På fredagen attackerade en knivbeväpnad invandrare Rasmus Paludan, partiledare för det danska invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs. Det fick polisen att dra vapen och skjuta verkanseld mot knivmannen som vägrade ge upp. Paludan berättar för Samhällsnytt att islam inte kan fungera i ett civiliserat samhälle.

I mitten av april rapporterade Samhällsnytt att Stram kurs med Rasmus Paludan i spetsen försökte besöka Århus men tvingades avbryta. Detta eftersom migranter stör besöken. När partiledaren återvände till platsen kort därefter slutade det med att den danska säkerhetstjänsten PET tvingades hålla migranterna på avstånd med sina tjänstevapen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Dansk politiker evakueras från torgmöte – livvakt drar vapen

Vid ett återbesök i Århus intog partiet Gellrupsparken där man bland annat brände Koranen, vilket är helt lagligt i Danmark och även i Sverige.

https://www.facebook.com/StramKurs/videos/201995604196106/

Drar kniv mot politikern

Men det var ingenting som en 52-årig invandrarman kunde acceptera. Vid ett senare tillfälle i parken närmade han sig Paludan med dragen kniv. Enligt vittnesuppgifter ska han ha varit bara fyra meter ifrån politikern. I de två videoklippen nedan syns hur knivmannen konfronteras av polis och skjuts i benet.

https://www.facebook.com/keld.jensen.31924/videos/244683453653286/

Paludan: ”Islam fungerar inte i ett civiliserat land”

På fredagskvällen kontaktade Samhällsnytt Rasmus Paludan som berättar att gärningsmannen är muslim och att han pekade med ett finger mot himlen. Ett sätt att visa att det inte finns någon Gud utom Allah. I den andra handen höll mannen en kniv.

Den danska säkerhetstjänsten PET som hanterar Paludans personliga säkerhet evakuerade politikern samtidigt som polisen oskadliggjorde knivmannen genom att skjuta verksanseld. Enligt Paludan visar situationen att islam inte passar in i civiliserade länder.

– Ännu ett exempel på att islam inte kan fungera i ett civiliserat land, konstaterar Paludan.

Nedan ett videoinlägg som Paludan publicerade på Facebook efter händelsen:

https://www.facebook.com/StramKurs/videos/631574074234944/

LÄS ÄVEN: Migrant: ”Ni danskar utrotas – vi kommer inte integreras”

authorimage