Vi ses i Finspång, Emanuel Karlsten

Delningar

KRÖNIKA För två veckor sedan skrev jag en artikel om en kvinna som lyckats att kuppa Sveriges Radios Ring P1 – och prata om den stundande påskrivningen av FNs migrationsavtal. Programledaren för Ring P1, journalisten Emanuel Karsten, försökte förminska och håna kvinnans oro – trots att han aldrig hört om avtalet enligt egen utsaga i radion.

LÄS MER: Här kuppas Ring P1: skulle prata om Årets Julklapp – berättade om FNs migrationsavtal

I vanlig ordning ringde jag upp Karlsten inför artikeln för att höra om hans version av händelseförloppet. I telefonintervjun försökte han tona ned sitt beteende och kallade samtidigt kvinnans påståenden ”absurda”. Han fick kommentera utförligt, artikeln blev publicerad med sedvanligt tjafs på sociala medier och Twitter efteråt (Karlsten bekräftade dock att han citerats helt korrekt). Men sedan fick artikeln oanade konsekvenser: Emanuel Karlsten använde sin mediala plattform på GP Kultur för att publicera en arg drapa om vår artikel.

Som det ofta händer med gammelmedias journalister inledde Karlsten sin ansats med en attack ad hominem, alltså mot mig personligen istället för att fokusera på ett bemötande i sakfrågan. Det här stycket är så talande om public service och illustrativt på samma gång att det förtjänar att citeras i sin helhet (fetstilat av mig – anm.):

”Tidningen hette tidigare Avpixlat och skribenter är till exempel tidigare SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth, men också Egor Putilov. Den senare ryskfödde skribenten är en pseudonym och är bland annat känd för att i Sverige spritt invandringskritisk desinformation. I granskningar har det frågats om han är en medveten eller omedveten rysk agent, riksdagen har till exempel nekat honom pressackreditering eftersom han anses vara en säkerhetsrisk. Putilov ställer en rad frågor om kvinnan i Ring P1 och “kuppen”. Jag svarar och en artikel blir publicerad. Den handlar om att kvinnan är en hjälte som lyckats ta sig in i Sveriges Radios ring in-program. Mina svar om att 1) ingen någonsin tidigare har ringt in om ämnet 2) ytterligare en ringare släpptes in dagen efter förbisågs. De passade inte in i narrativet om “det här får man inte säga i det här landet”.”

I ett och samma stycke lyckas public service-journalisten med konststycket att anklaga mig för att medvetet exkludera hans svar eftersom de ”inte passade in i narrativet” – och göra samma sak själv genom att undanhålla att riksdagsförvaltningens beslut har rivits upp som ogrundat. Det passade väl inte in i Emanuel Karlstens narrativ?

LÄS MER: Beslut att neka Egor Putilov pressackreditering till riksdagen rivs upp

De två svaren var egentligen irrelevanta för min artikel, men Karlstens text är dock lite för offensiv för den vanligtvis passivt aggressiva journalisten. Förklaringen till den desperata tonen kan finnas i hans twitter-kommentarer i spåren av vår publicering. Han dyker upp i nästan varje kritiskt inlägg som taggar honom med ett budskap som liknar följande:

”Det är ett märkligt narrativ att jag skulle vara någon slags motståndare?”

Eller:

”Men…stum? Du utgår från att jag är fiende?”

Det är inte svårt att förstå varför Emanuel Karlsten är orolig – han vill inte till Finspång. Finspångrättegångarna handlar naturligtvis inte om någon ”blodig hämnd” som extremhögern drömmer om, vilket EXPO felaktigt gör gällande i sin artikel om fenomenet. Det är snarare en metafor för historiens hårda dom. Hur den kommer att se ut för en stor del av svenska journalister har jag beskrivit i en annan krönika – med referenser till Sovjetunionens – och sovjetiska journalistkårens – fall.  Det är att bli irrelevant och falla i glömska – det finns inget värre straff för en journalist.

LÄS MER: Journalistpriset som ingen längre bryr sig om

Samtidigt är det nästan pinsamt att se hur Emanuel Karlsten spelar förvånad när han beskrivs som en fiende av regimkritiker och dissidenter. Det är som när en varg i en tecknad film för barn försöker att gömma sig bakom en alldeles för liten mask av en hare. Alla är fullt medvetna om att det är en varg som står där – förutom vargen själv som till allas nöje tror att han gömt sig bra.

Karlsten har jobbat i många år som regimens megafon i samtidens Völkischer Beobachter – Sveriges Radio. Historiens dom kommer att vara hård. Vi ses i Finspång, Emanuel Karlsten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

74 KOMMENTARER

 1. Bra jobbat Egor. Det får vara slut på vänstern diktatur. Vi skall krossa deras känslomässiga argument med sanning och raka rör.

 2. Kommer vi verkligen få den möjligheten att få skicka ut dessa i skuggan.
  Eftersom vår avsatte statsminister har lovat att ta till alla medel för att stoppa SD.

 3. Den där Emanuel Karlsten använder sig av vänsterfascisternas vanliga metoder med karaktärsmord genom Ad hominem/Guilt by Association. Motbjudande.

 4. Enda chansen för Sverige;

  V. Putin blir justitieminister och bl.a. låter poliserna själva tillsätta sina chefer
  D. Trump blir kommunikationsminister
  Orban eller Salvini blir statsminister.

 5. Sverige år 2018 bygger på den rätta åsikten och hata rätt grupp. Väldigt mycket på hat där familjer o släckter går isär för att man har en egen åsikt. Spelar ingen roll om man har rätt. Utan hatet går före det ser vi i valet också hade det inte varit hatet mot folket som gav SD 18% eller vad det nu var. Man hatar svenska folket som ser sitt samhälle förstöras sina liv förändras. För att vi inte är tllräkligt nyfikna säger politikerna. Man demokratin utgår från folkets vilja. Det går igenom hela Sverige hata Egor för han står inte för den rätta åsikten. Hata Avpixlat eller rättare sagt samnytt för dom tänker själva och är emot den officiella åsikten. Politikerna sommvill vara bäst i världen och utnyttjar svenska folket för det. Och att få vara med och styra världen igenom en världsregering. Där är etniska svenskar en bricka i ett fult spel förråda av sina egna.

 6. Egor visar att det bästa sättet att hantera kloakmedias smutsiga metoder är att aldrig backa, aldrig ta skit från dem. De har ju ingenting att komma med: Inga fakta, ingen argumentation… Bakom deras propaganda gömmer sig bara smutskastning och personangrepp. Kloakmedia kan bara vinna om de lyckas skrämma folk att retirera, så att de själva slipper förklara sig.

  Om de tvingas ut i ljuset så ramlar ju hela deras ideologi ihop.

 7. Om någon så vet Putilov att vi inte lever i en demokrati.
  82,5% inbillar sig att vi är världens demokratiska mittpunkt och röstar för icke förändring.
  Allt görs för att undvika ett nyval för då ökar risken att SD får ordning o reda på riktigt.

 8. Jag förstår inte varför tidningar med presstöd tillåts lägga artiklar bakom betalvägg. Varför ska hugade läsare betala två gånger? Och varför ska vi som inte läser dessa tidningar över huvud taget tvingas betala dem via presstödet?

  Och varför ska vi medborgare på ett snarlikt sätt betala till SVT trots att vi inte vill se på SVT?

 9. Men jag förstår inte var i telefonsamtalet Karlsten ”förminskar och hånar” kvinnan. Och varför är det osannolikt att han ej känner till avtalet när kvinnan själv säger att många av hennes bekanta ej känner till det? Man kan inte både hävda att media mörkar och att det är konstigt att folk ej känner till det. Sluta att tjafsa om den här P1-journalisten nu.

  • HUR skulle han kunnat undgå att känna till avtalet?
   Han är journalist och arbetar inom statens Public Service.
   Där finns garanterat INGEN som inte känner till avtalet.
   Det är ett avtal som förändrar Sverige för alltid.
   Dessutom är han själv ”god man” för ett så kallat ensamkommande flyktingbarn (som aldrig är vare sig ensamma, flyktingar eller barn).Det här sammantaget gör att han med all säkerhet är betydligt MER insatt i allt som händer vad gäller migration än andra människor.

  • Om du inte hört inslaget så frågar han henne, vid ett tillfälle, om hon tror att FN ska ta in alla journalister på utbildningsläger.

 10. Hörde på inringaren. Det är ingen nyhet att allmänbildningen är dålig hos de flesta av dessa programledare, att inte följa med nyhetsförmedlingen borde också ligga denna dilettant i fatet. Så tex, när massinvasionen höll på fick inringare komma in med siffror om hur många som kom från Finland i slutet 60 – talet. 80.000 sades flera gånger ha kommit från Finland, under ett enda år. Hälften är rätt siffra, många värvade
  minst 25% med svenska som modersmål. Dessa gick direkt in i jobb på stålverk, gruvor, skogen, verkstäder mm. Då var kulturarbetarna och vänstern upptagna med att ösa skit över finländarna, vilket var och en som var med kan vittna om. Må hin håle ta alla dessa obegåvade journalister och parasiter som häckar på public service
  och alla andra skattefinansierade blaskor.

   • Det går tillbaka till inbördeskriget, så höll såväl Wigforss som Unde’n på den röda sidan. Vänstern här, började föra propaganda mot Mannerheim, man väljer ut ett objekt för sitt hat, ett sätt som man tar till ofta, nu senast Ungern. Före det Danmark o Israel.
    Finland hade fyra krig inom en 25 års period, som lämnade efter sig flera hundra tusen med hemska krigsminnen. Sverige sadlade om till rätt sida när det började gå dåligt för Hitler. Finland kom ur kriget som stukad demokrati med 95.000 stupade unga män men tack vare dessa män gick inte järnridån i Ålands hav. Eller ännu hemskare tanke ett ockuperat Finland (Vinterkriget) hade för Stalin gjort det lätt att strypa malmtillförseln från norra Sverige till tyska krigsmaskinen.
    En tanke som få svenskar vågar tänka. Efter kriget skrek svensk industri efter arbetskraft till en helt intakt industri. På den tiden var det ingen som talade om att det var lönsamt att få en vuxen hen direkt i produktion. År 1970 beskyllde Lo basen Geijer utländsk arbetskraft för att ligga bakom oron på arbetsmarknaden. Det fanns knappast ett underhållningsprogram på 70- 90 talet som inte drev med finländarna. Cirka 25% hade svenska som modersmål och beskylldes ofta i media för att vara överklass. Finländarna förstörde ackorden, hade för fina bilar, tog jobben från svenskarna. Marcus Öhlander en duktig Finlandssvensk utrikes korre beskrevs i Expressen som, nu tar Finnarna även över såna jobb. Slutet av åttiotalet drevs det ohejdat men finska språket i en film av, Galenskaparna, där man skar näsan av en antagonist. Samtidigt satt en gammal nazist i Centerns partistyrelse något som ” rödskrikan” inte vill höra. Svensk vänster är en j…la sekt vars like ej finns i övriga Norden och förtjänar inget annat än förakt. Man har haft de bästa förutsättningar och valt det sämsta för samhället. Hybris, är rätta ordet för de sju partier som fört landet till detta moras.

    • Tack för ditt svar, det var intressant att läsa. Jaaa, vissa människor vill alltid ha en s k ”underdog”, någon att sparka på. En halvfinsk kompis vars mamma kom hit som arbetskraft berättade att på 1970-talet såg man ner på finländare ungefär på samma sätt som man gör det med somalierna idag. Men nu duger finnarna förstås….. när det finns somalier och afganer…. ironiskt nog.

 11. Tror att Karlsten kommer att få träffa många arbetskollegor i Finspång, de åtalades bänk kommer inte att räcka till, utan det blir radvis som på bio!

  .

 12. Gammelmedias ”journalister” tror uppenbarligen att de fortfarande innehar privilegiet och monopolet på sista ordet.
  Det var ju annars tidigare ett mycket effektivt sätt att sätta punkt för en debatt eller ett meningsutbyte och dra för plösen på motståndaren. Istället gräver man sig nu, som i Karlstens pinsamt övertydliga fall, ännu djupare i sina egna lögner och träck när byxorna dras ned till anklarna ännu en gång.
  Sanningen ska göra dig fri och i det hänseendet är nätets fria aktörer det i särklass bästa och viktigaste som har hänt. Inte minst i demokraturen Sverige.
  Varmt tack Egor och övriga i folkmedia.

  • Karlstens personangrepp på Putilov visar ju på vilken erbarmligt låg nivå systemmedias så kallade journalister ofta väljer att lägga sig. Väl medveten om att Putilov inte kommer att beredas genmäle på hans plattform.

 13. Det där avtalet som vår övergångsregering undertecknat olagligt finns inte ens översatt till svenska. Absurt. Elitens överstatliga fascistfasoner. Det är vad SR försvarar.

   • Spelar ingen roll eftersom det är en Kalle Anka regering som gjort underskriften . . De har aldrig haft den rättigheten !

  • Har verkligen alla i regeringen tillräckliga kunskaper i Engelska?
   Eller är det bara Jordbruksministern som behövt gå kurs?

 14. Men herreguuud vad rasistiskt att den där Karlsten kände sig tvungen att påpeka att Egor inte är född i Sverige! Ska vi ha vin och ost-kväll hemma hos mig och dreva nu?

 15. LOL! ”Medveten eler omedveten rysk agent …” Ok, i så fall är han själv en omedveten Al Quaida agent. Oooohhhh….. gammelmedian.

 16. Vi kommer att segra och då kommer vi att driva ut lögnarna ur lögnens tempel med både pissskorrr och spikklubborrr!

 17. Andra gånger i historien när segraren straffat sina motståndare genom retroaktivt skapade brottsrubriceringar såsom ”brott mot mänskligheten” får inte problematiseras i åsiktskorridoren. Varför anses tanken på att straffa de som nu förstör Sverige och EU så hemsk? Sålänge det inte sker godtyckligt och bevisbördan är stor, bör samtliga pk-svin förstås stoppas från att nånsin mer kunna förstöra något.
  Dagens kombattanter har kanske inte utrotningsläger, tvärtom profilerar de sig som pacifistiska och goda, men konsekvenserna av deras politik blir trots det minst lika destruktiva då de drabbar ALLA inom överskådlig framtid, snarare än ”bara” några miljoner. Att som makthavare i år efter år släppa in och ge PUT och medborgarskap till jihadister utan att ens kräva id-kort, är ett dåd man inte ska behöva bevisas ha begått aktivt och avsiktligt för att kunna dömas för. Det räcker med likgiltighetsuppsåt.

 18. Expressen/Dn tror på extraval, nu går David Baas hårt in för att kasta så mycket skit som bara möjligt på SD inför det ev. valet. Partiet ska ställas i så dålig dager som det bara går.

 19. Det hade varit kul om det länkats till sidor med länkar som faktiskt fungerar istället för märkliga archive-länkar som har protokollfel och inte visas pga det. Då hade man kunnat kolla informationen som författaren stödjer sin argumentation på.

 20. Jag hörde själv det där inslaget i Ring P1. Han gjorde bort sig grundligt. Plus att han ljög. Så jag mejlade karln, men han ville inte gå i svaromål i sakfrågan. (Han kunde inte, för han var inte insatt i vad som stod i avtalet.)
  Löjlig figur egentligen med alldeles för stor trut. Men så har han också hela SR bakom sig som stöttar honom i hans pladder.

 21. Karlsten och Ring P1 är smulor i burken. Den limpa som saknas representerar bristen på seiös debatt i Sverige om FN’s migrationsavtal. Liksom tystnaden om sexövergreppen vid Stockholmsfestivalen, är den ett utslag av den svenska aversionen mot debatt med olika åsikter. Sådan debatt uppfattas som ett hot och illojalitet av dem som har makt och inflytande. Ingenting sägs, och alla ”vet” att ingenting skall sägas. En handfull artiklar är ytliga förnissar-jobb som döljer en hel del ruttet virke. Sverige har aldrig lyckats uppnå en mogen demokratisk kultur. Orsaken är inte bara en nedärvd konsesuskultur, utan också en dos av det gift som med obeskrivlig grymhet dödade tiotals miljoner människor i Ryssland. Bland annat. Sådant händer när en ideologi uttryckligen tillåter att individer förtrycks i kollektivets namn. Den utnhttjas av maktgalna människor. I avsaknad av ärliga och tänkvärda ord ”försvinner verkligheten” och folk är vilsna. Den beskrivningen gäller också för svenskarna och dess migrationsproblem. Enorma problem tornar upp när orden skyr verkligheten. Där ligger också det fundamentala problemet med det välmenende, men intellektuellt oärliga, migrations avtalet.

 22. Låt oss vara klara över att den svenska konsesus-tystnaden i känsliga frågor är ett ***maktinstrument”””. Ingenting annat.

 23. Just det.
  Och hur han liksom låtsades att hon inte alls behövt bluffa för att få komma till tals i programmet.

  Och hur han ljög om att han inget visste om ”självmordspakt/diktatet”
  Det andra alternativet är att han är så korkad eller inkompetent i sitt yrke att han verkligen lyckats undgå det hela.

 24. De skriver själva att riktig journalistik är viktig. Ring P1. Jag har gjort samma sak i en ring in debatt för några år sedan. Man kom till en växel och la fram sina argument. De släppte igenom mig (kallas censur vanligen). Sedan tyckte jag tvärtom och det utbröt en vild förvirring. i programmet då man skulle få tyst på mig Jag gjorde det bara för att jag antagligen var uttråkad, vi som gillade Kalle Sändare.

 25. Egor – har du vartit i Riksdagen efter du fått möjligheten? Eller behöver man ytterligare godkänannde för att besvista presskonferenserna?

LÄMNA ETT SVAR