Bilder från en övervakningskamera på tågstationen Howth Junction i Dublin har spridits på sociala medier och chockat allmänheten på Irland.

Då dörrarna på tåget de står intill inte öppnas är tonårsflickorna tvungna att gå förbi gänget för att försöka komma in där i stället. Då de passerar sparkar en i gänget på en flicka medan två andra blir spottade på.

En av flickorna blir dessutom slagen med ett av hjulen på en av pojkarnas cykel vilket gör att hon ramlar ned på rälsen mellan tåget och plattformen.

Medan pojken som slog ned flickan tar sig för huvudet och tittar ned på vad som hänt går hans vänner vidare. Samtidigt springer personal och andra passagerare i panik för att se om flickan är skadad och försöker dra upp henne på plattformen igen. Lyckligtvis startade inte tåget och flickan skadades inte svårt.

Polisen utreder

På polisen bekräftas att man utreder överfallet. Enligt Irish Rail var säkerhetspersonal på väg att ta pojkarna av tåget då händelsen skedde. Man hade kontakt med chauffören för att säkerställa att tåget inte avgick. Samtidigt ser man en säkerhetspersonal på video beskåda attackerna utan att ingripa.