En man som var på väg till arbetet fick en annorlunda upplevelse där han tvingades fly för sitt liv mitt på en trafikerad bilväg. Händelsen fångas på film när brunbjörnen jagar honom längs vägen.

Tidigare i veckan gick ett videoklipp viralt i sociala medier som visar hur en björn jagar en man. Händelsen utspelar sig i den ryska staden Nizhnevartovsk beläget i Sibirien.

Det framgår av The Sun rapportering att björnen ska vara tam och tillhöra ett närliggande hotell som använde djuret som underhållning i form av ett zoo.

Björnen hade rymt från området och vandrade omkring mitt bland trafiken där djuret bland annat blir påkörd av en buss. Men när ägaren fick veta att björnen var på rymmen ville han inte ha tillbaka djuret.

Ska omplaceras – intresset är stort

Myndigheterna beslutade att låta björnen få leva vidare och sövde honom på platsen. En vetrinär har undersökt björnen efter krocken med bussen och härnäst ska djuret omplaceras.

Vasily Tikhonov är borgästare i staden och han berättar att man har mottagit mängder av förfrågningar från personer som vill ta hand om björnen på en lämpligare plats.

LÄS ÄVEN: Blåa hundar gäckar rysk stad