När Sverigedemokraterna Norrtälje delade ut flygblad dök plötsligt en aggressiv man upp och började skandera diverse okvädningsord. Även mordhot förekom.

Det var på torget i Rimbo som händelsen utspelades på tisdagen. ”Fucking jävla smutsiga fitta” och ”Stå här i morgon så kommer jag att hugga ditt huvud” hette det bland annat. Hoten omfattade även ”era barn” som invandraren lovade att han skulle våldta.

LÄS ÄVEN: Gravid SD-valarbetare attackerades med dödshot utanför vallokal

Mannen beskrivs som extra aggressiv mot kvinnorna i gruppen och han återkom flera gånger. Man befarade att han skulle kunna ha med sig ett vapen.

Kommer inte ge upp

En av de Sverigedemokrater som fanns på plats och mordhotades var Andrea Kronvall, som talat med Riks om händelsen. Hon försäkrar att varken hon eller partiet avser att ge sig utan fortsätter i full kraft.

”Vi kommer aldrig att ge oss, var så säkra”, skriver SD Norrtälje på Facebook.

LÄS ÄVEN: Attack mot SD-politikers hem – krossad ruta och klotter

SD-gruppen ringde polisen som dock inte hann fram innan mannen hade försvunnit från platsen. En anmälan har upprättats.

Enligt källor till Samnytt har mannen ett polsktklingande namn och bor i Rimbo. Han har flera domar mot sig, bland annat för olaga hot, hot mot tjänsteman, penninghäleri, rattfylleri, skadegörelse, stöld, våldsamt motstånd och mycket mer. Senast han dömdes var år 2018.

Personer som träffat honom beskriver honom som ”väldigt högljudd och störande person”. Enligt en källa ska hyresvärden försökt få bort honom från hans boende, som är en hyresrätt.