Under nyårsafton fick Nederländernas största flygplats evakuera och stänga en avgångshall sedan en knivbeväpnad man hotat att spränga flygplatsen och ropat ”Allahu akbar”.

Hotet från knivmannen kommer ett par månader efter att en asylsökande afghan knivhögg två amerikanska turister på centralstationen i Amsterdam.

I september knivhögg en asylsökande afghan två turister på centralstationen i Amsterdam. Faksimil Twitter.

Det var omkring klockan 21.30 på måndagen som en knivbeväpnad 51-årig kanadensisk medborgare satte skräck i Nederländernas huvudflygplats Amsterdam-Schiphol. Mannen hade enligt vittnesuppgifter rört sig i avgångshall tre och hotat människor med att han hade en bomb. Resenärer som befann sig i hallen sprang för sina liv innan polis kunde genomföra ett gripande.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Islamistisk terrorist knivhögg tre personer i Manchester – skrek ”Allahu Akbar”

Flygplatsen evakuerades och stängdes ner under kvällen. Polisen bekräftade senare att mannen anhållits och att det inte fanns någon bomb. Däremot syns i videoklipp från platsen hur en polis sparkar undan vad som uppges vara den kniv som resenärer vittnat om.

Ropade ”Allahu akbar”
Enligt rapporter ska den gärningspersonen i samband med dådet ha ropat ”Allahu Akbar. Jag har en bomb på mig och jag tänker utlösa den”.

I nedanstående videoklipp syns gripandet av mannen och den misstänkta kniven.

Polisens insatsstyrka anländer avgångshallen.