I Belgien har bilder från en brutal misshandel blivit virala. Ett videoklipp som cirkulerar i sociala medier visar hur en gärningsman med invandrarbakgrund misshandlar en belgisk pojke blodig som sedan inför kameran tvingas be om ursäkt.

LÄS MER: Belgisk toppolitiker varnar – inbördeskrig i Europa kan vara nära förestående

För knappt en månad sedan uppmärksammade Samhällsnytt ett nytt brottsbeskrivande ord som har myntats i Danmark och som spridit sig till Norge. Det är ’dominanskriminalitet’ och rör sådant våld som framför allt invandrare begår mot danskar. Våldet beskrivs vara grovt, hänsynslöst, oprovocerat och vanligt förekommande i vardagen.

LÄS ÄVEN: Nytt brottsbegrepp etableras i Danmark: ”dominanskriminalitet”

Det visar sig att att detta inte är något speciellt för Skandinavien utan även kan appliceras på brott nere på kontinenten. Ett exempel är ett videoklipp som uppmärksammats på bland annat Facebook som visar hur en invandrare misshandlar en belgisk pojke blodig och där syftet främst förefaller vara att demonstrera makt och att förödmjuka offret.

Anledningen till misshandeln uppges vara att pojken i gul tröja ska ha sett till att gärningsmannen blivit tillsagd i skolan och nästan blivit avstängd från undervisningen.

I videoklippet talar personerna nederländska med belgisk dialekt. Samhällsnytt har fått samtalet översatt och kan berätta att invandraren kräver en ursäkt från pojken i gul tröja.

LÄS ÄVEN: Utlänningar utgör 95 procent av ficktjuvarna i Bryssels kollektivtrafik

Sedan fortsätter han med att säga ”varför är du så uppkäftig för?” Han berättar vidare att han måste misshandla honom för att han spelar tuff och nästan har fått honom relegerad från skolan.


I slutet av videoklippet tvingas sedan den blodiga pojken inför kameran be om ursäkt till ”Emre”. Videoklippet kan ses nedan.

https://vimeo.com/337180933

LÄS ÄVEN: Belgisk julmarknad byter namn till ’vintermarknad’ för att inte kränka religiösa minoriteter