VIDEO: Bröllopsfest med pistoldans på svensk hembygdsgård

2.5K Shares

På lördagen anordnades stor bröllopsfest på Munkebergs hembygdsgård i Filipstad med introduktion av för bygden nya traditioner. Bland annat anordnades dans med pistoler i händerna. Ansvarig uthyrare av lokalen vill inte svara på frågor.

Det är frilansjournalisten Joakim Lamotte som på sin Facebook-sida publicerar ett videoklipp från bröllopsfesten där en man lyfts upp och gör dansrörelser med uppåtsträckta armar och en pistol i vardera handen.

Lamotte har kontaktat ansvarig lokaluthyrare Alex Fornander som säger sig inte förstå vad som är problemet med det inträffade men bekräftar att lokalen varit uthyrd till en bröllopsfest.

– Det var ett invandrarpar som skulle gifta sig med varandra, och jag hade ingen anledning att inte lita på dem.

Vad tänker du om att man viftar med vapen på er hembygdsgård?

– Jag tänker ingenting och säger ingenting innan jag pratat med hyresgästerna. Vilken tidning jobbar du för förresten?

Jag är frilansjournalist.

– Ja det kunde jag tänka mig. Försöker du dra ihop till ditt uppehälle eller vad är problemet?

Nej, jag tycker bara det är konstigt att man viftar med pistoler på en bröllopsfest i en hembygdsgård i Sverige. Jag har inte varit med om det tidigare. Och det handlar inte om att anklaga dig för något. Jag är bara nyfiken.

– Jag säger som sagt ingenting om det här, avslutar Axel Fornander.

LÄS ÄVEN: Filipstad försörjer 9 av 10 vuxna utomeuropeiska migranter

I klippet nedan en kortare sekvens från pistoldansen.

BRÖLLOPSFEST MED PISTOLER PÅ HEMBYGDSGÅRD I FILIPSTAD Att det viftas med pistoler på bröllopsfester i Sverige hör knappast till vanligheterna. Men igår hölls ett bröllop i Filipstad där en man med två vapen lyfts upp på dansgolvet ivrigt påhejad av gästerna. Platsen för bröllopet är Munkebergs hembygdsgård i Filipstad. Jag vill veta mer om händelsen och ringer upp Axel Fornander som är ansvarig för uthyrningen av hembygdsgården. Han bekräftar att lokalen varit uthyrd till bröllopsfest. – Det var ett invandrarpar som skulle gifta sig med varandra, och jag hade ingen anledning att inte lita på dem, säger Axel Fornander. Vad tänker du om att man viftar med vapen på er hembygdsgård? – Jag tänker ingenting och säger ingenting innan jag pratat med hyresgästerna. Vilken tidning jobbar du för förresten? Jag är frilansjournalist. – Ja det kunde jag tänka mig. Försöker du dra ihop till ditt uppehälle eller vad är problemet? Nej, jag tycker bara det är konstigt att man viftar med pistoler på en bröllopsfest i en hembygdsgård i Sverige. Jag har inte varit med om det tidigare. Och det handlar inte om att anklaga dig för något. Jag är bara nyfiken. – Jag säger som sagt ingenting om det här, avslutar Axel Fornander.______________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: ‪‪0707760990Konto: ‪‪6235-536119732 HandelsbankenHar du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Posted by Joakim Lamotte on Sunday, July 14, 2019

 

2.5K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.