I en Tiktok-video som nu blivit viral ser man de två svenska komikerna Magnus Betnér och Fredrik Andersson stå tillsammans på en scen. Fredrik Andersson låtsas hitta Magnus Betnérs dagbok – och börjar läsa innantill i den.

Ur ”dagboken” läser Fredrik Andersson upp saker som:

– Tjugofjärde i tredje 2022, 09.00, vaknade, såg att det varit tio nya skjutningar i Malmö. Tråkigt, men om man räknar in nedgången i cykelstölder så har natten varit lugn.

Det som läses upp ur ”dagboken” eskalerar snabbt till vad som ska föreställa självkritik skriven av Betnér:

– Kan inte sova. Grubblar på om mitt hårda ställningstagande i invandringsdebatten har varit fel och om jag kan ha bidragit till att plocka upp en hatisk stämning mot de som har kommit med befogad kritik så pass att de har tystnat, och Sverige har suttit mer eller mindre handlingsförlamat medan internationella klaner har fått fria händer att breda ut sig mer och mer, och att en svenskfientlig kultur kunnat ta över så pass att barn rånas och våldtas, och att jag nu målat in mig i ett hörn och bara kan fortsätta skrika att Jimmie Åkesson är dålig inför en mer och mer tveksam publik, säger Andersson i klippet.

I kommentarsfälten på Tiktok och Twitter hyllas Andersson, och många skriver att det syns att dissen tog hårt på Betnér.

Ökänd för uttalande om ett tryggt Sverige

Fredrik Anderssons ’roastning’ baseras på Magnus Betnérs många uttalanden om Sverigedemokraterna och tillståndet i Sverige.

Vänsterkomikern är starkt förknippad med sina utfall mot SD och partiets sympatisörer som han ägnat sig åt det senaste decenniet – och för sitt ökända uttalande som han publicerade på Facebook 2015 där han påstod att ”Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu” samt att de som påstår att brottsligheten ökat ljuger.

– Ja, det är astragiskt att två människor blir knivmördade på Ikea, det är astragiskt om nån blir ihjälslagen när den är ute och joggar, det är astragiskt med Lisa Holm, men ni får lägga av nu med de här uppdateringarna om ”vad är det som händer med Sverige? Åh det är så farligt nu”, sade Magnus Betnér då.

LÄS ÄVEN: Här hotas Joakim Lamotte av Magnus Betnér: ”Dansk skalle i fejset”