Samhällsnytt kan nu visa ett videoklipp från vad som uppges vara knivbråket mellan invandrare och svenskar på en hamburgerrestaurang i Uppsala.

Det var vid klockan 23.03 på lördagskvällen som bråket uppstod inne på Burger King i de centrala delarna av universitetsstaden. I ett videoklipp som vi har tagit del av syns det under slagsmålet att en invandrare tar fram ett föremål och utdelar flera hastiga hugg.

– Det är invandrare som hoppar på svenskarna och som man ser på filmen så hugger de med kniv, uppger en källa till Samhällsnytt. Videon kan ses på två olika alternativ nedan:

LÄS ÄVEN: Två personer knivhöggs på Burger King

Om Twitter-länken skulle sluta att fungera, kan klippet även ses här:

Polisen: ”Ingen är gripen”

På söndagen meddelade Frida Noaksson som är befäl vid regionledningscentralen (RLC) i polisregion Mitt att de misstänkta gärningsmännen hade flytt när polisen anlände till platsen. Enligt medierapporter har polisen fortfarande ingen misstänkt.

– Vi jobbar vidare i utredningen med utredningsåtgärder men just nu är det ingen som är gripen i ärendet, säger Noaksson till Expressen.

Polisen vill inte uppge vad som har orsakat knivattacken inne i restaurangen som resulterade i att två män, 30 år respektive 28 år, knivhöggs i ryggen och fick föras med ambulans till sjukhus. Deras skador bedöms inte vara livshotande.

Uppsala passerar Malmö som farligaste stad

I mitten av december uppmärksammade Samhällsnytt hur den tidigare lugna universitetsstaden Uppsala har både kommit ifatt och passerat Malmö som den farligaste staden i landet.

Enligt Kenneth Ågren som chef för polisens avdelning för grova brott och har varit verksam inom polisen i hela 45 år menar att brottsutvecklingen beror på kraftigt ökad invandring och dålig integration.

LÄS ÄVEN: Uppsala passerar Malmö som farligaste stad

Tycker du Samhällsnytts rapportering i denna artikel var viktig och intressant? Stöd då oss genom en donation! Klicka här för att se alternativen.