Ensamkommande migrant invandrare

Ensamkommande migrant. Faksimil YouTube

Inrikes

Vänsterpartiet hjälper ’ensamkommande’ polisanmäla SD-politiker

Publicerad 2/18/2019
Annons

Nu engagerar sig flera L- och V-politiker i Skurup mot polisanmälningarna av de ’ensamkommande’ migranter som fått sin ålder uppskriven och misstänkts för bidragsbrott. Liberalerna kallar det för en häxjakt och Vänsterpartiet går ännu längre och ska nu assistera migranterna med att polisanmäla politikerna för förtal.

För en vecka sedan rapporterade Samhällsnytt att Skurups kommunfullmäktige hösten 2018, efter en motion från Sverigedemokraterna, beslutade att börja polisanmäla så kallade ensamkommande migranter som uppgett fel ålder för brott mot bidragsbrottslagen. Man vill även att felaktigt utbetalda bidrag och ersättningar ska krävas tillbaka.

Flera liberala och vänsterorienterade politiker uttrycker nu stark kritik mot polisanmälningarna. Liberalernas Jeanette Bohman kallar det hela för en ”häxjakt”, rapporterar Lokaltidningen.

– Det känns som en häxjakt. Man märker en speciell grupp människor. I stället för att hjälpa dem att utvecklas och ge dem möjlighet att bidra till samhället så polisanmäler man dem. Och att anmäla en elvaåring, vad har man att vinna på det annat än politiska poäng? Åldersbestämningarna har ju blivit väldigt kritiserade, och så använder man dem som något slags facit. Det är skrämmande.

LÄS ÄVEN: Kommun polisanmäler 17 stycken ’ensamkommande’ för att ha ljugit om åldern

Vänsterpartiets lokalavdelning i Skurup meddelar att man går från debatt till handling och börjar assistera de ’ensamkommande’ migranterna med att upprätta polisanmälningar om förtal mot de politiker som står bakom att motionen blev verklighet. I ett Facebookinlägg förklarar Vänsterpartiet att det inte går att bevisa att de ’ensamkommande’ ljugit om sin ålder:

För det första, så skall det för att det skall kunna föreligga brott också finnas ett uppsåt, att medvetet ljuga om sin ålder. Men i detta fall finns inga hårda fakta. Det som skett är att Migrationsverket gjort en annan BEDÖMNING av ungdomarnas ålder än den de själva uppgett. Men det finns ingen bevisning för att varken Migrationsverket eller ens ungdomarna själva säkert VET hur gamla de är. Och även om den ålder ungdomarna uppger skulle vara fel, så finns det inga bevis för att de medvetet uppgett felaktig ålder i syfte att få särskilda bidrag.

https://www.facebook.com/Vansterpartietskurup/posts/2479421748795560

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons