisa alla kriminella utlänningar, på det sättet skärper sig de som vill vara kvar i landet.

     Ta bort alla bidrag efter ett antal år, det ska inte gå att leva i Sverige på bidrag obegränsad tid, på det sättet flyttar bidragsparasiterna till andra länder.

     Med andra ord, vi blir av med både kriminella och bidragsparasiter.. ofta är det samma folk..

  • Glöm poliserna , det blir några kameror men sedan kommer finansbranschen och då är det stopp på ALLT !

   Det enda som utvecklas ordentligt är kriminaliteten medan allt vettigt folk samt investerare lämnar landet !

   I framtida Sverige så kan det vara t.ex somaliska insatsjobbare som ger teknisk service på alla flyg , tåg och annat i Sverige då alla svenskar med kunskaperna har lämnat landet ! ?

 25. Vi kommer få en allomfattande acceleration av svenska flyttlass från problemområden inom en snar framtid. Alla som bor i och runt ett sånt område, och inväntat resultatet, kommer nu packa och ge sig av. Och det är så det fungerar.
  Mena mutar in ett område och skrämmer bort den svenska besättningen och så har man övertagit ett område.

 26. SD största parti? NEJ
  MP ut? NEJ
  AfS in? NEJ

  Jag gjorde vad jag kunde för Sverige
  och kan med rent samvete säga att
  jag röstade SD!

  Anders Lindberg räddade min kväll på ett för mig lite
  överraskande sätt genom att han såg förskräckt på SD:s
  tillväxt och socialdemokraternas historiska nedgång!

  A. Lindbergs förskräckelse och vad som förskräcker honom
  var det positiva som kom ut ur kvällen!

  S på historisk botten!!!!!!
  SD på historisk topp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ungefär väntat även om man velat se en mirakelafton!
  🙂

  • En röst på SD var en bortkastad röst är summeringen. Betänk nu istället att alla ni SD väljare hade lagt en röst på AfS istället. Då hade inget valfusk stoppat deras inträde i riksdagen.

    • Har du missat fusket som påverkat detta valet, då finns det ju ingen anledning för mig att peka ut dessa, för då lär du knappast se detta heller. Men det bästa du kan göra är att googla runt om du verkligen vill veta. Kontrollera speciellt de olika siffrorna vid de sista mätningarna mot de siffror ”valresultatet” visar. Med endast årskurs 1-3 matematik, kan du se att något är grovt fel.

  • Till nästa val tycker jag att vi redan nu planerar att ha minst en SD väljare på varje vallokal så att man kan minimera fusket med valsedlar.

   Eller att man kan få valsedlar anonymt per brev, ja så inte posten eller brevbäraren kastar bort breven…

  • Man bör konstruera om valsystemet så att

   – ingen möjlighet ges att se vem jag röstar på
   – en person från varje parti är närvarande som personal i varje vallokal

   Och man kanske kan låta två grupper ur personalen göra varsin beräkning av valutgången? I normalfallet räknas som ett minimum alla röster två gånger ändå, så det blir ingen ökad arbetsmängd. Ofta räknar man tre gånger, för att man har slarvat.

 27. Ygeman pratar om anständighet. Kanske en av alla dom valarbetare som sossarna har haft under denna valrörelse och som medverkat till en oanständig valpåverkan. Om man inte vill acceptera svenska folkets röst fullt ut då kan man faktiskt välja ett annat land att bo i. Det är anständighet om något. Att exkludera drygt en miljon människor och ange till att vara anständigt, är i realiteten en ren oanständighet. Men i sossarnas värld fungerar allting som bekant endast bakvänd ordning.

  • ”Anständighet” är det nya ”utmaningar”. Så jävla trött på tramset som ideligen rapas upp av de ”anständiga” politikerna. Vad är det för anständigt med att bjuda in halva tredje världen, överbelasta välfärden och därigenom sänka ett helt land??

 28. Hur kan alla ”övriga partier” ligga på 1,4% tillsammans?
  Här räknas AfS, MED och F! in tillsammans. Konspirationsteori? Men detta kan helt enkelt inte stämma.

  • FI fick 0,4 % så de andra fick dela på 1 %.. ca 65 000 röster.. var det värt alla glåpord, knytnävar, avbokade arrangemang?

    • Jag förstår att du ville ha mer röster på AfS, men det är helt enkelt så att det inte går på den korta tid som AfS arbetade.

     Säg hellre att du hoppas att AfS jobbar vidare, hur magert det än blev; de är mer kända nu, de har fyra år till nästa val, de kan lita på att Sverige blir allt svartare och brunare där det borde finnas vitt.

     • Nonsens. Ny demokrati fick i valet 1991 nästan 7% från ingenstans, utan bredd på talarna, utan AfS kompetens. Ny Demokrati bildades i Februari samma år… Ungefär som AfS således.

   • SKOP visade 3,8 % för ”övriga” i näst sista mätningen innan valet, dagen efter var det 1,5 %. Det är också märkligt.

  • Ännu viktigare är att kräva en förändring av valsedelstekniken. Vi behöver ett system som presenterar EN valsedel, och den ska täcka alla aktuella partier, plus möjlighet att skriva dit annat parti.

   På det sättet kan ingen bli sedd plockande till sig SD’s valsedel.

   De komplexitet som vi har idag på valsedlarna (med massor av namn) kan ersättas med anslag i vallokalerna, samma namn som nu stå på valsedlarna.

   Jag skulle också vilja kräva att VARJE vallokal bemannas med en person per aktuellt parti, inte för att jag tror att det normalt fuskas så värst, utan för att det bevisligen ska finnas en representant för de allra flesta partierna.

   Alternativt filmning av hela organisationen i vallokalen när man hanterar valsedlar. Kamera i taket och ljudupptagning.

   Ytterligare en förbättring kan vara att den som chefar i en vallokal ska verifiera med sin namnteckning att man VERKLIGEN har vidtagit alla åtgärder, och att personalen KÄNNER TILL bestämmelserna beträffande ett val, hantering av röster osv. Det verkar ha varit ont om sånt på en del ställen.

   ( avbockning med blyerts i listan över väljare ska t ex inte förekomma, men har tydligen förekommit. Borde medföra ogiltigförklaring av valet.)

 29. Nu har globalisterna lyckats, full kalabalik i leden. Nu gäller det att ha is i magen säger Löfven. Mycket vatten ska flyta under broarna säger Björklund. Det låter som både mycket is och mycket vatten behövs.

 30. SDs Chamberlain politik håller inte. Fäll båda blocken och låt sedan M+S+C regera ett par månader. Vid extravalet måste damvipporna läggas åt sidan och namnen på valsedlarna bytas. Det borde vara spel mot ett mål och få 18% är uruselt

    • Du ”glömde” tydligen bort AfS. Man röstar normalt inte på en som svikit eller ljugit men i ert fall så har ni inte ens förstått att SD bytt politik och blivit pk.

    • Vad är sämre än ett parti som 2014 lovade stoppa invandringen men nu, mindre än 6 månader kvar till valet så har man ändrat det till integration, frivillighet osv? Och jämför AfS politik med SD:s, vilket av dessa 2 partier ville stoppa invandringen och dessutom inleda aktiv återvandring?

     • AfS FANNS för den som var intresserad men ni SD väljare var så rädda att SD skulle tappa röster till AfS TROTS att en röst på SD var en röst på fortsatt invandringsvänligt styre och dit hör således även SD efter att deras politik ”bytt sida”. Så vad ni vann på att rösta på ett invandrarvänligt parti, är inget annat än ett svek.

     • Dey var ju väldigt ”taktiskt” av dig att rösta på ett parti som inte ens med vunnen majoritet, förespråkar den politik du förmodligen ville ha. Det partiet som kunde gjort skillnad det nedvärderade du istället. Bra jobbat och tack för att du gjorde pk ännu starkare.

     • Oj-oj-oj… Jag röstade inte på utan emot. Med minst 20 % förespråkade för SD var sannolikheten tillräckligt hög att MP och kanske C eller V försvinner ur riksdagen. Däremot chanser att en röst på AfS kan leda till samma resultat var försvinnande minimala. Men…

     • Detta är dina egna ord ”Jag vet men jag röstade på SD, eftersom allt annat är mycket sämre”. För mig låter det som om du röstade PÅ SD och inte emot.

  • Troligare är väl att denna såkallade dumhet innefattar oförmågan att ta in att ett koordinerat valfusk är fullt möjligt att genomföra.

  • Det är så mycket som är häpnadsväckande märkligt med detta val.Jag kan bara inte acceptera utfallet.Det är inte ett val där allt gått rätt till.Inte en snöbolls chans i helvetet att det gått rätt till – trots lama dumsvenne.

 31. Vill verkligen ha detta Big Brother lekande i riksdagen?
  Vill verkligen C väljare att de skall fjolla ihop den med S och MP?
  Vill folket verkligen att man skall tillåta att tredje största partiet fryses ut?

  Vill verkligen svenska folket att arabafrikaner via socialdemokraterna tar över stora delar av samhället? S har runt 70% i No Go Zonerna har jag sett, kanske tack för bidragen och att släkten också kan få komma hit och få bidrag…

  Men har folk förstått att Sossarna precis som de köpte walströms jobb i FN med att lova guld och gröna skogar till de afrikanska länderna som rösta in henne…
  Så har de köpt en kortsiktig makt med att ta hit dyr valboskap… Som svenska folket får betala för.

  Och nu skall han som lät topphemlig information gå till utlandet och röja många statshemligheter tydligen bli recyklad och styra sossarna efter löfven… Har de inga andra alternativ som inte har ett så skabbigt förflutet?

 32. ”SD:s avfärdande av utbrytarpartiet AfS som alarmister kan också ha fått effekten att många tänkte att ”så illa är det väl kanske inte då om t o m SD tonar ned problemen”.

  Det låter som en dålig ursäkt för redaktionens beslut att låta AfS föra sin valkampanj på Samnytt i kommentarsfälten samt förekomsten av kritik mot SD i redaktionell text. Det hjälpte varken AfS eller SD.

  Sossarna har sen decennier en välsmord valorganisation, Samt ekonomiska muskler och en kader lika välsmorda valarbetare. De vet också hur valpåverkan kan ske utan att upptäckt.

  Med en media som inte ställer obekväma frågor går det som smort att lura folk att allt är frid och fröjd i kungariket Sverige…

  • Jag tror inte det har så mycket med att AfS fick ut sin valkampanj i Samnytt. Om Samnytt gjort tvärs om hade de inte varit annat än de andra mediorna som med hjälp av nya lagar satt plåster på folks munnar. De har och använder sig av inskränkningar i yttrandefriheten för att tysta opinionen. Skall Samnytt verkligen ta efter det. Nu med hjälp av dessa inskränkningar går det inte längre att föra en politisk debatt utan risk att man blir straffad för vad man tycker och tänker. Inte ens på arbetsplatserna kan arbetarna längre föra politiska diskussioner med varandra av rädsla att tredje part anmäler dem. Låt Samnytt vara ett öppet medium där alla är välkomna att diskutera öppet. Jag har den senaste tiden sett att det i stort sett bara är samma kommentatorer som skriver här hela tiden. Vem påverkas av det? Endast de som redan har tänkt rösta SD ändå men det höjer inte % för SD mycket. Alla Sverigevänner måste kunna nå ut till den oupplysta massan. Vad spelar det väl egentligen för roll vilken källa någon har för sina påståenden? Man får aldrig vara rädd att ta tjuren vid hornen eller argumentera emot och stå för det man är övertygad om är sant. Och hur skall man kunna övertyga någon som man raderar eller tar bort från en diskussion?

   • Jag bemötte ett påstående jag tyckte var fel. Det redaktionen bestämmer följer moderationen. Men vi håller inte med i all redaktionell text.

    Hur Samnytt ser ut och vilken linje man driver under denna valperiod är upp till redaktionen. Men invändningar måste vi moderatorer få ha…

    • Givetvis, Ni är ju också en del av alla som läser här och bör därför också ha rätt att ingå i en diskussion eller ha invändningar mot en kommentar som inte utrycker något ni tror eller sammanfaller med er åsikt. det är inte era invändningar i era skrivna kommentarer jag har något emot. En öppen diskussion är alltid välkommen.

     • Vi modererar inte efter våra åsikter, men efter Samnytts kommentarsregler.

      Enligt Samnytts kommentarsregler tas endast högerextrema-eller-vänsterextrema åsikter bort. Dessa vill vi inte förknippas med. I valrörelsen förekom både SD-AfS-kommentarer här. Det var tillåtet så länge det inte urartade i käbbel och påhopp. Man kan nog säga att vi har en öppen diskussion här…

 33. ”Det partiet har haft en sällsynt förmåga att sin litenhet till trots påverka alla regeringar oavsett partifärg i för Sverige osund riktning.”

  Eller så har de helt enkelt en förmåga att lägga fram bra och rimliga förslag på bordet.

 34. Mnja, ganska logiska siffror för sd skulle jag vilja säga.
  Dels är tabut om att man inte vågar säga att man tänker rösta på sd borta, dessutom brukar ju opinonsinstituten lägga på ett par procent på sd pga av folk tidigare har mörkat att man tänker rösta på sd.
  Så när tabut försvann och viktningen gjordes i onödan så blev det en dubbel effekt åt fel håll så att säga.
  Hoppas den där viktningen tas bort nu när tabut tillhör historien.
  Betydligt svårare att hitta en logisk och vettig förklaring till s stora ökning på slutet.. den är verkligen väldigt, väldigt märklig.

 35. Många är desillusionerade idag. Sd räcker inte till. Även om Sd skulle nå upp till 20% nästa val om fyra år så gör det väldigt lite skillnad i praktiken. Så vi behöver bli smartare.

  De som har förlitat sig på Sd behöver lyfta blicken och hitta andra syften att kämpa för. Och fler strategier för att rädda det som räddas kan.

  Vi har ändå nått en bit på vägen vad gäller att stå upp för oss själva och att lyfta återvandringsfrågan. F! ligger i spillror, MP lever på gränsen. Fler inom M och Kd vill samarbeta med Sd.

  • Bara att fortsätta på den inslagna vägen. Nämn inte ordet muslimer..peka inte ut en grupp så tydligt. Utan utgå från ett partiprogram ..nämn inga speciella grupper.

 36. Har noterat att det nästan uteslutande är skåningar som vågar stå i tv och säga att de röstade SD och de vågar också berätta varför.
  Så var det ju också endast Skåne som kan stå med rak rygg och huvudet högt när det gäller Sverigevänligt röstande.
  Hela Österlen är nu SD-dominerat och i Sjöbo fick SD 39%.

 37. Tänk om man diskuterar samma i landstingen och kommunerna om att man ska skapa gränsöverskridande partipolitik lite hej svejs. Man känner sig redan som soffliggare valet år 2022.

 38. Massmedia har haft störst valpåverkan av alla och man kallas ju för tredje statsmakten, sista två veckorna har varit fyllda av negativa artiklar om SD ,sista dygnet bara i Expressen räknade jag till 13 artiklar där SD släpades i smutsen

  UG med två SD hatande kvinnor kör nåt märkligt reportage där man sammanlänkar SD med nån alternativhöger allt för att smutskasta SD, ingen som ifrågasätter detta reportage på samma sätt som det med utländska våldtäktsmän där Sarnecki snicksnackade i både Aktuellt och morgonsoffor …herregud

  Artister som dansar med Fuck SD t-shirts och vill hota dom som vill rösta på SD programledaren lallar på och säger ”kul grej”

  I juni var dom 9000 ensamkommande på tapeten och invandringen låg högst på dagordningen men medierna lyckades manipulera debatten så den handlade om klimatet för att boosta MP sen sa Socialdemokraterna att ”debatten måste handla om nåt annat än invandring” PING ! sa det hos mediehusen som gick samman och gjorde exakt det sossarna ville

  Listan kan göras längre men dom ohederliga medierna borde erkänna va om hållit på med och Jimmie Åkesson borde i varenda intervju nämna Kampanjjournalistiken som förts mot SD där man sökt en ökad stigmatisering att rösta på SD, för om man inte nämner detta kommer samma sak ske i nästa val

  • Självrannsakan. Mycket större internkontroll. Hur kunde en högt uppsatt riksdagsman som Stefan Jacobsson åka taxi för 300 000 kr osv.. Sedan måste de ha stenkoll på vilka som kandiderar till kommun, landsting och riksdagen. De måste ha någon person som sköter det här. Använder man skattemedel så måste det skickas kopia till någon som kan registrera detta. Det är inte så att en stolle som David Baas skall kunna komma ut med sådan här skit dagarna innan valet.

 39. Om jag får gissa så blev SD av med ca 4% till AfS som sedan överfördes till sjuklövern. Att övriga får så lite är inte rimligt

 40. Från Nya Dagbladet:
  ”Under natten stängdes plötsligt Länsstyrelsernas webbplats ned. Länsstyrelserna ansvarar för valnattsrapporteringen och är alltså den myndighet dit valdistrikten rapporterar in sina röstresultat. Även den svenska valmyndighetens hemsida låg under gårdagsnatten nere.

  Länsstyrelsernas webbplats stängdes av myndigheten ned av “säkerhetsskäl”. Någon närmare förklaring gavs inte och trots denna allvarliga incident kommenteras inte att denna centrala myndighets webbplats fick stängas ned varken av Länsstyrelserna själva eller av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Inte heller på krisinformationssajten från svenska myndigheter krisinformation.se informerar man om Länsstyrelsernas nedstängning.

  Utan att i detta skede göra för långtgående spekulationer finns det anledning att misstänka att en eller flera saker inte stått rätt till under det svenska valet. Utöver det fusk som valdeltagare kunnat uppleva när de gått och röstat runt om i landet skulle digital manipulation av valresultat kunna vara det mest allvarliga som inträffat.”
  https://nyadagbladet.se/ledare/nagot-stammer-inte-med-sondagens-valresultat/

  Jag måste säga att det var mycket märkligt att SD steg från ca 19% till 21,7% från att de första distrikten som räknats redovisades, tills de 1500 första distrikten räknats. Därefter sjönk SD som en sten med 4 procentenheter på bara 500 distrikt.
  Sedan rörde sig inte siffrorna överhuvudtaget på de kommande och sista 4000 distrikten..
  Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att tycka att detta var mycket märkligt.

  • SRs sajter används dagligen och upplever dagligen hög belastning. Valmyndigheten testkör bara sina grejor vart fjärde år.

   • Märkligt att Valmyndigheten har klarat av samma höga belastning i föregående val. Likaledes märkligt att Länsstyrelsen samtidigt släckte ned sin hemsida ”av säkerhetsskäl” och utan någon vidare förklaring. Ej heller har någon ”vanlig” media ifrågasatt varför både Valmyndighetens och Länsstyrelsens sidor var nedsläckta.

    • Tja alla infrastruktur blir ju kontinuerligt sämre i sverige.
     Hursomhelst, röster räknas lokalt, manuellt. Av många människor. Om centralt presenterade resultat skiljer sig från lokalt räknade resultat så kommer åtminstone några rösträknare i några distrikt att slå larm.

     Bra om folk funderar på vad valfusk kan ha förekommit men då måste de utgå från hur valsystemet faktiskt fungerar. Personligen kommer jag inte på något annat sätt att valfuska på riktigt än att helt ta över valräknandet i ett distrikt. Möjligen att det skulle gå att mata in falska listor och sedan ha falska röstare? Men verkar väldigt knöligt och skakigt.

  • All politik är en konspiration. I det här fallet en fullkomlig självklarhet. Att båda de officiella rösträknings/röstregistreringssystemen är onåbara för medborgerlig insyn är anledning nog för ett omval. En självklarhet. Etablissemanget skyr inga medel.

 41. Jag håller med dig Ebba gjorde ett stordåd. Åkesson var bra som vanligt och resten var soppor.
  Regeringen kommer att bestå av alliansen plus SD. Så centern och liberalerna får stryka på foten och svika sina
  väljare men det är de regler som gäller inom politiken. Allt för att komma till honungsburken och få smaka söt. Maktens sötma.

 42. Rapporter om kommuner med SD över 41%, S runt 20% och Mp på 2%. Självklart är resultatet bestämt på förhand. Varför skulle det plötsligt bli ett decimalkrig mellan alliansen och vänsterblock? Varför hamnar SD på runt 26 i de minst vänstervridna opionionsundersökningarna (där t.o.m. där väljare inte vågar rösta fritt) nu på 17%? Hur kan AfS som i en undersökning redan för ett tag sedan låg på 2%, och nu åkt land och rike runt och få kan ha missat, i ett Sverige som brinner och våldtas, inte ens få 1%??
  All media styrs av vänsterfanater, de flesta myndigheter likaså, det mesta är genomkorrupt, varför skulle inte valet vara riggat? Vad skulle hända om sanningen om att SD+AfS hamnade på 40-45% och kanske skulle ta makten? Valet riggades för att etablissemanget var rädda för att ett uppretat Islam skulle starta inbördeskrig eller liknande. Det var en ”säkerhetsrisk” som undanröjdes precis som mordet på Palme. Islam är så mäktigt i Sverige idag att det vore livsfarligt att reta upp dem, enligt etablissemanget.

  Tyvärr är sanningen motsatsen. Endast ett krig kan rädda oss från att bli en Islamisk Stat i framtiden. Muslimerna förökar sig upp till 4-5 ggr mer än svenskar tillsammans med att de fullständigt väller in och tillåts ta över myndigheter och kommuner. Vi har idag Sharia i förorterna och troligen fler svenska shariadomstolar än Solna. Muslimerna tar över snabbt och förorterna visar Sveriges framtid, när de blir tillräckligt många startar utrotningen. Ett krig kan vinnas medan vi är fler, problemet är självklart allt vänsterfolk och vår fredsskada. Men vi är tillräckligt många svenskar i alla fall, frågan är om mörkning och censur kommer vinna innan slutet eller om sanningen kan tränga igenom och börja en strid för vår överlevnad som folk.

  • Dessvärre tror jag att dina kusliga förutsägelser om Sveriges framtid är fullständigt korrekta, kanske med undantag för antalet födda bruna och svarta.

   Frågan är inte om, den är ”när”, om inget görs ”nu”.

   • Antalet födda muslimer censureras självklart. Men kolla på gatorna, långt flera muslimska kvinnor med barnvagnar än svenskar trots att de som mest kan vara 2 miljoner mot 7 miljoner riktiga svenskar. Etablissemanget säger att de är max några hundratursen, då vore det ännu värre siffror. Allt detta trots att de flesta muslimska kvinnor inte ens få gå ut själva!

 43. Vi kan gott vara tacksamma mot SD som har jobbat och stridit och tagit mycket skit, och som nu klagas på för att de bara ökade med 1/3.

   • Eller helt enkelt sofistikerat valfusk, finns andra krafter än de fakenews utpekade ”ryska”, som har teknik att manipulera val. Att de globalistiska krafterna inte skyr några medel att behålla status que i sina erövrade världsområden, får vi nog kallt räkna med.

 44. Ta det lugnt. Kan uppstå situationer när ett nyval blir enda lösningen. Var beredda.
  Så dåligt är det inte att ha ökat mest!
  Jag tror händelserna sista dygnen stjälpte mycket. SVT:s ställningstagande och all snedvinkling i diskussionen drog kanske ned 2-3%. Folk blev rädda. Motståndarna försökte oupphörligen att göra oss till rasister.
  När en lögn nitar sig fast blir den sanning för de lättmanipulerade.
  Men vi laddar om! Nu skjuter vi snart igen!
  Jimmie har varit och är fantastisk!!

  • Man hade hoppats på mer men MP ha ju minskat rejält FI åker ut från stadshuset så illa är det inte SD ligger kvar som ett hotande moln mot etablissemanget som snabbt kan växa

  • Det är så att Sverige är långt geografiskt och tsunami går långsamt från söder mot norr. Skåneland har som vi vet störst andel SD i procent.
   Kanske nästa val om 4 år då även Norrland nåtts av tsunamin och SD ökat där.

 45. Plötsligt gör sd ett djupdyk, småpartierna gör ett stort kliv uppåt och räddar dom kvar i riksdagen,allt på en sekund.

 46. Dags att, på riktigt, kräva omval??? Något känns förbannat jävligt fel!!!

  ”En läsare tipsade om att valsedlar för Sverigedemokraterna helt saknades i vallokalen på Maltesholmsskolan i Hässelby Strand. Övriga partiers valsedlar låg orörda.

  I vallokalen vid kommunhuset i Märsta kommun uppmanades röstdeltagare att inte klistra igen kuverten. Att kuverten är slutna fungerar som ett skydd så att inte valsedlar skall försvinna eller kunna bytas ut fram tills att de sprättas upp och räknas när valet är avslutat. Liknande uppmaningar har kommit från valförrättare i Landaskolan i Göteborgs kommun, Vedevåg i Lindesbergs kommun och i vallokalen vid vuxenutbildningen Linné i Uppsala kommun.”

  ”Fler rapporter kommer in från läsare där valdeltagare ombetts att inte klistra igen kuvertet med valsedlar. Detta har även skett i Orminge i Nacka kommun, Farsta bibliotek i Stockholms kommun, Västertuna församlingshem i Borlänge kommun, Ersbodas bibliotek i Umeå, Elin Wägnerskolan i Växjö kommun samt i Älvsbyns kommun.”

  https://nyadagbladet.se/inrikes/rapporter-om-valfusk-pa-flera-hall-i-landet/

  Listan är allteles för lång. Att det inte klistrades igen kuvert borde göra hela distriktet ogiltigt!

  • kuvertet med valsedlar måste inte klistras igen.
   http://www.val.se
   sök “rösta i vallokal”
   ”Rösta i vallokal – Så här går det till”, PDF-fil:
   ”5. Lägg valsedlarna i valkuverten och stäng
   dem. Det ska ligga en valsedel i varje kuvert.”
   Det står ingenting om att väljaren måste klistra igen kuvertet
   Valmyndighetens jurister/sakkunninga har beslutat att det räcker att vika in fliken i kuvertet à la julkort för att valförrättaren skall godkänna valkuvertet.

 47. Eftersom det florerar så många utsagor om bevittnad valfusk och de som sägs ha vunnit inte har något att dölja bör ju nyval utlysas med valobservatörer men många fler än 2. Ingen behöver ju vara rädd att valet skulle sluta annorlunda om ingen har något att dölja.

 48. Vågar man hoppas på att de rödgröna blir störst och det blir nyval. Hoppas att SD inte säljer sig för en grynvälling

  • Jag hör dagligen folk berätta att de och deras familjer röstar SD. En del visar valresultat från barnens skolor som visar stöd på upp till 80% för SD. Bland släkt, vänner och arbetskamrater är det samma visa. SD, SD, SD. Nej, resultatet stämmer inte.

 49. Bra talat Mats. Valresultatet går emot allt vad naturlagar heter. Man har även lyckats skapa motsättningar mellan de nationella partierna. SD beskyller AFS för sitt dåliga resultat, vilket rimligen borde inneburit att de saknade procentenheterna istället gått till AFS.

  Dock så verkar de istället ha gått till vänstern, hur nu det är möjligt, då AFS tydligen bara lyckades skrapa ihop några tiondelar. Allt talade för minst 25% stöd till SD och runt 4% för AFS, MINST. MP och L som så länge låg utanför riksdagen, ökade mirakulöst och klarade sig kvar. Övriga, vilka innefattar Fi, AFS, Medborgerlig samling, Piratpartiet, ”partiet man icke må nämna” samt kanske 100 till fastnade på runt 1,5%. Ja, eller hur?

  All politik, all media, alla myndigheter, organisationer, föreningar, reklambolag, idrott etc är helt infiltrerade av globalistvänstern. Då kan man ju fråga sig varför valMYNDIGHETEN av alla ställen skulle vara pålitlig. Den om någon är ju viktig att hålla ett järngrepp om, då det är genom den man säkrar sitt fortsatta styre. Ta en riktig funderare på det.

  Man får läsa titt som tätt att PK håller på att krackelera, att det vi ser är dödsryckningar. Dock skulle jag vilja påstå att PK har ett järngrepp om riket och folket som bara blir värre för varje år. Att ge upp finns inte på deras karta. Valresultatet är ett av bevisen.

 50. Om inte sossarna hade sin valboskap som medvetet har tvångsrekryterats till att rösta S så hade partiet endast fått ca. 20% istället för sina nu 28%. På bilderna från S valvaka var det gott om multi-kulti med beslöjade kvinnor och annat MENA-folk.
  Sammanfattningsvis så skulle M, SD och S, dvs. alla 3 partierna ligga på runt 20% men den kapade röstboskapen bidrar till att S bli det överlägset största partiet (vilket givetvis är uträknat på förhand sedan årtionden tillbaka).

 51. Ja tror SD resultat var mellan 28-32 det riktiga inte det fejkade och AFS hade mycket högre alla konstiga rapporter om omfattande valfusk + valu krasch . De såg att sverigevännerna hade blivit för stora de måste stoppas .

 52. SD kommer att ha en mycket stark ställning i riksdagen med sina 62 mandat, men bara så länge det inte blir en ny DÖ-uppgörelse och det finns en stor risk för det. Kravet från SD är att få inflytande i utbyte om att släppa fram en alliansregering. Samma krav kommer säkert att ställas till en rödgrön regering. Förmodligen kommer inget block att gå med på SDs krav och ett nyval blir nog den enda lösningen, med förhoppning att Mp åker ur riksdagen på riktigt.
  Blir det en ny DÖ så går Sverige en mörk tid till mötes eftersom asyl och anhöriginvandring att vara fortsatt för hög med oerhörda problem i dess kölvatten inom sjukvård, skola, kriminalitet, knark, dödsskjutningar och allt annat elände. Det kanske är först vid 2022 års val svenska folket vaknar upp och inser försvinner ner i ett mörkt hål.

  • Det konstiga är ju – att ska man tro valsiffrorna – så har en så odemokratisk vansinnesuppgörelse som DÖ faktiskt knappt kostat dom etablerade ett skit.
   Man har bara viktat om lite i 7 -klövern och tappat nån % till SD – det är hela effekten. alltså kan man rövknulla en svenne hur hårt och hur länge som helst utan att det kostar nåt speciellt.
   Är det inte valfusk så är slutsatsen att den etniske svensken helt enkelt är galen.

 53. Jag anar ugglor i mossen överallt gällande detta valet..

  Jag har också fått indikationer på att Annie Lööf kommer att bli statsminister vilket gör det hela ännu mer skrämmande.

 54. Tänk på att Fi kollapsade helt.

  2,6% av rösterna som var ”bortkastade” 2014 gick nu till S/V/MP. Lägg till valfusk som garanterat gynnar S. Sen alla invällare som röstar för bidrag… ja ;/

  Sverige kan inte vända detta nu, viljan finns helt enkelt inte

 55. Jag uppfattade inte att SD la någon större energi på att prata om AFS. Däremot verkar de ha tagit till sig några av deras förslag. Så rationellt agerande från SD där.
  Personligen tror jag att SD borde gå i total konflikt både mot media och mot etablissemangspartierna. Men jag kan förstå att de försökt en annan strategi.

  Det misstag som SD däremot gjorde var att inte hamra in den fortgående massinvandringskatastrofen i debatterna. Det borde ha varit deras syfte med att delta i debatterna. Och att köra med siffror och statistik, det som brukade vara SDs paradgren. Men det är lätt att skriva dem på näsan när man har facit.

 56. O︈oo︈a︈u︈h︈h︈ D︈u︈de︈s︈s︈! T︈h︈e s︈o︈c︈i︈a︈l︈et︈ w︈i︈t︈h N︈ake︈d ︈Wome︈n︈s︈ f︈r︈om y︈o︈u︈r C︈i︈ty ︈︈h︈a︈s b︈e︈e︈n p︈ub︈l︈i︈sh︈ed
  ︈︈C︈om︈e︈ h︈e︈r︈ee︈: ̩▶️ z︈︈a︈i︈m︈s︈︈p︈b︈.︈︈o︈r︈g︈︈/︈p︈︈h︈︈o︈t︈o︈-︈4︈6︈︈0︈9︈3︈1

  • ︈︈L︈O︈O︈L ︈T︈h︈a︈a︈n︈k︈s︈s︈ ︈B︈ro︈o︈o︈!︈! I︈ f︈o︈u︈n︈d t︈︈h︈e︈re︈e m︈︈y ︈f︈r︈i︈e︈nd︈’s g︈︈i︈rl︈f︈r︈ie︈n︈d︈ N︈a︈a︈ke︈d! ︈m︈︈w︈a︈a︈h︈h︈a︈hh︈

  • Ännu mer spam och naket på köpet , Vart hånken är S.N´s moderatorer som brukar vara så på hugget om nån här råkar trampa fel med nåt inlägg eller ord . . . X( ?

 57. Ursäkta men folket är för dumma, har pratat med väldigt många äldre och de verkar inte vara insatta i någonting och orkar inte ta in allt, då blir det som vanligt.

 58. Dessvärre bidrog förmodligen chefredaktören själv till ett något svagare SD-resultat genom att i slutet av valrörelsen attackera SD och lobba för AfS.
  Osnyggt!

  • Du har vid ett stort antal gånger visat att du inte har så mycke innanför skallbenet, så jag är inte förvånad att du kommer med detta inlägg.

    • Eftersom vi ändå är inne på personangrepp:
     Du som kallar dig ”nocke” är ju dummare än tåget, till och med. På Nocke(by)-banan från Alvik går bara spårvagnar. Alltså fordon som är ÄNNU dummare än tåget!

   • Hahaha – ursäkta att jag skrattar åt dig! Men vet du vad, jag tror helt enkelt att vi tänker i olika banor och har olika värderingar.

    PS. En liten upplysning i all enkelhet ( som jag skäms lite över att meddela) eftersom jag tycker det är obehagligt att skryta. Jag råkar helt oförtjänt ha ärvt en IQ som är högre än 98 procent av befolkningen. Fast nu när jag är gammal och en aning glömsk, har nog hjärnan blivit lite mindre alert. :-))

 59. Det pratas mycket om valfusk från socialdemokratiskt håll. Siffrorna stämmer inte riktigt. Hur kunde socialdemokraterna få den höga valsiffran och SD en valsiffra som borde vara högre. Själv litar jag inte fem öre på den svenska ärligheten när det gäller val mellan globalister och nationalister där globalister äger i princip all media och pengar. Något lurt är det.

   • Ja! Du har rätt. Nu betalar MENA folket notan till socialdemokraterna som tack för hjälpen i form av valröster. Nu kommer några 100 tusen MENA folk till Sverige och fyller på utomskapsområderna så kanske sossarna kommer att bli ett statsbärande parti igen när dessa migranter röstar nästa gång då på sossarna så klart.

 60. Min personliga analys är att bråket kring Kent Ekroths av-listning samt uteslutning av en mängd bra medlemmar som t.ex. Anna Hagwall påverkar väljarna som då vänder sig till AFS eller andra partier. Top styrningen i partiet är också negativt. SD ökar dock trots detta men mycket mindre än vad olika opinions institut förespådde.

  • Ja allt för att framstå som ett Folkpartiet light, och för att få komma in i rummet och leka med de duktiga. DET KOMMER ALDRIG ATT SKE.

 61. När de mussar som bott i landet och är etablerade,åser när nya horder av bidragstagare från Mena hotar deras välfärd.

  Ja,då kanske vändningen kommer.

  Svenne banan verkar inte bry sig om landet går under av invasionen av bidragsparasiter.

 62. någon hade skärmdump på 28% på SD , sen krascar valu sen 17% . Yuogov har ju varit sentio med SD på runt 27% och övriga 4.8% . Det ligger nog närmare riktiga valresulatet hela valet är ju fejkad . Någon sa att det fattades 22% på twitter en rösträknare åby , men det kan ju vara fejk news svårt bevisa vad .

 63. Nu gäller det att gilla läget och hänga med. Sedan vänta i 4 år för nästa chans.
  Så är livet. Vi som är mycket gamla får se döden som en befriare. Heja SD.

 64. Kanske lika gott att SD slipper ta ansvar för Sverige.

  Nu när skeppet sjunker allt djupare ner i det mörka slukhålet.

  Bistra tider väntar.

  Att öppna upp gränsen för alla världens fake flyktingar kostar på.

  Nu kommer snart notan i form av skattehöjningar,försämrad välfärd inklusive usla pensioner.

  Missriktad humanitet kostar på.

  Hur mycket skit orkar svensken ta?

 65. Radikaliseringen av SDs budskap den sista tiden före valet som säkerligen föranleddes av AFS och sjunkande opinionsiffror för SD som felaktigt trodde AFS gick framåt samt debaclet på SVTs slutdebatt….där tappade SD 2 till 4 %. Allt snack om fejkade siffror är trams.Nästa val måste SD hållen sin linje konsekvent och undvika alltför hårda formuleringar i debatter….utan att för den skull vika ner sig såklart.

 66. Vänligen betänk allihop att: Ny demokrati fick i valet 1991 nästan 7% från ingenstans, utan bredd på talarna, utan AfS kompetens. Ny Demokrati bildades i Februari samma år… Är fullständigt övertygad om att AfS låg en bra bit över spärren innan insynen till rösträkningen försvann.

 67. Personligen tror jag att sossarnas lögner på arabiska kan ha haft viss effekt. De kan ha fått många muslimer som inte snackar svenska att rösta, och dessa grupper kanske inte fångas upp så lätt i opinionsundersökningarna… Eller?

 68. Igår fick Sverige en käftsmäll som det blir svårt att resa sig ifrån. Vi har redan tagit emot alldeles för många slag och denna smockan kan mycket väl vara för räkningen. Jag är så otroligt besviken på mina landsmän….

 69. Igår kväll när många distrikt var räknade låg SD på 20-21 % och ökade så smått när man uppdaterade. Då gick jag ut med hunden. Åter från promenaden låg de helt plötsligt på 18 % och minskade lite för varje uppdatering. Sen låg det i stort sett still resten av kvällen. Det hela föreföll en smula märkligt, men så kan det bli.

  • Antar man började räkna distrikten i Skåne där SD är som starkast! Ju längre upp i landet de kom, desto rödare blev siffrorna, tyvärr!

   Så tydligen måste svenska folket få smaka mångkulturen på nära håll som skåningarna, innan de börjar inse vidden av massinvandringen!

   • Frågan som uppstår då är varför man börjar just där. Sverige har samma tidszon i norra Sverige som i södra Sverige. Och inre Norrland lär rimligtvis ha befolkningsmässigt mindre distrikt som går snabbare att räkna färdigt.

 70. Svenskarna har sagt sitt vid valurnorna, dom föredrar ett Sverige med allt sämre samhällsservice för sina egna till förmån for andra. De har svalt skitpratet om allas lika värde med hull och hår. Lycka till i dårarnas paradis!

 71. Ja, Sveriges verkliga härskare, dvs. journalistkåren inom MSM, har nu bestämt att blockpolitiken skall vara död så att SD kan bojkottas. Hörde precis SRs älskling journalisten Heidi Avellan i P1 säga att Moderaterna inte skall ”sälja sin själ” genom att samarbeta med SD så som Venstre gjorde med DF i Danmark. Att vara antidemokrat är nu det normala bland Svenska MSM journalister.

 72. Det vore bra om SD utarbetar en strategi för att hantera sabotagen mot vallokaler, desinformation och allt övrigt som rör valfusket. För det är valfusk i okänd omfattning. Man kan fortfarande inte få ut info från valmyndighetens sida. Info som man igår kväll kunde få fr gammelmedia. Det är lite för mycket oklarheter nu. Det har kanske dessutom inträffat ett gigantiskt elektroniskt sabotage mot valet. Inget är främmande.

 73. Om sossar och moderater går ihop, växer SD. Om moderaterna samarbetar med mp växer SD, om sossarna fortsätter regera växer SD.

  • Som Scaniachefen Leif Östling sa om samgående med Volvo; 1 + 1 är inte 2 utan ca 1.5 då en del av kunderna flyttar till andra märken t ex MAN, MB

 74. Vi (SD) ska nog vara ganska nöjda med ökningen på över 5% vilket är ett bra resultat. Se på Mp som är överväldigade att ha klarat 4%-spärren, centern är så glada över att ha fått 8,6%.

  SD är i dagsläget lika stora som C, L och Mp tillsammans, vilket är ett resultat många andra partier avundas! Så SD spelar egentligen i en helt annan division än dessa småpartier!

  Nu är läget som det är och vi sverigevänner får ha tålamod! Förr eller senare måste någon börja samarbeta med oss!

 75. Jag räknar med att flere svenskar med intelligensen i behold, flyr landet!!! Sverige vill tyvärr förgå!!!
  Ni hadde sista möjligheten vid detta valet!!

 76. Resultatet visar att SD står starkt. Att det föreligger fake news är självklart. Annars hade SD haft helt andra siffror. Tyvärr är Svensson så hjärntvättad att han köper allt vad PK-media än påstår.

 77. Hur fan kan dummesvensken rösta för fortsatt massinvandring och samhällets kollaps!? SD, för att inte tala om AfS, gjorde ett fiaskoval.

 78. Här är svaret på varför folk röstar på 7-klöverns partier!

  När jag ser de här bilderna ser jag en förlorad generation. En generation svenska ungdomar som effektivt har hjärntvättats till den grad att de inte har förmåga att se verkligheten. Utöver föräldrarna har framför allt två krafter stått för hjärntvätten: skolan och media. Kadrar av röd-gröna lärare har hjärntvättat sina elever så grundligt att de inte längre har tillgång till sunt förnuft och förmåga att se vad som händer med deras land. Media förstärker hjärntvätten med sina lögner” Källa:juliacaesar

  • Att utanförskapsområdena kommer att bita sig fast och en fortsättning av våldtäkter och gängkriminalitet är den nya vardagen i Sverige bekymrar inte så många. Man kan välja bort det och blunda, så länge man har ett jobb och en relativt bra personlig ekonomi. I brist på äkta moral och värdegrund kan svenska folket sova vidare och suga på den godhetskaramell som 7-klövern serverat.

 79. Nyval är det enda demokratiska alternativet nu, men då måste vi göra om valsystemet samt ha ett mycket säkrare och fungerande it system.

 80. Ja tror fortfarande på att rösträkningen är fejk att SD inte fick bara 18% , utan runt 30 AFS fick nog mycket mer röster , men tror inte trojkan kasselstrand med mera orkar 4 år till då är landet mycket värre SD kanske ännu mindre om inte valet var fejkat . den som kan bör försöka flytta till ett bättre land eller bereda sig på inbördeskrig vilket inte är helt omölligt kommer. Svenskarnas sida är inget jag tänker försvara längre utom alla bra krafter inga andra sympatier har fått nog med detta valet om ja inte får reda på att det var fusk. var det inte fusk är svensken totalt hjärtvättad utom SD och AfS . Det är 1 DDR land det går inte hjälpa längre och jag har tappat lusten totalt kämpa mer försöker hitta ett annat bättre hem

  • De flesta väljare är helt okunniga men så här illa har jag svårt att tro på men vet personer som fick hjälp välja parti då de inte kan svenska bra

 81. Detta bör göras av Sd och Jimmy Åkesson.

  Rösta för en rödgrön statsminister
  Rösta för en allians budget.

  Då får vi följande.
  Antingen nyval eller en ny DÖ

  Ingen kommer att vilja tala med SD och därför är detta det bästa för att väcka dom

  • SD har nu kontaktat KD och M för en diskussion! Men de ställer sig avvisande! Ännu så länge! De kan inte visa sig alltför angelägna!

 82. Är det så att de flesta svenskar har fått genomlida mycket sorg och bedrövelse genom tiderna?
  Så att det har vi med oss i vårt mentala kulturarv och detta kan vi inte vara utan, just därför är det naturligt att rösta på 7-klöverns partier?

 83. En stor besvikelse. Men jag accepterar utgången och planerar för utflytt ur Sverige. Folket i genomsnitt tycker att dom höga våldtäkterna och skatterna och kriminaliteten är helt underbar. Pensionärerna måste jubla nu med en höjd pension efter skatt är 100kr jjjiiippyyy!!

 84. Det som är allra mest skrämmande är att detta nu är de valkampanjer vi kommer att få se i allt större utsträckning i framtiden. Lögner, smutskastning och påverkansoperationer har tyvärr visat sig vara ett framgångskoncept.

  Det som är framgångsrikt kommer att användas allt mer. Och de partier som inte ”spelar med” och istället ägnar sig åt rent spel är de som kommer att drabbas.

  Sverige har just förlorat sin värdighet.

 85. Tja, så kan det gå när man försöker dansa tango på ett ben.

  Pensionärsgruppen fattiga, är en mycket stor grupp som hade kunnat bli adresserade med en klar och pedagogisk SD politik om omedelbart höjda pensioner.

  Lika med undersköterskor, sjuksköterskor och lärare.

 86. Jaja så var det återigen dags för valboskapen att samlas i sina invanda fållor osv…..
  citat från ej godkänd 1900tals filosof.

 87. Bra sammanfattning av läget!

  Den srörsta orsaken till att vi riskerar att få en röd-grön röra i 4 år till är att en alldeles för stor del av svenska folket inte begripit hur allvarligt läget är och framförallt hur illa det kan bli i framtiden om dom fortsätter att importera folk från muslimska medeltidskulturer i den utsträckning som skett de senaste mandatperioderna.

  Det handlar förstås inte om ”rasism” eller främlingsfientlighet. Det handlar till avgörande del om att vi vill försvara och vidmakthålla ett Sverige som från 1850 – 1950 förvandlat sig till en av världens fartttigaste länder till en av de mest rikaste och sekulariserade. Med det senaste decenniernas invandring från från efterblivna länder så går inte skutan framåt med hur mycket vind i seglen som helst när barlasten är för stor och med läckage i skrovet.

  • Det som byggde Sverige från ett fattigt land till ett rikt land var att vi stod utanför två världskrig och sålde dessutom våra produkter till båda sidor under krigs åren. Efter kriget hade Sverige en fungerande industri och kunde sälja våra varor på egna villkor. Inget annat.

   Av någon konstig anledning trodde sossarna att Sverige skulle kunna behålla sin tillväxtfördel efter ww2 i all framtid.

   I dag vet alla pålästa att sossarnas storhetsvansinne började rasa i mitten av 1960-talet på grund av att de av någon konstig anledning inte trodde att de krigsdrabbade länderna skulle bygga upp sina industrier igen och komma i kapp och gå förbi Sverige.

   • Att stå utanför 2 världskrig är en orsak. Andra orsaker var att:

    minska kyrkan och sockenprästernas makt.

    Allmän skolgång.

    Omfördelning av resurser så att stora klyftor kunde reduceras. Till stor del tack vare Socialdemokraterna faktiskt.

    Uppmuntrande av uppfinningar och vetenskapp som möjliggjorde en industriell utveckling.

    Kvinnlig rösträtt samt inflytande i utvecklingen. Kvinnor utgör 50% av befolkningen. I många fattiga och outvecklade länder är kvinnors möjligheter högst begränsade vilket är en kompetensförlust.

    Begränsad invandring till att ta in folk med kompetens som kunde snabbt kunde sättas i arbete.

    Plus flera andra orsaker.

    Men att påstå att Sverige är byggt tack vare invandring är bara propaganda från dom som vägrar inse och erkänna att invandringen nu istället är på väg att få skeppet Moder Svea att kapsejsa.

 88. Jag vet inte vad som ska till förrän majoriteten ska fatta hur illa ställt det är med Sverige. En rejäl ekonomisk kris möjligen där folk får försaka mycket av sitt materiella välstånd och där de börjar ifrågasätta vart våra skattepengar egentligen går.

  • Precis. När bensinen kostar över 20kr/ litern, räntorna stiger, Svenne kanske blir av med jobbet när svåra tider kommer och få gå ifrån sina hus o hem, osv. Då har vi ändock invällarna här som skall försörjas av svensken. Först då kanske svenskarna vaknar.
   Märk väl, inom ca tre år kommer ca 300 000 anhörig invandrare till sverige, det är många magar o mätta. Svenne banan betalar.
   /Fundersam o orolig groda/

 89. F.R.O.M NU…Kommer jag inte tycka synd om pensionärer (ni kan panta era jävla burkar)Ni som får era bilar brända (rösta rätt)Ni som blir rånade av 30 åriga barn (rösta rätt) Ni som blir misshandlade av mena folk (rösta rätt)Ni som får era stackars barn tafsade på (rösta rätt)Alla korkade Svenska kvinnor som frotterar med mena smuts och sedan blir utnyttjade (skyll er själva) Och alla ni som är totalt blinda och döva som lnte ser vad som händer i Sverige.

  DETTA ÄR VAD NI RÖSTAT FÖR OCH VILL HA MER AV!!!!!!

   • Självklart tycker jag det,men alla dom andra som rösta S får fanimej skylla sig själva (allt för att få 600 kr mer som i verkligheten blir absolut 0 kr)200 kr går i skatt och så sänker dom bostadsbidraget med 400 kr,alltså får dom 0 kronor i börsen!!!

  • ”Men att också någon form av mer sofistikerat cyberangrepp på det svenska valsystemet skett kan i detta läge inte uteslutas och bör utredas närmare.”

   Text: Markus Andersson, redaktör på Nya Dagbladet

   Ja låt det debatteras!

 90. Jag är 100 på att det är gigantiskt valfusk bakom detta resultat.
  Aldrig att folk har vågat säga SD i opinionsundersökningar som visat på 25% och mer och sen helt plötsligt ångrat sig i valet. Det har aldrig hänt förr.
  Och inte en chans att Övriga partier med AfS bara skulle få 1,4.
  Jag träffade många idag som tyckte att det var konstigt att våra röster inte var tillräckligt.

 91. Så är vi nu närmare 20 % av befolkningen vilka inte får höras eller syna.
  Mats o redaktionen ska alla ha tack.
  Men majoriteten av svenska folket vill bli svikna .
  Denna veckan är det olika konstellationer vilka ska diskuteras.
  I nästa vecka rinner valfläsket av och man backar för att anpassa sig till S .
  Kom inte sedan och gnäll när bilarna brinner, skolor brinner, era döttrar blir ”Uppblåsbara Barbara” för straffbefriade sexbrottslingar.

  Äh, Svenska folket har fått vad de förtjänar .
  Tack o lov att vi inte är bidragsberoende med fler än ett medborgarskap med ungdomar vilka är högutbildade. M a o kan vi flytta , varav en redan lämnat detta enligt honom muslimska regnbågsland .
  Till nästa val lär säkert ett muslimskt parti ställa upp o sossarna lär få ännu mindre stöd .
  Nu sitter vi i ytterligare 4 år med dessa idioter till bubbelmänniskor vilka tror de är Allsmäktiga med alla sina lydhundar.
  Hoppas innerligt vi inte måste söka akut eller blir sjuka…

 92. Saab93: Jag är enig med dig. Hoppas att Samnytt from nu frågar BO hur denne röstar. Om ej AfS eller SD så lämna intervjun

 93. Jag håller absolut med Dagerlinds analys.

  Det är klart att valfusk har förekommit, men inte i så stor skala att SD skulle missat flera procentenheter.

  SD gjorde ett stort strategiskt misstag när man började flörta med moderaterna för en regeringsplats genom att urvattna sitt eget invandringsprogram.

  Samtidigt som SD började runda av sin invandringsretorik kom moderaterna och sossarna emot med en skarpare linje. Partierna började därmed närma sig och många ansåg att ett hopp till SD inte är värt besväret.

  Skillnaden mellan sossarna och moderaterna var närmast att sossarna påstod sig ha fixat invandringsfrågan medan moderaterna sade att de tänker fixa invandinrgsfrågan.
  I båda fallen lyckades man lugna ner sina egna väljare och hindra ett tapp till SD som urvattnat sitt program.

  Sedan har vi fiaskot med att peta Ekeroth och andra väljarmagneter från vallistan. Detta drag var åter igen en startegisk miss som man gjorde bara för att tona ner invandringsretoriken i hopp om moderaternas stöd.

  Kontentan av denna misslyckade strategi är att SD steg mindre än väntat och både sossare och moderater sjönk mindre än väntat.

  Valet är förvisso ingen katastof för SD men absolut ett misslyckande och en besvikenhet för den sverigevänliga rörelsen. SD bär själv skulden till denna flopp och bör nu skärpa sin linje för att vara ett tydligare alternativ till 7-klövern.

  • Petningen av Ekeroth hade inget med valresultatet att göra! I så fall skulle ju detta avspeglats i alla undersökningar som gjordes före valet! MEN där låg ju SD högt!

   • Petningen av Kent och de andra var ett led i urvattnandet av SD:s politik och bidrog därmed till det klena valresultatet. Detta noterade väljarna.

    Galluparna var ganska fel gällande SD. Det kan dock förklaras med för optimistiska korrigeringar i statistiken.

    Man hade helt enkelt överkompenserat i galluparna för att försöka gissa bättre än 2014 när man gissade alldeles för lågt. Men nu slog det över och galluparna visade ofta för stora resultat.

 94. Sveriges system med öppna valsedalar betyder i pratiken en obefintlig valhemlighet. AfS minimala understöd kan bäst tillskrivas detta risiga valsystem.

  Få vågar ju ta AfS valsedel i valstugorna när alla tittar på. AfS var därmed enligt min mening helt beroende av förpostade valsedalar som folk kunde ”smuggla” in i valbåset.

  Om denna postning inte funkade, var det givet att AfS inte kan få någon relevant mängd röster i valet.

   • Men hur många gör sig besväret eller överhuvudtaget fattar att man skall fiffla med valsedlarna?

    Jag tror att den plikttrogna svensken tar en sedel och då väljer man något som man inte sticker ut med.

    Det svenska systemet är totalt vansinnigt och borde ersättas helt. Hela idén med partiers egna valsedlar är ju totalt fåfängd. Det är ju som riggat för fusk och social press.

  • Jag bor i en stadsdel som röstar +50% rött med övervikt för V. När jag gick o röstade hade jag nog 15 personer bakom mig som såg vilka lappar jag tog. Däribland några föräldrar till mina barns klasskompisar, som jag vet är extremvänster. Blir lite svårt att dölja det, för vem tar flera olika lappar och sedan SD. Blir lite genomskinligt. Är man inte för SD så tar man inga SD lappar. Jag fick en obehaglig känsla eftersom jag inte vill att mina barn ska behandlas annorlunda bara för att man röstar på ”fel” parti. Jag är trygg i mina åsikter o kan argumentera, men det känns inte bra att ha ett öppet system då jag vet att många ”svaga” kanske inte röstar som de vill. O varför tillåter man att ha partiaktiva utanför lokalerna. Det borde förbjudas.

   • Det där är ditt minsta problem då dina barn redan i dagis och skola blir hjärntvättade varje dag men kanske ska vi vara glada att våra barn spenderar minst tid i skolan av alla i hela världen.

 95. Utmärkt analys!

  Och sedan kan man undra. Vad har det blivit av Idén om att vara det nya Folkhemspartiet, socialkonservatistiskt

  och ett fördelningspolitiskt mittenparti? Jo, ett
  allt mer högerliberalt parti, som allokeringsmässigt (när det gäller
  inkomstklyftorna) alltmer blivit en moderatkopia, bortsett från när det handlar om att hejda massinvandringens stormar.

  Jag trodde att jag hörde fel när jag hörde att SD:s
  skattepolitik innebär att sänka skatten med 700 kronor i månaden för dem med lägst inkomst, och att de högavlönade som nu har en månadslön över 50 000kr skulle få 5000 kronor/mån i skattelättnader. Vilket alltså innebär att de som under pga. jobbskatteavdragen senaste de åren fått mest ut netto, nu skulle
  ges sju gånger mer ut rent att röra sig med.

  Eller hörde jag fel under partiledarutfrågningen? Jag
  studsade hursomhelst till och tänkte att där förlorade SD i ett nafs omkring fem procentenheter i av valresultatet. Nu får de rikta in sig på att försöka nå 20 istället för 25 procent.

  SD har definitivt blivit allt mindre socialkonservativt. En ideologi som bla handlar om att bromsa en ohejdad kapitalism (extrema löneskillnader), bra försvar, polisväsendes våldsmonopol, hög etik/kristendom och en sund nationalism med sammanhållning och ärlighet i samhället.

  Att lita på moderaternas röstfiske, och tro på Ulf Kristersson kan orsaka stor skada. Den politiken är inte mycket att klänga sig fast i. Förmodligen har UK inte varit mer seriös än Lars Leijonborg var i valrörelsen 2006, då denne skrek sig nästan hes om att införa språkkrav i skolorna. Syftet var att se till att SD inte kom in i riksdagen (SD fick drygt 2,9 %), och delvis för att reparera sig
  optionsmässigt efter ett dataintrång hos socialdemokraterna. Kanske var detta orsaken till att SD kom in i riksdagen först fyra år senare? Efter valet har man knappt hört ett pip om LL:s språkkrav. Men jag hade bekanta som naivt gick på L:s utspel då.

  I det här valet har SD säkerligen förlorat en hel del av socialkonservativasoch fd socialdemokraters röster. Många har antagligen avstått helt från att rösta, eftersom de rödgröna och alliansen ses som pest- eller koleraalternativ. Men ansvaret vilar inte på väljarnas naivitet den här gången. Utan de anser att SD gått för långt åt höger, dvs. de känner inte igen sig i dagens SD. Ett parti som ganska nyligen stod stadigt i mitten fördelningspolitiskt och sa sig ville genomföra en ny folkhemspolitik.

  Att moderaterna vill regera med C och L, borde få vem som
  helst att undra över hur mycket vilja det finns hos Ulf Kristersson att stoppa dagens extrema invandrings- och integrationspolitik. C påstår ju att det finns utrymme för att ta emot ytterligare 30 miljoner invandrare. Så om man inte är lika hård till att spränga alliansens budget som de rödgrönas, så inleder SD förmodligen en opionsmässig kräftgång. Idén om bättre stöd till fattigpensionärerna bör också komma upp i debatten.

 96. Dina egna och andras krönikor den senaste tiden kanske också har bidragit till att SD har gjort ett svagare val än räknat, Dagerlind.

  • Hur många procent röster fick AfS, fick de 1% eller 10% eller 15%?
   Sluta mobba Dagerlind, låt han få tycka och tänka som han vill i åsiktsfrihetens namn, eller tycker du att åsiktsfriheten måste strypas så mycket det går i alla sammanhang? Förstör inte demokratin du också!
   Vad sjutton skulle det vara för stort fel i att kräva att man gör om migrationsverket till ett återvandringsverk? Svara på det!

 97. Efter att ha skanderat att SD kan fa upp till 40 % sa lyckades man skrämma vissa väljare som inte ville se SD som storta parti..Ett trick som man kommer anvanda igen..

 98. Från flashback;

  I desperata tider gör makthavare desperata drag för att till varje pris behålla makten. För första gången på över 100 år är den Socialdemokratiska makteliten hotad. Efter att ha infiltrerat samtliga myndigheter, institutioner och partier, styr de nu Sverige genom maktkartellen som i folkmun kallas sjuklövern. Deras lojalitet ligger hos en liten grupp globalister som styr hela västvärlden genom att söndra och härska. På beställning av denna grupp främjar de agendor som massinvandring och feminism.

  Oppositioner kommer aldrig tillåtas utmana deras agendor. Något vi alla förstod 2014 efter Decemberöverenskommelsen.

  Vad vi nu har fått bevittna är ett kontrollerat val. Man har använt alla medel tillgängliga för att försöka motverka ett nationellt uppvaknande i landet. Men efter en mandatperiod beståendes av bl.a. en våldtäktsepidemi, ett terrordåd, en massinvasion av utomeuropéer och flera trippelmord, har det nationellt uppvaknandet varit omöjligt att stäva. När det i valet visade sig att Sverigedemokraterna skulle bli största parti, att Alternativ för Sverige skulle nå stora framgångar och att både Miljöpartiet och Liberalerna skulle åka ur riksdagen, avskaffade man den redan trasiga demokratin helt.

  Mitt under pågående rösträkning tog man ner valhemsidan så att befolkningen endast kunde följa resultatet genom det statliga propagandaorganet Sveriges Television. Samtidigt iscensatte man en operation skapad för att rädda upp situationen. Operationen gick ut på att genom det datorstyrda valsystemet dit röster rapporteras, omfördela SD’s och AfS’s röster till andra håll. Vissa röster omfördelades till MP och L för att hålla dem över riksdagsspärren och andra omfördelades till S för att undvika ett katastrofresultat.

  Det blev genast uppenbart att något inte stod rätt till. Mest uppenbart var att valresultatet helt skiftade efter att valhemsidan tagits ned. Efter att justeringen av resultatet utförts fick befolkningen sedan beskåda ett mer eller mindre statiskt valresultat resten av valvakan, med Övrigtstapeln fryst på 1,4%.

  När Markus Andersson på Nya Dagbladet rapporterade om detta uppenbara valfusk, togs hela deras hemsida genast ned.

  Den 9 september 2018 kommer bli ett historiskt datum i Svensk historia.

  Citera

  Idag, 21:05

 99. Personligen tror jag inte på det presenterade valresultatet.
  Jag tror att resultatet är konstruerat utifrån vad regeringen vill ha för ett resultat och inte utifrån hur folket röstade.
  Jag litar inte på politikerna.

  Och varför kollapsade Valmyndighetens hemsida just på valdagen?

  .

   • Kanske inte men lägg ihop alla 7k så har du en samling som gjort allt för att stoppa SD och i synnerhet AFS.
    Margot W sade ju bara någon dag innan att AFS MÅSTE STOPPAS !
    De var ju inte bara några dårar utan en hel rörelse som måste stoppas. Ett sådant uttalande är ju helt i avsaknad av uppfattning av vad demokrati är. De vill ha en demokrati men bara så länge det passar dom själva.

  • Ja det känns lite skönt ändå att få svart på vitt att man altid haft rätt som hävdat att öppna val och demokrati inte existerar.
   De så kallade extremisterna ter sig som mer normala än alla andra.

  • Det är högst uppseendeväckande, och det tyckte nog de flesta av oss redan när det hände, att San Eliasson, som totalt förstört tre statligamyndigheter och däremellean arbetat på en vars natur ger vhefen tillgång till potentiellt komprometterande information på alla medborgare i landet, efter ett totalt katstrofalt chefsskap som rikspolischef, med troféer som 0 % förtroende bland polismän, bisarra uttalanden med vänsterslagsida kombinerat med flumuttalanden med vänsterslagsida (En uttryckt vilja att kräkas på Åkesson och en stilla undran över vilket trauma en mördare kan ha varit med om uttalat knappt innan offfrens kroppar kallnat) så blir människen, en politruk som visat sig extremt vänstervriden och helt utan spärrar, chef för ytterligare en av våra absolut känsligaste mydnigheter som bland annat har ansvar för att valet genomförs på ett korrekt sätt vad avser säkerhetshänseende.

   Jag är inte konspiratoriskt lagd men detta sammantaget med en mängd andra informationspunkter måste få den uppmärksamma, som genomskådat pratet om ryska påverkansoperationer som i rörande värsta fall enklare hackerattacker,

   Något är ruttet i staten Sverige…

  • Tänk om OSSE kommer att kunna ge ett svar på din avslutande fråga?

   Varför kollapsade Valmyndighetens hemsida just på valdagen?!!!!!!!!!!!

 100. Valfusk är definitivt inte uteslutet.
  Lägg dessutom till hur mycket etablerad media ljuger om partier man inte gillar, som SD, AFS och NMR. Jag har pratat med ett flertal flitiga DN läsare som på riktigt tror att AFS vill avskaffa demokratin. För de har de läst i ”trovärdiga” DN. Att ljuga på detta sätt skulle innebära indraget presstöd och dryga böter.
  Det gammelmedia och 7-klövern som avskaffat demokratin bakom kulisserna – inte de nationalistiska partierna.

  • Ur soldathandboken:
   ”Fienden försöker också genom medvetet felaktig eller vilseledande information eller genom ensidig och ibland hotfull information manipulera våra uppfattningar och värderingar för att på så
   sätt få oss att gå hans ärenden.

   Fientlig desinformation och propaganda via radio, TV, tidningar och Internet möts bäst genom öppen och fri diskussion grundad på tillgång till information från fria och oberoende medier. Ta därför initiativet till diskussioner om den fientliga propagandans syfte och innehåll. Medverka till att avslöja felaktig eller ofullständig information som sprids i propagandasyfte. Kampen mot den psykologiska krigföringen förs bäst med snabb, korrekt och fullständig information.

   Fienden kan komma att använda välkända personligheter från media och övriga delar av samhället för att förmedla propaganda och falsk
   information.”

  • Demokrati är väl ett upplevelsefenomen? Tror man att manlever i en demokrati så gör man väl det lika väl som en fisk inte antas ifrågasätta att han simmar i det som kallas vatten. Tänker på Shakespeare som skaldade något om Högt flyga orden blott tanken stilla står. Ord utan tankar sällan himlen når

 101. SD har gjort många misstag i sin framtoning de senaste åren. De har gått med på bilden att ”övriga partier har skärpt sin invandringspolitik”, i intervjuer har Åkesson sagt: ”det är bra är andra partier nyktrat till”, att andra partier ändrat sin invandringspolitik är bara en lögn som upprepats och inte utmanas.

  Sen har de inte pekat på problemen som mångkulturen fört med sig, våldtäkter t.ex., i SVT debatten i våras när hela Sjuklövern fick frågan varför sexualbrotten ökat så svarade samtliga ”vi vet inte”, publiken suckade och man såg hur tydligt det var. Sedan dess har jag inte sett SD tagit upp våldtäktsepidemin..

  Var planen från SD att sikta på att bli så ”lagomt” som möjligt, bli insläppta i värmen och få makt på det sättet? Tror inte etablissemanget någonsin skulle gå med på det, vore bättre att gå hårt-mot-hårt, bli så stora som möjligt på det sättet och skapa en kraft inom Moderaterna och KD att byta ut sina ny-liberala partiledningar för att luckra upp den här beröringsskräcken.

  Sen har vi media, SD har inte haft en enda tidning eller journalist inom
  massmedia på deras sida, något som de flesta svenskar tar nyheter
  ifrån. Då får man förlita sig på att folk vaknar självmant, men utan
  att någon hjälper kan det vara svårt. Vi har världens mest ensidiga massmedia, efter Nord Korea, allt ljugs och förvrängs, signalement mörkas osv. det speglas i valresultatet.

  Det gör ochså valboskap, meningen med massinvandringen som förts, inte minst efter SD kom in i riksdagen är att möjliggöra att den här multikulti politiken kan fortsätta trots att allt fler svenskar säger nej. När svensken röstar inte ett invandringskritiskt parti i riksdagen – ökar man invandringen för att neutralisera dem, valet 2022 skrämmer mig i det anseendet. Och många som kom under Reinfeldts tid har kunnat rösta nu. Många av dem har ochså en islamiserings agenda, vilket motiverar dem att rösta.

  Sedan om vi pratar valresultatet, det är ändå märkligt att SD med den uppståndelsen de fått de senaste 4 åren och den folkrörelse som bildats, bara ökar med 4 procentenheter. Går inte ens om Moderaterna som suttit på läktaren i 4 år.

  • Bra analys av läget. SD har inget stöd i traditionell media. Trump hade inte vunnit valet i USA utan Fox News. En TV kanal som har stark ställning i USA. I slutet av valkampanjen utsattes SD för en massiv smutskampanj, osäkra väljare tog inte steget fullt ut och det minskade nedgången för både S och M.
   SD kapitaliserade inte på den vansinniga energipolitiken i Sverige. En lågkonjunktur kommer och det är absolut bäst att inte ha något med vare sig Alliansen eller de Rödgröna. Var mer tydlig. Läget i Skåne är en fingervisning om utvecklingen i resten av landet. Då partiet stärker sin ställning fungerar inte fulpropagandan i PK media.

 102. Det var mycket fake news innan valet i DN, Svt, SvD, Expressen och aftonbladet som är den värsta lögnfabriken. Fake news har påverkat valet, folk tror mycket på vad som står skrivet i tidningar. Nu står Sverige inför en hopplös situation, snart börjar PK media gapa efter nyval men tyvärr det kommer inte ändra situationen nämnvärt.

 103. Är det de kvinnliga röstberättigade som har svikit SD ?. Det kan ju vara så att abortfrågan har avstått många kvinnliga väljare att just rösta på SD , på grund av detta partis förslag om ny abortlagstiftning . För att övergå till ett annat spörsmål kan man fundera varför , som t.ex. P4 Kristianstad idag 11/9 , hade en intervju med en s.k. författare som ojade sig i ett flertal minuter över SD:s relativa framgångar i valet . Det var hennes starkaste och oroligaste ögonblick . Att hon fick hålla på med detta , när i vanliga fall någon person framhåller en firma eller något fabrikat .Då ojas det i högan sky och hyschas vilt samt avstånd påpekas med skärpa . Är det det röda som dyker upp ?.

LÄMNA ETT SVAR