På tisdagen twittrade Kinas statligt ägda media People’s Daily ut en video på en stor fårskock. Men den aktivitet fåren ägnar sig åt var inte vilken som helst.

På videon syns hundratals får gå runt, runt, runt i en stor cirkel. Utanför cirkeln står andra får och tittar på.

Det stora fårmysteriet! Hundratals får går runt i en cirkel i över 10 dagar i Inre Mongoliet. Fåren är friska och anledningen till det konstiga beteendet är fortfarande ett mysterium”, skriver Kinas statsmedia i inlägget på Twitter.

Ägaren till fåren, som i media omnämns som Ms. Miao, säger att det hela började med ett mindre antal får. Sedan anslöt sig resten av flocken, rapporterar New York Post.

Det finns 34 fårhagar på gården, men det är bara fåren i en av dem som har uppträtt så här. Skrockfulla har reagerat på att det är fåren i hage nummer 13 som går runt i den stora cirkeln.

Listeria en misstänkt orsak

Andra spekulerar kring om det kan röra sig om får som smittats av bakterien Listeria monocytogenes. Listeria förekommer hos får och några av de möjliga symtomen som infektionssjukdomen kan orsaka är centralnervösa sådana.

Inledningsvis är drabbade djur anorektiska, deprimerade och desorienterade. De kan framdriva sig själva till hörn, luta sig mot stillastående föremål eller gå omkring i cirkel åt samma håll som den drabbade sidan”, enligt Merck Manual.

Men det som inte överensstämmer med sjukdomen är tiden för överlevnad. Vanligtvis dör ett infekterat får inom två dygn. Denna fårskock har i skrivande stund gått omkring i den stora cirkeln i hela 14 dagar.

LÄS ÄVEN: Bro för djur byggs över E22