Tre tonårsflickor greps under onsdagskvällen på bar gärning när de kastade sten mot bilar från en bro över Inre Ringvägen i Malmö. Samnytt har pratat med en man som drabbades av tjejgänget.
– Det var jag som grep dem innan polisen kom, berättar han.

Det är strax innan sju på kvällen som bilister som färdas på Inre Ringvägen vid Valdemarsro i Malmö drabbas av det stenkastande gänget. De står uppe på en gammal jänvägsbro, och kastar sten ned på bilarna.

Grips av bilist

Samnytt har pratat med en av de bilister som drabbas av stenkastarna. Han önskar vara anonym.

– De stod och öste ned stenar på alla bilister som körde förbi bron, berättar han.

Bilisten som Samnytt pratar med berättar att han vänder och kör tillbaka, parkerar under järnvägsbron och går upp på den för att konfrontera stenkastarna. Han tar upp telefonen för att filma gänget för att samla bevis, och larmar även polisen.

– Jag fick grönt ljus av polisen att gå upp och ta dem, säger han och berättar att han passar på medan de är på bron så de inte kan komma undan.

– Det var jag som grep dem innan polisen kom.

”En jävla attityd”

Stenkastarna är tre tonårsflickor med Mellanösternbakgrund.

– De hade en jävla attityd och stod och skrattade åt oss, berättar bilisten Samnytt pratar med och tillägger:

– De pratade svenska med någon jäkla brytning som om de hade bott på gatan hela sitt liv.

Den bilist Samnytt pratar med fick sin bil träffad av flera stenar. Foto: Privat

– Vi skällde ut dem på plats. Vi sade: ”Är ni dumma i huvudet? Vi kan köra av vägen genom att bli träffade och stenarna kan gå igenom rutan”.

Polisen är på plats inom några minuter och övertar gripandet. På sin hemsida skriver polisen att flickorna därefter skjutsas hem till sina vårdnadshavare, och att sociala myndigheter underrättas.

Anmälda för skadegörelse

Malmöpolisens presskommunikatör Evelina Olsson berättar för Samnytt att två av de gripna flickorna är födda 2007 och en 2006. De fyller alltså 16 respektive 17 år i år.

– En anmälan om skadegörelse är upprättad, berättar Olsson.

Den bilist Samnytt pratar med bedömer att ett 20-tal bilister och flera lastbilarna drabbades av stenkastarna. Malmöpolisen har dock endast fått in fyra anmälningar.

– Vi vet inte om alla har hört av sig till oss och anmält det, säger Evelina Olsson.