En äldre kvinna som konfronterade ett ungdomsgäng blev misshandlad vid ytterdörren till sitt hem i Norge. Händelsen filmades samtidigt av gänget.

Det var när 82-åriga Norunn Lemberget hörde bråk utanför sitt hem i Rena i Åmots kommun som hon blev rädd att hennes bil skulle bli vandaliserad. Hon öppnade därför ytterdörren och gick ut för att prata med ett gäng ungdomar, rapporterar Dagbladet.

Norunn fick kontakt med en 16-åring och bad snällt att ungdomarna skulle lämna platsen. Men att bli tillsagd var ingenting som 16-åringen kunde acceptera. Han svarade henne ”vad fan ska du göra då?” och kort därefter blev Norunn slagen i ansiktet.

”Det är värre”
Norunn och hennes 80-åriga väninna Grethe Vermundsberget berättar för Dagbladet att det tidigare inte har varit på det här sättet i området.

– Det är värre. Tack Gud för att de inte använde en kniv, säger Grethe.

Polisen har förhört tre av ungdomarna i gänget, misstänkta för en rad brott som inträffat i Rena på måndagskvällen. Vid sidan om misshandeln handlar det även om ett knivrån mot en yngre pojke, ett knivhot mot en ungdom, vandalisering av fordon och fastigheter samt försök till stöld.