Frankrike Macron 1

Twitter

Utrikes

Krigsscener i Frankrike – men Macron roar sig på konsert

Publicerad 6/30/2023
Annons

De senaste dagarna skakas Frankrike av våldsamma upplopp med bränder, stenkatning och plundring – efter att en polispatrull skjutit ihjäl en 17-åring som vägrade stanna vid en trafikkontroll. Men samtidigt som bland annat Paris står i lågor syns president Emmanuel Macron tillsammans med frun på en Elton John-konsert.

Protesterna mot polisingripandet utbröt bara kort efter dödsskjutningen. Detta efter att ett videoklipp från händelsen fick spridning i sociala medier.

Invandrargängen har satt eld på både byggnader och fordon. Vidare plundras butiker. Enligt medierapporteringen har omkring 40 000 poliser beordrats ut på landets gator och natten mot fredagen greps 667 personer.

De våldsamma upploppen ska även spridits till Belgiens huvudstad Bryssel. Nedan syns en karta som visar registrerade bränder i Paris.

Nedan följer ett antal videoklipp som visar upploppen i Frankrike.

Macron roar sig på konsert

Den föregående helgen meddelade Frankrikes president Emmanuel Macron att han tillbringade sin tid med att noga följa händelseutvecklingen i Ryssland i samband med oroligheterna kring Wagnergruppens framfart mot Moskva. Men när oroligheterna rasar i hemlandet har Macron däremot fullt upp på andra håll.

På onsdagen syntes presidenten festa tillsammans med frun på Elton Johns konsert i Paris. Det rapporterar Daily Mail.

LÄS ÄVEN: Macron: ”Vi behöver en enda världsordning”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons