kent ekeroth 640×360 utan namn profilbild
Opinion

Verkligheten v.s. Lööf

Publicerad 10/29/2018
Annons

KRÖNIKA Det var många som såg Skavlans intervju med Jordan Peterson, professor i psykologi vid Torontos universitet. Han har rönt stor uppmärksamhet på senare tid för hans kritik, utifrån ett vetenskapligt perspektiv, mot den så kallade identitetspolitiken som är populär bland vänstern.

I samma program deltog också Annie Lööf och satt kvar i soffan när avsnittet med Peterson drog igång. Det hade väl inte varit något problem om hon bara hade suttit och lyssnat men så blev det inte, till allas förnöjelse.

Framförallt är det detta korta klipp som roat många:

En önsketänkande, verklighetsförnekande, vänsterfeminists svar på en vetenskapsmans bistra fakta om verkligheten blir ”we don’t agree on that” – och sammanfattade därmed oavsiktligt det övergripande problemet med dagens Sverige: tron att verkligheten är bara en åsikt.

Det är den tron, som inte bara delas av Lööf utan av hela det politiska och mediala etablissemanget, som gjort att de gång på gång med huvudet före kört rakt in i betongväggen på grund av diverse olika politiska beslut under många årtionden, där massinvandringen kanske är det tydligaste men inte enda exemplet.

Vi verklighetsälskare har väl alltid förvånats över att de andra inte har fått ont i huvudet ännu av alla krockar med betongväggen men svaret fick vi i Skavlan: ”we don’t agree on that” heller.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons