VIDEO: Fransk polis bildar mur mot advokater – stoppar dem från att komma in i domstolen

207 Shares

Frankrike skakas fortsatt av stora protester. Det är nu över en månad sedan massprotesterna började den 5 december. Flera videos visar polisbrutalitet mot demonstranterna. Nu sprids dessutom en ovanlig video: poliser som motar bort jurister på deras egen arbetsplats när de försöker kräva justitieministerns avgång.

I torsdags tågade tiotusentals demonstranter för att protestera mot Macrons förändringar av Frankrikes mycket generösa pensionssystem, som sägs vara ohållbart att upprätthålla, rapporterar Yahoo News.

Polisen sa att 24 personer blivit gripna i en demonstration där 56 000 marscherat mot en tågstation i Paris. Landet över beräknas nästan en halv miljon ha demonstrerat.

Den polsk-svenske Twittraren BasedPolan har lagt upp flera videos på våldsamheter mellan polis och demonstranter:

Men den kanske mest uppseendeväckande videon är när fransk polis bildar en stor mur för att hindra jurister att komma in i domstolshuset för att enligt uppgift kräva den franske justitieministerns avgång.

207 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.