Tillsammans med medarbetare hade vd:n på ett finskt byggföretag bokat en 20-timmars kryssning på Baltic Princess. Festen urartade och man ägnade sig bland annat åt att vandalisera och kasta ut möbler.

Utöver att kasta ut ett tiotal möbler till ett värde av 10 000 kronor från balkongen på lyxsviten man hyrt på nionde våningen ska sällskapet även ha urinerat på bastuaggregatet i spaavdelningen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här spårar gymnasiets öppet hus-kväll ur i vilt slagsmål

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Men också skadegörelsen mot fartygets egendom. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha fallit på någon på ytterdäck eller på ett fordon, säger Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja, till Hufvudstadsbladet.

Enligt Nöjd har något liknande aldrig tidigare hänt på Baltic Princess och på Tallink Silja överväger man att göra en polisanmälan. Sällskapet har redan fått betala för skadegörelsen på fartyget.

”Allt eller inget”

På söndagen beklagade vd:n för byggföretaget det inträffade.

– Vi drack under 12 timmar och då blir det sådana här dumheter. Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Mångkulturellt kaos på lekland

Delar av fylleslaget filmades av vd:n vilket sedan spridits på sociala medier.