Under en pressträff i Vita huset i Washington frågade en Fox News-reporter hur det kommer sig att USA har vidöppna gränser för ovaccinerade migranter men lägger samtidigt stor möda på att stoppa tennisspelare som valt att inte ta de kontroversiella sprutorna.

Det var Fox News reporter Peter Doocy som väckte uppmärksamhet då han i måndags bad Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre att förklara varför ovaccinerade migranter tillåts flöda in i landet dag efter dag, men den ovaccinerade tennisstjärnan Novak Djokovic har nekats att tävla i US Open.

– Hur kommer det sig att migranter tillåts komma in i detta land ovaccinerade, men inte tennisspelare i världsklass?, frågade Doocy.

Jean-Pierre hade inget svar och sa bara att ”USA:s regering kan inte diskutera detaljerna i enskilda visumärenden”. Det hette även att ”på grund av integritetsskäl kommenterar USA inte heller medicinsk information från enskilda resenärer när det gäller denna tennisspelare”.

Vidare hävdade hon att migranter som kommer till USA och besökare till landet är ”två olika saker”.

LÄS ÄVEN: Novak Djokovic portas från US Open – vägrar vaccinera sig

Doocy följde upp frågan.

– Någon ovaccinerad kommer över på ett plan, du säger att det inte är okej. Någon går in i Texas eller Arizona ovaccinerad, de får stanna?

– Det är inte så det fungerar. Det är inte som att någon går över, svarade Jean-Pierre.

– Det är precis vad som händer!

Doocy konstaterade att tusentals människor korsar gränsen på en dag och att några av dem överlämnar sig själva, andra fångas, men tiotusentals försvinner bara in i landet varje vecka.