pistoldans-93773
Inrikes

VIDEO: Bröllopsfest med pistoldans på svensk hembygdsgård

Publicerad 7/14/2019
Annons

På lördagen anordnades stor bröllopsfest på Munkebergs hembygdsgård i Filipstad med introduktion av för bygden nya traditioner. Bland annat anordnades dans med pistoler i händerna. Ansvarig uthyrare av lokalen vill inte svara på frågor.

Det är frilansjournalisten Joakim Lamotte som på sin Facebook-sida publicerar ett videoklipp från bröllopsfesten där en man lyfts upp och gör dansrörelser med uppåtsträckta armar och en pistol i vardera handen.

Lamotte har kontaktat ansvarig lokaluthyrare Alex Fornander som säger sig inte förstå vad som är problemet med det inträffade men bekräftar att lokalen varit uthyrd till en bröllopsfest.

– Det var ett invandrarpar som skulle gifta sig med varandra, och jag hade ingen anledning att inte lita på dem.

Vad tänker du om att man viftar med vapen på er hembygdsgård?

– Jag tänker ingenting och säger ingenting innan jag pratat med hyresgästerna. Vilken tidning jobbar du för förresten?

Jag är frilansjournalist.

– Ja det kunde jag tänka mig. Försöker du dra ihop till ditt uppehälle eller vad är problemet?

Nej, jag tycker bara det är konstigt att man viftar med pistoler på en bröllopsfest i en hembygdsgård i Sverige. Jag har inte varit med om det tidigare. Och det handlar inte om att anklaga dig för något. Jag är bara nyfiken.

– Jag säger som sagt ingenting om det här, avslutar Axel Fornander.

LÄS ÄVEN: Filipstad försörjer 9 av 10 vuxna utomeuropeiska migranter

I klippet nedan en kortare sekvens från pistoldansen.

https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/vb.713993068695287/378678313000442/?type=2&theater

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons