Halmstad Roast Live

T.v. Gängslagsmål. T.h. Hot med vapenliknande föremål. Faksimil YouTube/Facebook

Inrikes

VIDEO: Illegal kampsportsgala slutade i gängslagsmål med flaskor och stolar

Publicerad 10/9/2019
Annons

I helgen hölls ett invandrardominerat kampsportsevenemang i centrala Halmstad som urartade i ett fullskaligt gängslagsmål bland publiken. Samhällsnytt kan visa videoklipp från evenemanget.

Händelsen inträffade på lördagskvällen och har sedan dess uppmärksammats av lokaltidningen Hallandsposten som beskriver evenemanget i konsertlokalen Halmstad Live på Karl XI:s väg som ”olaglig”.

När Christer Andersson vid Halmstadpolisen kommenterar händelsen i P4 Halland uppger han att polisen inte har haft kännedom om evenemanget på förhand. Vidare uppger polisen att de möttes av ett kaos som de inte kunde stoppa när de anlände till lokalen.

Evenemanget, som domineras av invandrare både bland så kallade fighters och besökare, arrangerades av personer tillhörande det Malmöbaserade underhållningskontot Roast Live. Genom sina konton i sociala medier har de marknadsfört och sålt biljetter inför evenemanget.

Det var i samband evenemangets sista fight mellan ”Ali Kamel” och ”Munna” som publiken blandade sig i ringen och ett gängslagsmål utbröt.

Nedan följer videomaterial från evenemanget som visar bråket där bland annat flaskor och stolar kastas mot folksamlingar. Enligt medierapporter ska flera personer ha skadats. Polisen har även mottagit flera anmälningar om misshandel.

https://www.youtube.com/watch?v=5fP5bqX9dYg

Hotar med vapenliknande föremål
I sociala medier delas nu videoklipp som uppges visa hur bråket har förflyttats från evenemanget i Halmstad Live till gatan. I ett antal videoklipp genom sociala medier-plattformen Snapchat har deltagare hotat varandra.

Samhällsnytt har tagit del av videoklippen och ett visar hur någon hanterar ett vapenliknande föremål i en bil och säger sig vara på väg från Trollhättan till Göteborg där deltagaren ”Munna” befinner sig.

Personer med vapenliknande föremål i Göteborg from SAMHÄLLSNYTT on Vimeo.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons