Samnytts medarbetare tillika SD-politikern Kent Ekeroth fick nyligen sin nya bostadsadress i Dalarna uthängd i Aftonbladet och mottog därefter bombhot. Nu har Aftonbladets reporter Oisín Cantwell konfronterats med frågor. Men Cantwell vägrar att svara på frågor och väljer istället att fly.

Det var i slutet av september som nyheten kom att Kent Ekeroth återvänder till politiken efter ett uppehåll på fyra år som han har ägnat åt att utveckla Samnytts verksamhet.

LÄS ÄVEN: Aftonbladet hängde ut Ekeroths adress – nu bombhotas han

Aftonbladet med Oisín Cantwell i spetsen slog på stort och åkte till Dalarna för att göra ett video- och textreportage vid det lägenhetshotell där Ekeroth inledningsvis planerade att bo. Cantwell intervjuade ägaren och filmade både området och boendet i detalj.

Aftonbladet gick ut med namnet på boendet och visade även bilder från området. Efter publiceringen mottog Ekeroth ett e-postmeddelande i vilket en person framför att SD-politikern är en ”horunge” och att hans nya bostad i Rättvik ”kommer smälla”.

Konfronteras

Exakt24:s reporter Christian Peterson konfronterade nyligen Oisín Cantwell på Södermalm i Stockholm med frågan varför det var viktigt att hänga ut Kent Ekeroths (SD) adress.

– Jag har inte tid att prata med dig, svarar Oisín Cantwell.

Din tidning brukar kräva ansvar från andra. Men du själv är väldigt tyst.

– Tala med ansvarig utgivare.

Se videon nedan:

LÄS ÄVEN: Ekeroth: Krokodiltårar är vänsterns taktik