Natten mot lördagen eldhärjades ett större antal bilar i Halmstad. Enligt polisen har man ännu inga misstänkta för branden. Samhällsytt kan visa videoklipp från förstörelsen.

Det var strax efter klockan 01 som polis och räddningstjänst mottog larm om personalbilar som stod i lågor på en parkeringsplats vid Konstnärsvägen i området Bäckagården, rapporterar Hallandsposten.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här bränner maskerat gäng bilar: ”Knulla polisen mannen”

När räddningstjänsten anlände till platsen var branden fullt utvecklad och sammanlagt elva bilar eldhärjades. Först efter en halvtimme fick räddningstjänsten kontroll på den omfattande branden.

Christer Fuxborg är presstalesman i polisregion Väst och berättade tidigare på lördagen att man inte har någon misstänkt för händelsen som rubriceras som skadegörelse genom brand.

– Vi har inget jättebra spaningsuppslag utan vi får om det kanske finns en övervakningskamera i området som det kan finnas något på. Vad jag vet i nuläget finns det inga vittnen men det kommer ju att jobbas vidare under dagen och kanske blir det någon form av lokal teknisk undersökning, säger Fuxborg till Hallandsposten.

Samhällsnytt har tagit del av videoklipp där kraftiga smällar och höga lågor syns i bild från bostadsområdet. Det är oklart huruvida det även avfyrades pyroteknik på platsen.

Polischef: ”Finns inte skäl till ökad oro”

I slutet av januari uppmärksammade Samhällsnytt hur Andreas Löfstrand som är polisområdeschef i Gävle kommenterade en serie bilbränder i kommunen som ”tråkigt för de drabbade”. Vid tillfället lugnade polischefen allmänheten med att det inte finns någon anledning att känna oro.

– Jag tycker inte finns skäl till någon ökad oro. Vi ser det som en isolerad händelse, sade Löfstrand till SVT.

LÄS ÄVEN: Polischef efter 14 bilbränder på olika adresser: ”Finns inte skäl till ökad oro”

authorimage