publik-dadgostar

Foto: Faksimil Google Maps / Vansterpartiet bildbank, CC0

Inrikes

Vänsterpartiet tvingar bort kafé med marknadsmässig hyra

Publicerad 9/14/2021
Annons

Trots att partiet påstår sig se marknadshyror som en stor stridsfråga, som i somras dessutom ledde till att Stefan Löfven fälldes i en misstroendeförklaring, har man i Göteborg använt just detta för att höja hyran för ett kafé med 100 procent.

Vid årsskiftet tvingas Café Publik bort från Andra Långgatan i Göteborg efter att Fastighetsföreningen Andra Långgatan, med Vänsterpartiet Göteborg som majoritetsägare, begärt en höjning av hyran med över hundra procent för att förlänga hyreskontraktet.

Den kraftiga höjningen motiverar man med att kaféets hyra legat på samma nivå de senaste nio åren och att ”hyresnivån kommit att markant understiga en marknadsmässig hyra”.

V vägrar kommentera

Då Göteborgs-Posten vid flera tillfällen sökt Vänsterpartiet för en kommentar vill man inte svara på några frågor kring kaféet.

”Vi ger som tidigare inga kommentarer kring det. Vi hänvisar till handlingarna i TR (tingsrätten red.) och förlikningsöverenskommelsen”, skriver Vänsterpartiets distriktsordförande Håkan Eriksson i ett sms till GP.

Samtliga medlemmar i styrelsen för Fastighetsföreningen Andra Långgatan var vid tiden för beslutet aktiva politiker eller medlemmar i Vänsterpartiet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1057Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons