VIDEO: Här sparkar polisen ned klimatextremisternas blockad
Faksimil Twitter

I helgen befann sig den klimatextremistiska gruppen Extinction rebellion ute på Göteborgs gator för att sabotera trafiken. Resultatet blev omfattande störningar.

Extinction rebellion har plågat Göteborg under flera dagar med sin närvaro och på lördagen blockerade man bland annat trafiken vid Linnéplatsen i stadens centrala delar.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion

Trafikblockaden inleddes klockan 17 då extremisterna ställde sig på gatan med banderoller och sjöng. Trafiken till och från Linnéplatsen stod under långa stunder helt still. På polisen noterade man att jippot var inget man sökt tillstånd för.

Vid 18.30-tiden anlände ett stort antal poliser till Linnéplatsen och uppmanade gruppen att lämna platsen. Flera klimatextremister lade sig då ner raklånga på marken, varpå polisen började lyfta bort dem.

Hemmabyggt trätorn

Sist kvar blev en individ med megafon som satt och talade från ett hemmabyggt trätorn, vilket en av poliserna sparkade till lite lätt så att det kollapsade och även han kunde avlägsnas.

LÄS ÄVEN: Klimatextremister dömda efter stormning av riksdagen

– Vi har bestämt oss för att upplösa manifestationen. Demonstranterna har fått en ordningsordnande befallningen att flytta sig till en annan plats, men vissa har valt att inte hörsamma ordningsmakten och då blir de anmälda, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.