På måndagsförmiddagen utbröt en brand i anslutning till nöjesparken Lisebergs vattenvärld Oceana i Göteborg. Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka.

Det var vid klockan 10 som SOS Alarm mottog larm branden. Enligt Björn Bjärenstam, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten, har branden börjat i en vattenrutschkana.

LÄS ÄVEN: Fem döda i hissolycka vid bygge – utreds som brott

Vid klockan 11 meddelande räddningstjänsten att branden inte under kontroll och ett viktigt meddelande till allmänheten utfärdades. Alla i området runt Liseberg uppmanas gå inomhus – stänga dörrar, fönster och ventilation.

Det är även spridningsrisk till närliggande byggnader. Polisen hanterar händelsen som en arbetsplatsolycka men rubriceringen kan komma att ändras. Tolv personer uppges vara lindrigt skadade.

Lisebergs miljardsatsning på vattenvärlden Oceana är nu hotad. Bygget av vattenvärlden, 14 vattenattraktioner, en badyta på 6 000 kvadratmeter inomhus och 4 000 kvadratmeter utomhus, var i slutskedet och dörrarna skulle öppnas i sommar.

Enligt ansvariga på nöjesfältet Liseberg är badhuset nu övertänt. På bilder och videoklipp som cirkulerar i sociala medier syns stora lågor och tjock svart rök.

Foto: Läsarvideo

LÄS ÄVEN: SÅ kan hissraset i Sundbyberg ha gått till