Västvärldens islamofili behöver förklaras

Delningar

➤ KRÖNIKA Det råder idag stor förvirring kring relationen mellan västerlänningen och muslimen. I den tidigare relationen mellan väst och öst byggde ryssarna ut sin kärnvapenkapacitet vid järnridån och frågan var om väst skulle göra detsamma. Frankrikes president Mitterrand kommenterade den västerländska reaktionen: ”Kärnvapenmissilerna finns i öst och pacifisterna finns i väst”. Den bekväme och konflikträdde europén blundar inför hot från en rivaliserande civilisation. Så ock idag. Islam för ett lågintensivt krig som väst inte kan hantera på ett adekvat sätt.

En ”kulturell jihad” mot allt som uppfattas som kritik av islam har varit framgångsrikt. Den bisarra åsikten att all kritik av islam är felaktig, ja sjuklig, accepteras med den fåniga termen ”Islamofobi”. Rimligtvis bör en kritik av en religion vars tro man inte delar ses som normal och berättigad.

Det som är märkligt är den välvilja och inställsamhet som riktas mot islam av människor som inte har en muslimsk tro. Islamofili är den inställning som överraskar och behöver förklaras. Att muslimerna själva har höga tankar om islam är däremot så självklart att det inte ens finns någon anledning att inkludera dem som islamofiler.

Okunniga och välvilliga personer hoppas att jihad är något som inte har med islam att göra. Terroristerna förklaras vara udda personligheter som inte drivs av sin tro utan har haft sociala problem och hamnat i dåligt sällskap. Den muslimske förövaren skall inte ses som muslim.

En annan förklaring är att inte se honom primärt som förövare, utan som offer. Enligt den förklaringsmodellen blir negativa förväntningar till självförverkligande profetior. En konflikt kan undgås om alla blir obotliga optimister och inte ser problem utan möjligheter, ja det kan möjligen vara acceptabelt att kalla dem ”utmaningar”. Muslimen styrs inte av egen kultur och karaktär, utan blir den som vi förväntar oss; han är som en lerklump som formas av våra positiva eller negativa förväntningar.

Den föreslagna lösningen på den muslimska utmaningen är att förklara sig positiv till såväl den islamska tron som dess trosutövare. Det finns en gräns mellan samhällsreportage och socialpornografi, men den gäller inte för muslimska invandrare. Tittarna förväntas empatisnyfta med familjer som gråter av glädje vid positiva besked, eller av sorg över negativa besked, från Migrationsverket.

Vid olika våldsdåd har journalisterna ansträngt sig för att hitta en muslimvänlig knorr som skall skapa en mer positiv eftersmak i läsarens sinne. Vid en knivskärning i Londons tunnelbana under muslimska slagord ropar en engelsk åskådare ut ett märkligt påstående som var både anklagande, urskuldande och felaktigt: ”You aint no muslim brother”. Detta påstående uppfattades som en uppbygglig kommentar. Dominerande media och mediepersonligheter, inklusive den brittiske premiärministern, hyllade desinformatören.

Också i andra fall söker media personer som föregått med ”gott” exempel och tolkat händelsen ”på rätt sätt”. Efter ett terrordåd i Australien beklagade sig en muslimsk kvinna att hon skulle få ovänliga blickar för sin muslimska schal på bussen. En rad personer förklarade sig vilja hjälpa den muslimska kvinnan. Kampanjen ”I’ ll ride with you” sågs som fin solidaritet med potentiella offer för ovänlighet.

Det reella offret för jihadistiskt våld, den australiensare som mördats av den fanatiske muslimen glömdes snabbt av media som istället fokuserade på de ”förebilder” som ställde upp för potentiella offer. När man väl sökte hitta den rädda muslimska kvinnan så visade hon sig inte ens existera.

Sverige hade också en kampanj för schalbärande kvinnor. Det behövdes inte mer än att en kvinna påstod sig fått schalen avsliten för att det skulle bli starten på ”Hijab Uppropet” med solidariska, nåja, pr-hungriga kvinnor som Gudrun Schyman, Veronica Palm och Maria Ferm att rycka ut. Manifestationen kom av sig när den skändade kvinnan påstod sig på nytt blivit angripen på offentlig plats mitt på dagen och även denna gång utan något enda vittne. Lite förargligt för de medkännande. Men att reagera på en ickehändelse, istället för på en händelse, kan också uppfattas som att vara extra alert och förutseende.

I den moderna PK-religionen är det en vanlig komponent att vara islamofil även om man samtidigt också är ateist och feminist. De senare åsikterna gäller dock bara i en islamfri kontext. Så fort islam är en part får en rad andra värden stå tillbaka. Förutom feminism och ateism så hamnar också yttrandefriheten på undantag. Regler för trosfrid och mot blasfemi som avskaffats i Sverige är nu på väg tillbaka. Det är framför allt kritik av islam som förbjuds genom lagen ”Hets mot folkgrupp”.

Nu har vi fått en liknande dom av Europadomstolen för mänskliga rättigheter (ECHR), vars domar också är normbildande för svensk rättskipning. Den 25 oktober prövade och stödde domstolen en fällande dom mot den österrikiska föreläsaren Elisabeth Sabaditsch-Wolf. Hon dömdes till böter eller 60 dagars fängelse för att påpeka att Muhammed enligt österrikisk terminologi kan kallas pedofil eftersom han gifte sig med en sexåring och började ha sex med henne vid nio års ålder.

Detta är ingen nyhet utan helt enligt den muslimska berättelsen förutom själva ordet pedofil. Det reella skälet som anförs av domstolen är att ”bevara den europeiska freden” och metoden är att inte förarga muslimska extremister. Man är inte ens tolerant mot de intoleranta, utan man är direkt undergiven och undfallande inför deras potentiella hot och våld.

Yttrandefriheten begränsas och överges när det är som viktigast att stå fast. Nu görs de intoleranta till normgivare och det kallas ”tolerans” att lyda de intoleranta. Orwells samhälle i 1984 håller på att återuppstå igen. När Irans ledare Ayatollah Khomeini 1989 utfärdade en dödsdom, en fatwa, mot den brittiske författaren Salman Rushdie protesterade väst, men nu anpassar sig ledare och media. Författaren Kenan Malik har träffande kallat denna anpassning för ”internaliserad fatwa”.

Men islamofilerna ser inte sig själva som rädda anpasslingar för den religion som växer snabbast och har ett avsevärt våldskapital. Nej de föredrar att se muslimerna som en ytterst svag och fredlig grupp som lätt blir missförstådd och ”drabbas av främlingsfientlighet”. Men få läror är en härskarideologi i samma utsträckning som islam. Att islam hamnar i konflikt beror på att den ser sig som den enda sanna läran, ”fredens hus”, medan alla andra hör till ”krigets hus”.

Den muslimska överordningen råder i Mellanöstern sedan mer än ett årtusende och etablerades i Spanien under flera århundraden. De kristna var en andra klassens medborgare ”dhimmis”, vilket betyder ”de beskyddade”, men kontentan är att de muslimska ”beskyddarna” bestämde ordningen, och inte oväntat i sin favör.

Det är en stor kontrast mellan denna ordning och den nuvarande situationen för anhängare av muslimsk tro i Europa. Det är lätt för dem att känna ett ressentiment och nära ett hat mot de ”otrogna”. Islamofilerna vill inte se den centrala konflikten utan agerar som välvilliga socialarbetare.

Med Europas historiska erfarenheter så är islamofilin märklig. Man har ingenting lärt av historien. Det osmanska rikets imperialism, Barbaresk-staternas slavräder mot Europa och allt annat ses som olyckliga snedsteg att osynliggöra

Många europeiska ledare lockas till följsamt dhimmi-beteende och internaliserad fatwa. I reaktion mot nationalismen som prioriterar det egna folkets intressen så ser den moderna nomenklaturan möjligheter att distansera sig från det egna folket som ett slugt drag. Man agerar som diktatorer i tredje världen vilka känner starkare band med världens överklass än med den egna befolkningen.

Man påverkas också av våldspotential i olika grupper. Den egna befolkningen knorrar, men kan dompteras, medan muslimerna utgör en grupp i den globala staten som kommer att kräva speciella privilegier. Eliten anser därför att det är smart att odla sitt islamofila varumärke.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

140 KOMMENTARER

 1. Det är väl inte så konstigt att det har blivit så här. En viss folkgrupp äger ju media och hårdkampanjar för mer mångkultur och vit skuld. Det är lite missvisande att skylla allt på ”muslimen”, för om någon häller i en massa pirayor i en simbassäng så är det ju inte pirayorna som är grundproblemet.

 2. En bra och läsvärd insändare av Jan Tullberg, som har rätt i varenda ord här. Vi i väst, Sverige inte minst, har offrat vår rättighet till att yttra oss. Märkväl, det är ändå en mänsklig rättighet, sanktionerad av FN. Där står det att vi ska ha såväl rättigheten som tryggheten att yttra oss, utan att riskera att dömas. Men helt plötsligt har vi inte den rättigheten, när det gäller islam.

  Nej, för att ”främja freden” mellan väst och islam, ska vi döma dem som kritiserar islam. Och jag undrar varför vi har blivit sådana mesar. Men vad är det väl för fel på denna religion, när minsta kritik upprör dem så kraftigt? Men mer intressant, vad är det för fel på oss, som genast slänger oss på marken, så fort de blir upprörda? Och, nu senast två unga flickor som blivit berövade på sina liv, av muslimer. Varför blir inte vi lika upprörda som muslimerna, över detta illdåd?

  Tänk er själva. Vi reagerar lika kraftigt som de. Två unga flickor blivit mördade, vi sätter igång och bränner en massa koraner för att visa vårt missnöje. Eller ännu bättre. Vi stänger ner ett antal moskéer för att visa vad vi tycker. Hur skulle de reagera då? Vad jag säger är, ja, de har olja. Men vi har så mycket mer. Vi hade lätt kunna skapa ett handelsembargo mot dem. Då hade de snart kommit krypande. Vi hade lika enkelt kunnat invadera deras länder och ge dem en rejäl knäpp på näsan, en gång för alla. Vi hade kunnat skicka hem varenda troende muslim, hävda att väst inte är några islamska länder.

  Så varför gör vi inte det? Jag vet inte. Jag har inget bra svar. Vi är för civiliserade, vi är för passiviserade, det är det enda jag tror. Och nej, för att ingen ska kunna hänga det runt min hals, det är inget jag förespråkar, det var en hypotetisk tanke, med ett stort ”OM”. Men åter till frågan. Vi är för civiliserade, de är för ociviliserade. Vi ska vara så ”globalistiska” vi ska vara så ”humanistiska”, och de tackar oss med hat. Hat och terror. De kommer hit, och strax kommer kraven. Krav på boende, krav på bidrag, krav på anpassningar till deras kultur. Vi kommer inte med några motkrav.

  Istället ska vi förbereda oss på att ta emot fler. Upp till 750 miljoner, som vill hit. Som ska ha bostad, som ska ha bidrag, som ska ha det som hemma. Och vi ska hålla oss ur vägen för dem. Och vi går med på det. Vi inför lagar för det. Så mesiga har vi blivit. Vi vågar inte kritisera islam, för vi vet att vi kommer att straffas för det, på så många plan och nivåer.

   • Det var de hela tiden, och de missbrukar den makt som togs ifrån monarken och eliten och som folket uppenbarligen inte klarar av att hantera.

     • Och själen också för de har sålt sina.
      Buttericksregeringen har ofattbara 82,5% av väljarkåren.
      Upprättelsen kommer vi att få i historien och efter vår död.
      Vänsterpatrasket vet inget av vad heder innebär.

  • Så många som 750 miljoner som vill hit?

   Då förstår jag bättre varför Ulf Kristerssons sade i sitt jultal, att Svenska elever behöver lära sig arabiska.

   Blir helt omöjligt att lära 750 miljoner Araber Svenska, men dom få som har Svenska som modersmål blir lättare att utbilda i Arabiska.

 3. Kärleksbombningarna från immaner, moskeer eller islamrepresentanter gällande avrättningen av de Dansk/Norska kvinnor i Marocko har helt uteblivit.
  Vänsterpatrasket är tysta när islam bestämmer.

 4. Västvärldens och Sveriges i synnerhet, s.k. islamofili beror på den brist på bildning som våra historielösa politiker är utrustade med. Islam föddes i en klan- och tjuvkultur och har aldrig utvecklats den allra minsta. Förorten kunde lika gärna bo i tält bland sanddynerna……

 5. För att citera Andrew Cummins (fritt översatt) Islamofobi ett uttryck myntat av facister, använt av ryggradslösa nollor för att manipulera idioter.

 6. Extremt märkligt att så många mainstreampolitiker tillåts att utfärda psykiatriska diagnoser (islamofobi) på människor de inte ens känner.

  Om jag led av en fobi och fick diagnos av en läkare så skulle han ju inte låta mig få veta diagnosen via Aftonbladets ledarsida eller via en talarstol.

  Eller………….?

 7. Det finns förvisso olika former av Jihad. Men den bästa formen av Jihad är ändå att döda och dö i kampen för Islams världsherravälde. Något som ju också garanterar en plats i Paradiset.

  De islamiska skrifterna som beskriver Muhammeds liv definierar tydligt att döda och dödas i kampen för Islams världsherravälde som den högsta formen av Jihad – och därför också högre än den inre jihaden.

  (Ibn Nuhaas, Jihadboken, översatt av Nuur Yamani, s. 177): ”Aman frågade Rasulullaah:” … och vad är Jihad? ” Han svarade: ”Du slår mot de otroende när du möter dem (på slagfältet).” Han frågade igen: ”Vilken sorts jihad är den högsta?” Han svarade: ”Den person som dödas medan han spiller det sista av sitt blod.”

 8. Ja, det här är tyvärr den typen av texter som lyser med sin frånvaro i massmedia.

  Det enda jag saknar i texten är att skribenten pekar med hela handen på VARFÖR man kan beskylla islam för terrorattentat. Gå djupare in och förklara VAD jihad är för något. Ett exempel skulle t.ex. kunna vara det i Paris, där en hel redaktion sköts ihjäl av muslimer för att de gjorde karikatyrer av Mohammed. Skriv att det beror på #2 av de tio budorden. Varför kastas homosexuella från hustak? För att i Hadith står det att de ska kastas ut från den högsta punkten i staden.
  Det är liksom handlingar som egentligen BARA kan förklaras med att du är troende muslim.

  Vidare kan det vara värt att kontra vänsterns idiotargument om att väst har Breivik. En väsentlig skillnad med Breivik är att hans handlingar inte kan härledas till en passage i Bibeln. Missförstå mig inte, Bibeln är många gånger vidrig, men hans handlande var inte baserat på hans kristna tro.

  Men överlag en bra text som jag önskar hade sett dagens ljus även i massmedia.

 9. Man måste hålla med Tullberg. Islamofilin är nästintill obegriplig. En alltför stor del av sveriges befolkning är fångna i en mental rävsax. Man kliver omkring med en jagbild som är starkt präglad av en moralisk hybris som utgör ett surrogat för äkta självkänsla och som kännetecknas av ett slags ”dumgodhet”. Att tvingas inse att den egna självbilden är förljugen och inkompatibel med verkligheten är alltid mycket smärtsamt. Det gör s a s ont när lögner brister. Till detta kommer ett bland ”dumgoda” extremt aggressivt grupptryck som ger en ännu starkare inlåsningseffekt. Förmodligen krävs sorgligt nog betydligt mer islamsk terror på nära håll innan bubblan börjar krackelera.

 10. Denna artikel hade aldrig publicerats i svensk msm, det offentliga Sverige hade inte klarat den, den är alldeles för sann.

 11. Mycket bra och logiskt!
  Jag kan bara konstatera att största delen av Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet måst ha drabbats av kollektivt vansinne på allra högsta nivå.

 12. Rädsla för vad man har släppt in. Politiskt inkorrekt tiden när Lars Vilks gjorde sin rondellhund. Så kom det upp i kommentarerna att han får skylla sig själv som retar islam. Nu går det mesta ut på att behaga dom och släppa på vår kultur och vi anpassar oss. Det politikerna kallar liberalism men det är rädsla o feghet.

  • Exakt. I grunden är det feghet och konformism det handlar om, såväl bland folket som politikerna. Att politikerna därutöver berikar sig på eländet gör det ännu lättare för dem.

 13. Taimour Abdulwahab avsåg 2010 att spränga människor i luften i julhandeln på Drottninggatan. Men misslyckades och sprängde tack och lov bara sig själv till döds.

  DN rapporterade om en explosion i Stockholms city.

  När spekulationerna, i DNs då öppna kommentarsfält, började luta åt terrordåd – stängde DN kommentarsfälten. Tidningen skyllde på tekniska problem som skulle vara avklarade efter helgen.

  Men spekulationerna avtog inte och DNs kommentarsfält är fortfarande stängda.

  Idag kan vi läsa på Samhällsnytt om två unga danska kvinnor som avrättats brutalt i Marocko av IS-trogna terrorister.

  Statsmedia vill inte förarga IS genom att rapportera vad som hände. Expressen uppger att kvinnorna dog av skärsår.

  Svensk media och politiker är lika inställsamma till islamism som de var till Hitler och nazismen under andra världskriget…

  • Makten vill inte få en opinion mot fortsatt massinvandring därför underrapporterar de om orsakerna. Makten vill inte ställa krav på muslimerna för att slippa oroligheter i samhället för att inte skapa en opinion mot massinvandringen. Migranterna/muslimerna är bara ett verktyg åt globalister och agendan.

  • Om Hitler hade vunnit kriget skulle han fått Nobelpriset i Litteratur för sin berömda bok… det var Churchill som fick det i stället

   • Churchill fick utmärkelsen Amerikansk hedersmedborgare nr 1 efter kriget. På plats nr två efter Churchill utnämndes Raoul Wallenberg som hedersmedborgare. Vad som hände honom i det Sovjetiska fängelset vet vi fortfarande inte. Men troligtvis mördades han…

 14. Oavsett så är inte alla världens muslimer terrorister…
  MEN…
  Hur kommer det sig då att världens terrorister uteslutande är islamister/muslimer…???…
  Och liksom katten,
  får en muslim själv välja så väljer den islam….ÄVEN kvinnorna !!

 15. jag tror att människors, och i synnerhet politikers, undfallenhet gentemot Islam och muslimer kan förklaras med de låga förväntningarnas rasism. De flesta som följer Islam är icke-européer, och faktum är att de som vurmar för – och daltar med dessa individer, egentligen ser ner på dem.

  Även om de aldrig skulle säga det högt, så anser dem att dessa människor är dumma och begriper helt enkelt inte bättre, och har i praktiken på så sätt omyndigförklarat dem. Det är därför muslimer nästan aldrig hålls ansvariga för sina egna handlingar, att det alltid är någon annans eller samhällets fel. Vurmarna anser att en muslimsk individ inte är kapabel till att stå för det dem gjort och ta ansvar, ungefär som ett litet barn eller ett djur.

  Nej, men vi som vill att alla ska vara lika inför lagen, ska kunna kritiseras och behandlas som vuxna människor, ja inklusive ställas krav på och hånas, oavsett om de är vita eller svarta, muslimer eller inte, det vi som är rasister tydligen.

 16. The iberians in Spain surrendered voluntarily to Islam, because life was so bad under the system they lived in. Also, the jewish golden age was in Spain, according to Jews themselves.

 17. MAKTEN har investerat så otroligt mycket prestige i mångkulturalismens förträfflighet att de helt enkelt inte kan backa.

  Tänk er själva att se Jonas Sjöstedt erkänna att Jimmie Åkesson haft rätt hela tiden……..

 18. Islam vet att demografin och invandringen är på deras sida, deras andel av befolkningen stiger stadigt och det är bara en fråga om tid innan de kan ta makten. Har hört ett uttryck från muslimer flera gånger nu hur de ser på väst och Islam: Ni har klockerna men vi har tiden.

 19. Tack Jan Tullberg för Dina kloka och initierade texter. Önskar att svenska folket kunde få se och höra Dig i public service. Men det kommer förstås aldrig att hända.

  • Man kan hoppas att folket istället överger ”public service” och läser de mångfaldiga debatterna på nätet och tittar på medborgartelevision som Swebbtv – där Jan Tullberg ibland framträtt – och andra kanaler. Och att folket skrider till handling, i försvaret av den svenska kulturen och det svenska folket; utan ursäkter eller indoktrinerade reflexer av manipulerad skam.

 20. Tydligen får inte företrädare för SD ifrågasätta eller tala negativt om islamiseringen av Sverige. Då blir man som Thoralf Alfsson utesluten ur partiet. http://thoralf.bloggplatsen.se. Den absolut största anledningen till att jag röstar på SD är att jag är livrädd för vad islamiseringen kommer att göra med Sverige och nu har tydligen SD sällat sig till de övriga partierna och förbjudit islamkritik. Så nu kan SD glömma min röst.

  • Detta är en väldigt viktig fråga. Har SD Riks gått från att vara emot islamiseringen till att vara för islamiseringen av Sverige?
   Hur skall man egentligen tolka uteslutningen med tanke på det som påstods av medlemsutskottet och som Thoralf Alfsson också svarade på och det som nu framkommit d v s något helt annat.
   Jag skulle gärna se en artikel om detta här på Samhällsnytt.

 21. jan .. bra artilkel utifrån sv. synsätt.. men ren svamel utifrån polsk synsätt..

  ok fakta om islam var ju korekt. men väst o öst är inte så enkelt.. det finns ett land som leder i V4.. o de är polen… så väst öst o polen är rättare sak att belysa..

  orkar inte skriva ut mig här.. men har ni frågor så ska jag försöka svara på dessa…

  men komihåg.. vi har ett land som inte tycker så som ”väst” o det ligger inte i öst

 22. Ett försök till förklaring till islamofili och övrigt liknande:
  Människans psyke drivs framåt av ett antal algoritmer uppe i huvudknoppen. Det är huvudprincipen så att säga. Frågan blir hur algoritmerna uppstod.
  Exempel på algoritmer: Någon stjäl din bil – du blir då arg. Du får en julklapp – du blir glad. Någon snubblar på ett bananskal – du fnissar. Hundratals sådana alg. utgör en män. själsliv.
  Generna kodar fram en hjärna. Alg. är redan däri till stor del medfödda. Likt en maskin kan inte utföra något som den inte byggts för.
  Det har skett en evolution under Darwinistiska principer, ”survival of the fittest”.
  T ex finns det ingen garanti att en människa söker sanning. Mer sannolikt är att hon söker föra fram sådant som ger ”survival”. Ty den under årmiljonerna som sökte sanning före ”survival” hamnade ju i underläge, allt annat lika, jmf med den som satte ”survival” som högsta princip. De helt ärliga män. torde därmed vara utdöda sedan länge. Detsamma kan tänkas gälla de som aldrig skulle stjäla, döda, våldta osv. – utdöda sedan länge. Samma sak med de som inte har en rasistisk ådra – utdöda sedan länge. Detta är en typ av sanningar vi måste ta hänsyn till – inte sopa under mattan. Då lär vi aldrig kunna hitta sätt att hantera våra sämre sidor. Vi måste anta att människan inte alls föds enbart ”god” som ju antas av vänstertoken av idag. Ett felaktigt grundantagande. Men om man gör det felet och ser någon som halshugger en meningsmotståndare – så blir det ju logiskt att ”miljön” bär skulden. Det blir ju då synd om förövaren som ju inte kunde hjälpa att hen föddes in i den ”miljön”. Det blir dubbelt synd om förövaren , först leva i dålig ”miljö” av densamma sedan påverkas att begå brott som ju måste kännas jobbigt för den som i grunden är född god. Dessa förvirrade tankespår leder till att ingen kan hållas ansvarig för sina handlingar egentligen – hade bara otur med ”miljön”.
  Dålig levnadsstandard i tredje världen kan härledas enligt tokvänstern till att väst roffat åt sig naturtillgångar. Det blir med den logiken ”rättvist” med bidrag och en ”generös” invandring.
  Religion , tja, tokvänstern tycker alla religioner är ungefär lika goda. Därför det vore ju rasistiskt (el. annat nedsättande ord) att hävda något annat. Vänstertoken antar att alla religioner är liksom människan goda i grunden. Är det sedan någon som dödar i religionens namn då måste det vara andra oturliga omständigheter som ligger bakom. Vänstertoken förmår på område efter område inte göra skillnad på hur hon önskar att världen borde vara och hur den egentligen ser ut enligt nuvarande kunskapsläge. Vänstertoken väljer sällan eller aldrig kunskap – lyssnar hellre på känslorna och sin egen och likasinnades hopsnickrade vackra dikter.

 23. Det är väl värt att läsa Jan Tullbergs alla skrivelser. Alltid insiktsfulla
  och djuplodande, med en riklig skärpa och intuitiv förmåga. Islam är tro/ideologi
  utan att kunna ifrågasättas. Föraktet för kritiskt ifrågasättande av islam/islamisering
  når nästan gränslösa höjder i det politiska spelet om rösterna och vår framtid.

 24. Vi har ju redan infört FNs Global kompakt i Sverige. Det innebär att vi är ett mottagarland med allt vad det innebär. Vi måste gilla läget och får inte klaga på främlingarna. Det bottnar i grunden i FN fjäsk.

 25. Har en hel del bekanta som verkligen inte vill lära sig något om islam, blir väldigt arga när man försöker bevisa vilken sjuklig religion det är. Det har väl att göra med deras världsbild där alla är fina människor som vill ha fred överallt.

  • Samma här !
   Dom träskallarna kommer att få lära sig den hårda vägen när skiten kommer till deras eget kvarter och drabbar deras egna vänner och anhöriga !
   Tråkigt som f-n men så kommer det bli !…Hjärntvätten via MSM är TOTAL !!

  • De vill inte erkänna att de blivit lurade. Lurade av de 7 partierna de trodde på.

   Vi alla har de lurat med lögner och metodiskt förminska problem och Förstora deras agenda!

 26. Man måste uppskatta denna exakta beskrivning av tidens schizofreni, eller vad det är för psykisk sjukdom! Alltför få reagerar på att vi alla genom förskingrade skatter livnär vår fiende. Den får allt och mer än den begär (får så mycket så de kan skicka pengar hem till hemländerna), medan ingen betalare får ens tandvårdsförsäkring värd namnet, trots alla löften under 50 års tid, mest som valfläsk. Den hade kostat bara en bråkdel av migrantutgifterna. Snacka om blint hjärntvättat folk…

 27. OT: Jihad är väl en form av självmordsförsök, det kan man ju säga

  AFTONBLADET: Bil har kört in i folkmassa i Tyskland

  En bil ska ha kört in i en folkmassa i Recklinghausen i Tyskland. Tio personer ska vara skadade, enligt nyhetsbyrån Reuters. Enligt tyska Bild ska en kvinna ha avlidit. En bil körde idag klockan 14.52 rakt in i en folkmassa vid en busshållplats i tyska Recklinghausen i västra Tyskland. Tio personer ska ha skadats, varav minst en allvarligt. Enligt den tyska tidningen Bild ska en kvinna ha avlidit. Motivet är i nuläget oklart. – Det finns tecken på att det är ett eventuellt självmordsförsök av mannen, säger polisens presstalesperson Ramona Hörst till tidningen Bild.

  • Folk som tar livet av sig med hjälp av bil gör inte så här, då hade detta varit ett stort problem i sverige redan då vi har en hög självmordsstatistik. Och har haft det ända sedan 70-talet.

   Man brukar göra det genom att köra mot trafiken eller köra in i träd, det blir då oftast registrerar som singelolyckor

   • Och vill man dö redan innan kollisionen, så kan man hyra bil i Gaza och köra i hög hastighet mot en israelisk gränspostering. Det är en lite mer avancerad variant av självmord med bil.

 28. Upphittad kommentar på nätet:

  To better understand just what the hell is going on, and what is coming to America, I urge EVERYBODY to read:

  Prophet of Doom – Islam’s Terrorist Dogma in Muhammad’s Own Words.
  By Craig Winn get a free pdf-version.

  Link: htth://www.prophetofdoom.net

  “Prophet of Doom is the best-documented, most comprehensive, presentation of Islam’s five oldest and most reliable scriptural sources. Ishaq’s Biography of Muhammad, Tabari’s History of Islam, and Bukhari’s and Muslim’s Hadith, were used to reorder the Qur’an chronologically and to set its surahs into the context of Muhammad’s life. When this evidence is evaluated systematically, the only rational
  conclusion is that Islam’s lone prophet was a ruthless terrorist, a mass-murderer, a thief, slave trader, rapist and pedophile.”

  Few people know that, like the Bible, the Quran is not in chronological order. This book puts it order and brings out the significant differences between Mecca Islam and Medina Islam and ties in Islam’s main supporting material.

  This is one of the very best books, and I’ve read many, to understand Islam and Muslims.

  BTW, these Muslims, nor the “lone wolf” Muslim terrorist in NYC were not peaceful, friendly Muslims who simply woke up one day and got “radicalized.” They are actually good and faithful Muslims doing exactly what their god and prophet COMMAND all Muslims to do: kill the infidels.

  Radicalization is not the problem; Islam is.

 29. Att den socialliberala eliten inget lärt av muslimernas våldsamma historia i Europa med erövringskrig, slavräder på Balkan och piratverksamhet i Medelhavet beror på att de lever i en USA-bubbla. De tror att de bor i något socialliberalt övre medelklasskvarter i New York för alla deras förvirrade politiska tankar kommer från USA.

  • Er det 1 % muslimer der er i USA?
   Og de har heller ikke samme skattebetalte velfærdssamfund de kan stikke snablen ned i.

   De tror det kan sammenlignes med mexicanere og latinamerikanere. Suk.

   • Ja svenska liberaler tror att de kan importera asylinvandrare så skall de bli billigt tjänstefolk och arbeta för slavlöner i tjänstesektorn som mexikaner i USA. Somalier är inte mexikaner.

 30. Tack Herr Tullberg för RIKTIGT bra läsning.hade Svensken inte varit så fredsskadad skulle denna invasion vart helt omöjlig! Svenskar från norr till söder hade satt ner foten och sagt stopp. Så vi måste vakna och komma in i matchen!!! Klockan tickar!!!!

 31. Man kan ju diskutera fram och tillbaka hur mycket av eländet som vi får hit som beror på islam.
  Men man kan ju vända på saken och fråga sig vad som är bra med islam.
  Jag kan inte komma på en enda sak. Absolut inget.

 32. Det är mycket enkelt, enligt mig. Våra fega a*s till beslutsfattare, är rädda att förarga. De är rädda att bli av med huvudet. Det trillar ju så lätt av i muslimska samhällen.

 33. Med tanke på argumenteringen kring den nyligen uteslutna SD medlemmen(inte sexdåren) borde SD ledarna tvångsvårdas på ett omskolningsläger. Vad spelar bra artiklar som denna för roll när SD är nerlusat av Quisling typer

 34. Är det inte bättre att vi diskuterar orsaken till problemen? Nämligen att hela systemet är korrumperat av en maktelit som springer på Bilderbergmöten och hemliga möten i Rockefellers Trilaterala Kommisdion. DET är roten till alla våra problem.

 35. Tack, Jan Tullberg, för en intressant och
  välskriven krönika och för din kamp för Sverige!

  ”Den bisarra åsikten att all kritik av islam är felaktig, ja sjuklig, accepteras med den fåniga termen ’Islamofobi’. Rimligtvis bör en kritik av en religion vars tro man inte delar ses som normal och berättigad.”

  Helt rätt!

  ”Det reella skälet som anförs av domstolen är att ’bevara den europeiska freden’ och metoden är att inte förarga muslimska extremister. Man är inte ens tolerant mot de intoleranta, utan man är direkt undergiven och undfallande inför deras potentiella hot och våld.

  Yttrandefriheten begränsas och överges när det är som viktigast att stå fast. Nu görs de intoleranta till normgivare och det kallas ’tolerans’ att lyda de intoleranta. Orwells samhälle i 1984 håller på att återuppstå igen.”

  Om man vill bevara den europeiska freden ska man inte tillåta att de europeiska länderna översvämmas av intoleranta muslimer.

  ”Många europeiska ledare lockas till följsamt dhimmi-beteende och internaliserad fatwa. I reaktion mot nationalismen som prioriterar det egna folkets intressen så ser den moderna nomenklaturan möjligheter att distansera sig från det egna folket som ett slugt drag. Man agerar som diktatorer i tredje världen vilka känner starkare band med världens överklass än med den egna befolkningen.”

  Precis så är det. Huvudet på spiken!

 36. För att förstå islamofilers inställning är det enbart att gå tillbaka till neomarxisternas analys att otaliga förtryckta grupper alltid förtrycks av den vite mannen.

  Därför ska man ställa sig på de förtrycktas sida, liksom man tidigare skulle stötta proletariatets diktatur som av någon outgrundlig anledning enbart fanns i lyckoriket Sovjetunionen.

  Och att vara en god människa vill islamofilen vara. En nyttig idiot skulle den riktige kommunisten säga.

 37. Det värsta är att kvinnorna är de som mest gillar dem och blir mest drabbade! Lycka till alla kvinnor som tycker att muslimer har rätt att ha sin sk religion här i Sverige. Ni kommer att drabbas värst!

  • Det var även kvinnor som var drivande i kristnandet av Sverige.
   Från att ha varit jämlikar så förlorade dom nästan alla sina rättigheter.
   Det tog dom nästan 1000 år att få tillbaka sina rättigheter och när dom äntligen är likvärdiga igen så tar det inte mer än 50 år för dom att rusa till nästa förtryckar religion.

   • Birgitta Onsell har skrivit flera böcker på temat du beskriver. Mycket intressanta. Det bedrövliga är när de som kallar sig feminister hjälper till att gräva vår grav.

 38. Fullkomligt lysande om den förödande aningslösheten i väst, som givetvis visar sina allra mest blåögda och rent korkade uttryck i Sverige!

  • Men berätta istället hur ni på Samhällsnytt hade velat göra för att rädda Sverige. Ni har ju insikten, nu behöver ni musklerna att få det genomfört också, peka i rätt riktning så ska jag skita ner mig för er mähän..eller vi ska bjuda dem på en Kebab och snällt be dem lämna Sverige? Fega och lata människor är det värsta jag vet..ni på Samhällsnytt representerar båda. Ni är precis som alla andra veka/kuvade Svenskar som accepterar detta. Visst ni skriver om det men gör ni något åt det fysiskt.Vi var ett krigarfolk en gång i tiden. Låt oss nu kriga för våra barn/barnbarns välbefinnande och existens. Först Sweden LOCK DOWN och sen börjar vi massutvisningarna.

  • Så resonerade också många judar vad det gällde nazisterna.
   Man var helt enkelt oförmögna att förstå att nazisterna menade allvar med det dom sa.

 39. Vi uppmanas att INTE ta till våld men hade där varit lite mer Serber i oss Svenskar och haft deras tänk hade det inte funnits 44 miljoner Muslimer i Europa nu. Svenska folket är verkligen blinda MÄHÄN. Skäms över att vara Svensk numera.

 40. Ni skriver dagligen kritiska artiklar om Muslimer och Islam och sen när man ber om att få tillträde till andra medlemmars hjälp ger ni en kalla handen. Vad är då idén bakom all er informativa site? Våld kommer att bli den enda lösningen och det vet ni också. Varför inte ta tag i det redan nu med en statskupp. Låt mig komma till makten för en en tid så ska jag se till och få rätt på detta landet, när det väl är över så drar jag mig tillbaka och låter mer skarpa sinnen ta över. Deal?

 41. Om man tillhör SD-ledningen får man inte vara kritisk mot islamiferingen av Sverige.
  Om man är kritisk mot islamiseringen av Sverige är man enligt Mattias Karlsson en rasist………snacka om att slå logiska kullerbyttor………

  Citerar Thoralf Alfsson;

  ”Jag utesluts alltså för att jag varit kritisk mot islamiseringen i Sverige och utvecklingen med t.ex skjutningar, något som Dagens Nyheter beskrev i en artikel, begicks till 90 procent av personer av personer med utländsk bakgrund”, skriver Alfsson.”

  SD-ledningen lider av en PK-sjuka, som man offentligt försöker dölja.
  Många inom SD verkar inte ha något emot att man gullar med islam i under täcket, huvudsaken är ju att vi får fler som röstar på SD.

  Det är sorgligt att se hur SD växer och förfaller på samma gång…..

  • Ett parti som har anspråk på makten i landet måste nog ha en viss ”PK-anpassning”. Annars blir det bara en liten politiskt motståndsorganisation som talar för döva öron.

   När det gäll Thoralf måste det vara fråga om en maktkamp. Han är en självständig röst och det gillas uppenbarligen inte av alla. Det kan även ligga andra personliga konflikter som vi inte vet någonting om. Jag har svårt att se Thoralf som någon fanatiker, han är snarare en balanserad men orädd debattör och väldigt påläst.

 42. Den falang (parti är i det här sammanhanget ingen bra beteckning) som sätter agendan har som uttalat mål att få muslimernas röster. Att priset för rösterna är skyhögt spelar mindre roll om man saknar ideologi och har ett tidsperspektiv på högst tio år. Den här obehagliga soppan inkluderar Svensk Kyrkan. Fackföreningarna verkar än så länge hålla rågången mot den hotande diktaturen, om det nu kan vara till tröst.

 43. Man utmålar sig som ett offer och en förtryckt minoritet, och det med framgång.
  Att fälla några tårar och komma med hänvisningar till kristallnatten och gaskammare är ett vinnande koncept och svensken faller för det.

  Från höger till vänster i politiken finns det olika skäl men man delar samma önskan om slutmål: att få hit så många som möjligt.

LÄMNA ETT SVAR