seattle

Faksimil Twitter

Utrikes

Vänsterextremister ockuperar område i Seattle – utropar autonom zon

Publicerad 6/12/2020
Annons

I kölvattnet av de våldsamma upploppen har vänsterextremister tagit över en del av Seattle som man spärrat av och förklarat är en polisfri zon. När delstaten Washingtons demokratiske guvernör frågades om situationen uppgav han att han inte kände till zonen.

Området sträcker sig över sex kvarter och innefattar bland annat stadens polisstation, som övergavs i måndags. Vänsterextremisterna kräver att borgmästare Jenny Durkan avgår ifall hon vägrar att stoppa pengarna till polisen.

Inuti zonen råder full laglöshet och enligt stadens polischef kan man inte göra något åt detta. I brist på vanliga poliser ska man ha skapat en egen beväpnad vaktstyrka och trots gruppens i vanliga fall vurmande för öppna gränser satte man snabbt upp barrikader.

Samtidigt råder oenighet inom zonen om vad nästa steg bör bli och stämningen beskrivs som hätsk.

President Trump har hotat med att sätta in federala styrkor för att få ordning på situationen ifall lokala myndigheter inte lyckas med det själva – något som möttes med hån av demokraten Durkan.

När Washingtons guvernör Jay Inslee deltog i en pressträff på onsdagen påstod han att han inget känner till om situationen i Seattle.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons