Ett videoklipp på en afrikansk man som är i full färd med att våldta en ukrainsk flykting har fått stor uppmärksamhet i Italien. Videon har delats av bland andra vad som tros är landets framtida premiärminister, Giorgia Meloni.

Det var för någon dag sen Meloni, partiledare för nationalkonservativa Fratelli d’Italia, delade videon på Twitter och skrev att ”man kan inte vara tyst inför denna fruktansvärda episod av sexuellt våld”. Videon delades även av före detta inrikesminister Matteo Salvini, ledare för Lega Nord.

LÄS ÄVEN: Här anländer ’flyktingar’ till Italien med hund, smartphone och smycken

I stället för att uppröras över våldtäkten är det Meloni och Salvini som oppositionen förfäras över.

Lokala myndigheter har bekräftat att en 55-årig kvinna blev överfallen i Piacenza i helgen av en asylsökande från Guinea. Polisen bekräftade att en man hade gripits som en del av utredningen.

Val i september

Om en månad hålls val i Italien och Giorgia Meloni har lovat att återställa säkerheten i landet ifall hon vinner – vilket mycket talar för att hon kommer göra.

Invandring är ett av valets hetaste ämnen och med Meloni som premiärminister kan det åter igen bli stopp för skytteltrafiken över Medelhavet där hon vill sätta in flottan.

LÄS ÄVEN: Stor andel migranter med uppehållstillstånd i Italien flyttar till Frankrike