veronica palm

Foto: politik.in2pic.com.

Inrikes

Veronica Palm (S) vill stoppa gängen med fritidsgård

Publicerad 1/28/2020
Annons

2015 lämnade Veronica Palm riksdagen men har fortsatt med politiken lokalt. I september valdes hon till vice ordförande i Stockholms stadsdelsnämnd för Enskede, Årsta och Vantör. Nu har hon gett sig in in debatten om gängbrottsligheten och hur den ska stoppas.

Efter Palms avhopp fortsatte hon att tjäna bra på inkomstgarantin på nästan 47 000 kronor i månaden och leder idag regeringens tandvårdsutredning.

LÄS ÄVEN: Här sjunger Veronica Palm (S) ”Party in my Pussy” med kören Guldfittorna

– En bra fritidsgård kan ge unga killar som riskerar att dras in i drogförsäljning ett bättre alternativ, säger Palm som vill se att fritidsgården i Rågsved, som stängdes för att kriminella tog över, öppnas igen. Detta menar hon skulle stoppa gängens rekrytering.

Att fritidsgården stängde menar hon var rimligt men att inget hänt sedan dess menar hon samtidigt är orimligt. Hon kräver nu att Stockholms stad genomför nödvändiga åtgärder för att fritidsgården ska kunna öppna igen.

– En fritidsgård kan inte lösa grov brottslighet, för det behövs stor närvaro av polisen och att de som begår brott lagförs. Men den kan vara viktig för att stoppa rekryteringen till gängen, säger hon till Aftonbladet.

– I Rågsved ser vi att det är 12-, 13-, 14-åringar som rekryteras till att sälja droger och springa ärenden. Och då är en fritidsgård ett viktigt alternativ för att de ska få något annat att göra.

En fritidsgård är extra viktig i ett område som Rågsved där hon påstår att många växer upp i fattigdom och trångboddhet. Det skulle även gynna integrationen.

– Där kan ungdomar träffa bra vuxna som ser dem och som kan vara en sluss in samhället och det svenska föreningslivet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons