Bergshamra
Inrikes

VIDEO: Här jagar den galna kvinnan ungdomar med kniv – ”Ska jag skära huvudet av dig?”

Publicerad 6/18/2020
Annons

Figge, 16, var på väg att träffa sina kompisar i Berghamra centrum. Föga visste han att han bara några minuter senare skulle behöva springa för sitt liv jagad av en galen kvinna med stor kniv. ”Jag kommer nog aldrig tillbaka till Bergshamra”, säger han till oss.

Figge skulle träffa resten av sitt kompisgäng i Bergshamra centrum i Stockholm i förrgår. När han var framme såg han hur en kvinna inledde en konversation med en av hans vänner. Senare fick han återberättat att kvinnan ville ha cigarretter och blev mycket upprörd när hon fick ett nej.

– Hon skrek ”Jävla fittsvenne!” och hotade att hon skulle komma tillbaka med kniv eller pistol, berättar Figge för Samhällsnytt.

– En av kompisarna började reagera på det och det uppstod tjafs, men sedan gick hon.

Tonåringarna skulle ta buss och gick därför mot en busshållplats i närheten. Det var då kvinnan dök upp igen – denna gång beväpnad med en stor kökskniv.

Enligt pojken försökte de deskalera situationen genom att prata med kvinnan, samtidigt som de höll koll efter bussen för att kunna lämna platsen. Men istället verkade detta ha retat upp kvinnan ännu mer. I den dramatiska bildsekvensen som filmats av Figges kompisar syns hur hon går till attack och försöker att springa ikapp ungdomarna samtidigt som hon håller kniven framför sig.

– Hon skrek ”Vill du ha kniven i huvet?? Ska jag skära huvet av dig??”, berättar Figge.

Han var den som befann sig närmast henne och blev därför kvinnans mål. Efter att ha misslyckats med att hugga Figge gick kvinnan hem, medan de omskakade tonåringarna ringde polisen. En polispatrull anlände snabbt och verkade veta vem kvinnan är och var hon bor.

– De gick direkt upp till hennes lägenhet.

Kvinnan beskrivs vara av mellanösternursprung, med kort mörkt hår, i 30-årsåldern. Enligt Figge såg kvinnan inte ut att vara påverkad – snarare mentalt instabil.

Händelsen var första gången i hans liv som Figge upplevt sig vara jagad med kniv – och enligt honom var upplevelsen traumatisk och omskakande.

– Jag kommer att undvika Bergshamra i framtiden, säger han till oss.

Samhällsnytt söker polisen för en kommentar.

Uppdatering: Figges efternamn har tagits bort från artikeln på hans begäran

Tyckte du denna artikel var intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
832Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons