I veckan utspelade sig ett tumultartat drama på gatorna i den tyska staden Frankfurt. En man från Somalia jagade med knivar i båda händerna i högsta hugg en person utmed gatorna. Polis som anlände till platsen tvingades avlossa verkanseld mot migranten för att få stopp på honom.

Händelsen uppges ha inträffat på lördagsmorgonen i närheten av Frankfurts tågstation. En knivbeväpnad 27-årig man med somaliskt ursprung gick till attack mot en man i 65-årsåldern inne i en kontorsbyggnad.

Offret försökte först försvara sig med pepparsprej, vilket bara stoppade angriparen tillfälligt. Den angripne flydde sedan ut genom byggnadens dörrar och längs gatan med knivmannen hack i häl.

Skrek att han skulle döda poliserna

Vittnen till det som utspelade sig larmade polis som snabbt anlände till platsen. De beordrade mannen att släppa knivarna något som denne vägrade. I stället skrek han att han skulle döda poliserna.

Men i stället gjorde han ett nytt försök att hugga den 64-årige man som han från början jagat. Offret backade undan men tappade balansen och föll handlöst i marken. Han skadades lindrigt i fallet.

Innan knivmannen hann ifatt sitt offer för att utdela hugg drog poliserna sina vapen och avlossade skott mot honom. Han fördes därefter till sjukhus med ambulans träffade av polisens pistolkulor i benen.

Fångades på film

Upplösningen på händelsen fångades av ett vittne med mobilkamera och har sedan spritts i sociala medier.