Featuee 9332 (1)
Inrikes

VIDEO: Här slår polisen ned mannen efter bilstopp

Publicerad 5/6/2021
Annons

På tisdagskvällen skulle polisen genomföra en fordonskontroll i norra Stockholm. Men bilföraren ville inte stanna och en biljakt inleddes. Biljakten slutade i det särskilt utsatta området Rinkeby i västra Stockholm. Nu har ett videoklipp som visar hur poliserna matar med batongslag mot mannen gått viralt.

Det var klockan 21.27 i tisdags som polisen försökte genomföra ett fordonsstopp för att kontrollera bilen i Kista, rapporterar Nyhetsbyrån Järva.

LÄS ÄVEN: Här prejar polisen mopedister – flyger flera meter

En biljakt genom västra Stockholm tog fart och sluta inte förrän bilen fastnade vid en återvändsgata vid Stenbygränd i Rinkeby. Boende i området blev vittnen till den dramatiska biljakten som fick ett våldsamt slut.

De boende har filmat hur två poliser misshandlar en man i hantverkarbyxor som mottar flera batongslag medan han ligger på marken. Mannen syns rulla på marken medan poliserna slår honom.

Polisen: ”De ville inte samarbeta”

Det framgår av en kommentar från Anders Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef i Järvaområdet, att personerna i bilen vägrade lyda polisen. De misstänks för drograttfylleri, grov vårdöshet i trafik, grov olovlig körning och våldsamt motstånd.

– Patrullen fick stopp på bilen och där blir det ganska våldsamt. De här personerna vill inte samarbeta alls så vi är tvungna att bruka våld, men vi fick kontroll över situationen och de fick följa med till stationen. De misstänkta fick gå efter förhör, säger Djurestad till Nyhetsbyrån Järva.

Djurestad meddelar även att polisen har anmält sig själva till internutredningar.

 – Jag kan inte uttala mig om ifall nivån av våld är korrekt. 

De gripna männen fick gå efter ett förhör på polisstationen.

– Det har inte behövts någon sjukvård efter ingripandet, försäkrade Djurestad.

LÄS ÄVEN: Här slår polisen in bakrutan på fortkörare: ”Vad fan gör du??”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons