I ett videoklipp som fått flera miljoner visningar under bara några dagar syns hur en brittisk man får hembesök av myndigheterna. Detta sker efter att han på internet kommenterat en attack mot en biskop under pågående gudstjänst i Australien nyligen.

Det var för en vecka sen som biskop Mar Mari Emmanuel genomförde en mässa i Assyrian Christ The Good Shepherd Church när en man närmade sig honom vid altaret och högg mot hans kropp flera gånger. En direktsändning av mässan på Facebook visar hur församlingen svärmar fram mot Emmanuel innan den avbröts.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Präst knivhuggs under gudstjänst

Detta kommenterade en brittisk man på nätet och skrev bland annat att ”kristna måste stå upp”, något som resulterade i ett två poliser och en psykolog knackade på dörren.

Klippet visar hur en kvinnlig polis förklarar hur myndigheterna hade ”några orosmoment” över vad mannen lagt ut på sociala medier. Kvinnan säger vidare att polisen har fått höra att mannen ”kan ha några bekymmer, några saker som stör dig för tillfället”.

Religiös diskriminering, menar mannen och hävdar att polisen inte skulle knacka på dörren hos en muslim om de hade gjort liknande uttalanden.

Psykologen upprepar att det fanns en rapport om ”vissa övertygelser som uttrycks” och att han var där för att ”hjälpa” mannen.

Detta är inte första gången som privatpersoner får hembesök av myndigheterna i Storbritannien efter att ha skrivit något på internet.

LÄS ÄVEN: Kommenterade Brexit på nätet – fick hembesök av polis