På Samhällsnytt har vi valt att låta allt material vara öppet och gratis för alla att läsa. Några kanske undrar varför vi har gjort det valet, när vi samtidigt deklarerar att vi behöver mer ekonomiska resurser för att driva sajten och utveckla den ytterligare.

Svaret är att vår huvudsakliga ambition och motivation är att ge så många svenskar som möjligt chansen att få en korrekt och fullständig verklighetsbild, fri från den filtrering av information som de gamla medierna ägnar sig åt. Det tror vi bäst uppnås genom att inte skapa någon barriär för att läsa vår tidning, vare sig för speciella plus-artiklar eller tidningens innehåll som helhet.

Vi har övervägt alternativet att införa ett plus-system. Vi har också diskuterat att söka presstöd, något som dock skulle innebära att vi tvingades göra ännu mer av vårt material otillgängligt för andra än betalande prenumeranter.

Vi vill så långt möjligt undvika att låsa in material och dela upp våra läsare i ett a- och b-lag. Vi tror i stället på att söka läsarnas stöd genom frivilliga donationer. Hur du stödjer Samhällsnytt kan du läsa om i en separat artikel och även här.