Under torsdagens frågestund i riksdagen tog SD-ledaren Jimmie Åkesson upp invandringspolitiken och det utlovade paradigmskifte som den SD-stödda regeringen utlovat men som tycks dröja.

”Ett halvår efter den nya regeringen, med stöd av SD, har tillträtt ser vi ingen skillnad alls i invandringsvolymerna. Det duger faktiskt inte.” Så beskrev Kent Ekeroth (SD) situationen i en ledare på Samnytt för några dagar sen.

I samma ledare konstaterades att då Samnytt i mitten av mars skrev om hur hög invandringstakten dittills 2023 varit visade det sig att om nivån av utdelade uppehållstillstånd håller i sig hamnar även detta år på en topplista historiskt sett.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”SD – den demografiska klockan tickar!”

Trots att allt fler numera är överens om att den enorma invandringen till Sverige orsakat lika enorma skador har omkring 15 000 uppehållstillstånd beviljats till asylrelaterade migranter bara sedan valet, noterar Jimmie Åkesson i sin fråga till statsminister Ulf Kristersson (M) där SD-ledaren vill få klarhet i när de utlovade åtstramningarna kommer att märkas av.

Från Kristersson hette det bland annat att invandringen måste ned för att Sverige ska ha en chans att klara integrationen.

LÄS ÄVEN: Så här hög är invandringen till Sverige 2023