VIDEO: Coronapolisen stormade lägenhet – letade efter ”social sammankomst”

Polisen i England tar sig alltfler friheter i sin jakt på folk som bryter mot karantänreglerna. I sociala medier sprids en video på hur en polispatrull bryter upp dörren till en lägenhet för att kontrollera att ingen ”social sammankomst” pågår i bostaden.

Enligt dialogen med poliserna i videon vägrade lägenhetsinnehavaren att öppna dörren för polispatrullen – vilket ledde till att patrullen helt sonika bröt upp dörren och kom in ändå.

Generellt har polisen i Storbritannien ingen rätt att gå in i en bostad utan medgivande från ägaren – med undantag för vissa fall när till exempel det finns en misstanke om ett allvarligt brott. I det här fallet verkar det dock ha räckt med ett telefonsamtal till polisen som tipsade om att bostadsinnehavaren hade en ”social gathering” i lägenheten – eller social sammankomst.

Sociala sammankomster är numera förbjudna i Storbritannien – om de inte utgörs av personer som ingår i samma hushåll.

Efter att ha kommit in till lägenheten inser de fyra poliserna att ingen social sammankomst pågår och lämnar kort därefter bostaden. Videon visar även de skador på dörren som stormningen orsakat:

Det är även förbjudet att lämna sina hem för promenader – t o m i glesbygd och i nationella parker där någon fara för smittspridning inte finns. Polisen på glesbygden har kritiserats för att hota medborgare som ändå vill ta en promenad på sociala medier samt för hårdbevakning av naturlandskap med drönare i jakt på förbrytare:

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Egor Putilov

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!