Vårdplatser väntas ta slut nästa vecka – patienter ska vårdas hemma

529 Shares

Enligt tidigare okända dokument från Region Stockholm som uppges vara en vägledande prognos för primärvården kommer vårdplatserna vid Stockholms sjukhus att ta slut nästa vecka. För att lösa situationen ska man snabbutbilda läkare via nätet för att behandla coronapatienter i hemmen. Regionen tydliggör även att “sänkt kvalitet kan behöva accepteras”.

Enligt statistik har Sverige hittills 4 527 smittade varav 199 dödsfall. Men statistiken har brister eftersom Sverige inte testar allmänheten som upplever symptom för coronasmittan. Vidare har Samhällsnytt även rapporterat att Folkhälsomyndighetens statistik släpar efter flera dagar.

LÄS ÄVEN: Folkhälsomyndighetens statistik ifrågasätts – visar inte alla dödsfall

Det framgår nu av interna dokument från Region Stockholm som är daterade den 27 mars att vårdcentralerna förbereder sig för att börja ta över ansvar för coronasmittade patienter i regionen. Detta eftersom intensivvårdsplatserna och slutenvårdsplatserna vid sjukhusen enligt prognos kommer att ta slut den 7 april. Det rapporterar Aftonbladet.

Regionen: ”Sänkt kvalitet kan behöva accepteras”

Vidare framgår det av prognosen att det maximala antalet i behov av sjukvård beräknas att infalla den 29 april. Men där slutar inte de dåliga nyheterna – man ska även förbereda sig på försämrad kvalitet står det i dokumenten:

“Sänkt kvalitet kan behöva accepteras, kan inte längre sträva efter bibehållen kvalitet”

Döende lämnas att vänta i hemmen

Regionen förbereder även en situation framöver där färre personal kommer att hantera allt fler patienter. En lösning på situationen uppges vara att coronapatienter ska komma att vårdas i hemmen.

Läkare från primärvården kommer även att ”snabbutbildas” över webben i så kallad vård i livets slutskede för att hantera den sista tiden med patienterna och därmed avlasta sjukhusen.

LÄS ÄVEN: Regeringen anlitar Instagramkändis i försvar av coronahantering

authorimage

529 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.