I den mångkulturella stadsdelen Kreuzberg, i Berlin, attackerades en buss med cancerpatienter av ett 50 tal vänsterextremister med ägg, tomater och muggar fyllda med färg.

Busschauffören hade noterat en större grupp människor som stod på trottoaren vid Köpenicker Strasse. När bussen skulle passera klev några ur gruppen ut på gatan och förhindrade framfarten. En svartklädd maskerad man kastade därpå en mugg med färg på bussen.

Föraren stannade bussen och gick ut för att konfrontera förövaren som, enligt vittnen, snabbt tog till flykt och kom undan.

Den aggressiva folksamlingen vid sidan av vägen bestod av demonstranter som skrek slagord och viftade med en banderoll. De stod utanför en lokal där den tyska fastighetsägarföreningen skulle hålla möte. Mötesdeltagarna anlände i bussar och tvingades springa gatlopp in i lokalen under ett regn av ägg och tomater.

Demonstranterna slet i dörrarna och en förbipasserande som filmade samlingen fick telefonen slagen ur handen av en uppretad demonstrant.

I sin ilska misstog vänsterdemonstranterna cancerpatienterna för mötesdeltagare och gick till attack. Gruppen på cirka 50 personer chockades svårt av händelsen, rapporterar BZ Berlin.

Den tyska polisen har startat en brottsutredning med anledning av händelsen.