Förra veckan höll det invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs torgmöte utanför Köpenhamn. Men det kunde inte pågå länge innan partiledare Rasmus Paludan angreps av åskådare som motsatte sig hans närvaro.

Det var på fredagen som händelsen utspelade sig på Dortheavej 45 där politikern syntes göra ett framträdande omringad av uniformerad polis och livvakter från den danska säkerhetstjänsten PET.

I samband med torgmötet tog Paludan fram en koran som han sedan tände eld på och höll upp framför folkmassan som hade samlats. Det var något som flera argsinta åskådare – trots att det är helt lagligt – inte kunde acceptera och började skandera ramsor om Allah.

En man kastade en väska mot Paludan vilket fick PET att evakuera politikern från platsen. Enligt partiets Facebookkonto anhölls mannen för attacken.

https://www.facebook.com/StramKurs/videos/1123173831357423/

Besköts vid torgmöte

I höstas uppmärksammade Samhällsnytt ett annat torgmöte som Paludan höll i Tingbjerg utanför Köpenhamn, ett område som dansk media kallar för ’invandrarghetto’. Där talade Paludan om partiets politik, spelade Danmarks nationalsång och berättade om den muslimska profeten Muhammed som han menar var en pedofil.

Det skulle inte dröja mer än 15 minuter innan någon typ av skjutning utbröt vid torgmötet som hastigt fick avbrytas. Till ljudet av smällar syntes den danska säkerhetstjänsten PET evakuera partiledaren från platsen.

LÄS ÄVEN: Dansk politiker beskjuten vid torgmöte i ’invandrarghetto’