I sociala medier cirkulerar flera videoklipp som visar våldsamma sammandrabbningar mellan fransk polis och vaccinkritiker.

Händelsen utspelade sig i Paris under helgen och i ett videoklipp syns en demonstrant kastas ned och bli slagen av en grupp poliser.

Flera demonstrationer

På flera håll i världen har liknande protester brutit ut. I Australien, Luxemburg, Österrike och Israel har kravallpolis försökt att stoppa demonstranterna från att yttra sig. Senast i helgen hölls en större demonstration mot vaccinpass och tvångsvaccineringar i Göteborg, vilket Samnytt rapporterade om.

SE MER: VIDEO: Stor demonstration mot vaccinpass

Österrike är ett av de länder som gått längst och introducerar riktade restriktioner mot ovaccinerade i vad som beskrivits som apartheid och utfärdar även böter på över 30 000 kr.

LÄS MER: Intervju: Österrike går mot diktatur

Den brittiske premiärministern Bors Johnson har uteslutit tvångsvaccineringar men parlamentet ska nästa vecka rösta huruvida vaccinpass ska krävas för större evenemang inklusive nattklubbar. Det är en följd av nya restriktioner som införts där Storbritannien sett en våg av nya infektioner trots deras tidigare restriktioner.