Samhällsnytt har tagit del av videoklipp som uppges visa det brutala rånet i förra veckan i en bostad i Skellefteå. Poliser med insyn i utredningen har beskrivit scenerna som ”hämtade ur Gudfadern-filmerna”. I videoklippen syns hur gänget förnedrar offret med hundkoppel och skär av ett finger samtidigt som de filmar sig själva. VARNING FÖR STARKA BILDER!

Det var sent på söndagskvällen den 11 oktober som en man i Boliden rånades i sitt hem. Två män anhölls senare misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt rån.

LÄS ÄVEN: Våldtog man med kofotshammare i analen – klippte av hans tår och öron

Vi kan nu som första media visa videomaterial som uppges skildra händelsen i brottsoffrets bostad. En av gärningsmännen hörs hota att han kommer ”kommer knulla sönder” brottsoffret och svär även vid Allah.

Två män har häktats

På torsdagen begärde kammaråklagare Oskar Lundberg vid Åklagarkammaren i Umeå att de två männen, som är 21 respektive 23 år gamla, skulle häktas misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt rån. Samhällsnytt har tagit del av handlingar från Skellefteå tingsrätt och kan berätta att de misstänkta männen har svenska namn, den ene har dock ett arabiskt klingande mellannamn och är född i Jerusalem.

21-åringen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för misshandel, stöld, brott mot knivlagen, narkotikabrott och rattfylleri. 23-åringen är straffad för flera narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Skellefteåbo: ”Sätter skräck i Boliden”

Det brutala våldsdådet är ett i raden av många brott som hittills i år inträffat i Skellefteå och skapar otrygghet bland invånarna. Det framgår av mediarapportering att kommunen bland annat haft skottlossning på öppen gata, slagsmål och flera rån.

Samhällsnytt har talat med en Skellefteåbo som vittnar om hur han och många andra känner hur samhället har förändrats. Personen menar att en bidragande orsak till otryggheten är tillförseln av nyanlända i området som bildar gäng.

Senast i april flyttade Migrationsverket upp ytterligare 40 asylsökare från Knivsta strax söder om Uppsala till Skellefteå där de erbjudits lägenheter.

– Dessa killar sätter skräck och skapar otrygghet i hela samhället Boliden.

LÄS ÄVEN: Gäng tortyrrånade tonåring på Rolex: ”Sågade och skar mig i hälsenan”

authorimage