En video från demonstrationerna i Frankrike upprör många i sociala medier. Den visar hur Frankrikes militärpolis välter en rullstolsbunden man i leran under en pågående diskussion.

Sedan mitten av november har det pågått demonstrationer mot president Emmanuel Macrons politik. Mängder av bilder och filmer sprids av demonstranter från olika delar av landet.

En video från Bessan i södra Frankrike har uppmärksammas särskilt. Klippet visar hur en handikappad man i rullstol diskuterar med Frankrikes militärpolis Gendarmerie nationale som förstärkt den ordinarie polisen under de pågående demonstrationerna.

Militärpoliserna tröttnar på diskussionen med mannen och bär ut honom i den leriga vägkanten där han inte kan förflytta sin rullstol. Därefter eskalerar diskussionen och mannen stretar emot när militären börjar dra i hans rullstol vilket resulterar i att han faller ut i leran.

Reaktioner
Videon har väckt bred ilska på internet. Nedan är några bilder med axplock på franska reaktioner, automatöversatta till engelska. (Klicka på bilden för full storlek.)