Har du hört talas om en ny spännande app som heter Clubhouse? Vi också! Den har varit på allas läppar den senaste tiden, och det av bra anledningar.

Clubhouse är en relativt ny ljudchatt som lanserades i början av 2020. Sedan dess har appen exploderat i popularitet världen över, och några av världens kändaste ochrikaste människor använder appen, tillsammans med resten av befolkningen. Vad är det som är så speciellt med den? För att kunna använda den måste man bli inbjuden. Den stora frågan är, hur blir man inbjuden?

Vad är Clubhouse?

Men vad gör egentligen appen? Vilken typ av ljudchatt kan man förvänta sig? Här kan du som medlem delta i olika diskussioner i en rad av olika ämnen. Men istället för att skriva eller göra inlägg sker all kommunikation via ljud. Utbudet av olika samtalsämnen är nästan oändligt. Här finns allt från kändisar som delar med sig av sina åsikter och synpunkter, till experter som föreläser om avancerade ämnen.

Exempel på saker som diskuteras i appen är sport och bilar, men även en hel del andra saker som t.ex. casino och framtidens innovationer. Här finns specifika diskussioner inom alla de kategorier som finns, vilket betyder att det kan finnas diskussioner som rör artificiell intelligens och vilket lag som kommer vinnaPremier League, men även om olika varumärken som Apple ochUnibet.

Du kan antingen delta i en diskussion som pågår just nu, eller svara när du själv känner för det. Du behöver självklart inte delta i diskussionen om du inte vill det, utan det går alldeles utmärkt att endast lyssna på vad som sägs mellan andra medlemmar.

Hur man blir inbjuden till Clubhouse

En av Clubhouse största punkter är att man måste bli inbjuden för att kunna ta del av appen. Frågan är, hur blir man inbjuden? Det är enkelt, så länge du känner någon som har en profil och vill dela med sig av en inbjudan. Varje ny medlem får 2 inbjudningar att skicka ut till valfria personer, därmed måste du vara en av dem för att kunna använda den här appen.

Tyvärr är appen för närvarande inte tillgänglig för Androida mobiltelefoner, utan det är endast iPhones som gäller. Företaget bakom appen planerar dock på att lansera den för andra operativsystem, samt planerar även att öppna upp appen för alla. Det betyder att i framtiden kommer det förmodligen inte behövas en inbjudan för att kunna använda appen.

Sammanfattning

Clubhouse är en spännande ny app som är på mångas läppar nuförtiden. Den skiljer sig en aning från andra liknande sociala nätverk, exempelvis det faktum att all kommunikation sker via ljud. Här finns ett enormt utbud av olika samtalsämnen och diskussioner att ta del av. Exempel på ämnen som för närvarande är heta är olika typer av nyheter, sport och artificiell intelligens.

För att kunna använda appen måste du först och främst ha en iPhone eftersom den för närvarande endast är tillgänglig för iOS, samt att du måste bli inbjuden av någon som redan är medlem hos Clubhouse.