En kvinna konfronterade ett gäng som under flera månader har stört i bostadsområdet. Kort därefter fångades två män på film när de kastade ägg mot hennes balkong och fönsterrutor. Vidare utlovade gärningsmännen även ett återbesök till hennes bostad.

Det var på lördagen som attacken inträffade mot 51-årige Marlene Hansens bostad på Händelsvej vid södra hamnen i Köpenhamn. Enligt Marlene har ett större gäng ”med härkomst från Mellanöstern” hängt på gatan i flera månaders tid där de för oljud genom att skrika, spela hög musik. Vidare vittnar boende hur gänget terroriserar förbipasserande personer genom att våldtäktshota och retas.

LÄS ÄVEN: Far skällde ut gäng som kastade sten på sonen – tvingas betala 25 000

Marlene: ”Deras attityd är att de äger gatorna”

När hon bad personerna att dämpa sig var det inget som gänget kunde acceptera och de gick istället till attack. I samband med äggkastning framför männen med rop att de inte bryr sig.

– Man blir arg och upprörd. Vad är det där för beteende? De är fullständigt respektlösa och deras attityd är att de äger gatorna, säger Marlene till Berlingske (BT)

När Köpenhamnspolisen anlände till bostadsområdet hade gänget lämnat området. Enligt Marlene har polisen tidigare meddelat att de inte har tid att åka på sådana här larm.

Danmark utvisar stenkastare

Förra sommaren uppmärksammade Samhällsnytt hur en 24-årig syrier kastade sten mot Rasmus Paludan, partiledare för invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs. Straffpåföljden blev utöver 60 dagars fängelse även utvisning med återreseförbud på sex år.

LÄS ÄVEN: Syrisk man kastade sten på dansk politiker – utvisas

authorimage