Andreas Coskun Startklar (2)
Inrikes

VIDEO: Kriminell Instagramprofil misstänks för skottlossning på fest

Publicerad 6/20/2020
Annons

Natten mot midsommarafton anhölls en i vissa kretsar välkänd Instagramprofil misstänkt för grovt vapenbrott. Detta efter att videoklipp cirkulerat som visar vad som misstänks vara profilen som maskerat sig och skjuter med pistol på en fest. Men rättsväsendet har släppt mannen igen som stoltserar med att utredningen kommer läggas ned. Samhällsnytt kan visa videoklippet ocensurerat. 

Det var på torsdagen som 39-årige Andreas Coskun, mer känd under namnet ”Startklar”, hemmahörande i södra Stockholm, publicerade ett videoklipp inför sina nära 30 000 följare i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Polischef varnar: ”Tusentals potentiellt farliga killar flyter omkring i dag”

I videoklippet syns en maskerad man som viftar med en skarpladdad pistol i närheten av flera andra personer på en fest. Plötsligt avlossar mannen flera skott. Polisen misstänker att skytten är Coskun själv och att händelsen inträffat i ett bostadsområde i Botkyrka kommun. Videoklippet kan ses nedan.

Coskun: ”Blir nedlagt killen hade luva”

Enligt Expressen anhölls Coskun klockan 02.12 natten mot fredagen på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. Men tidningen är ointresserad av att berätta för allmänheten vem den så kallade influencern är. Samhällsnytt kan visa vem profilen är och att han själv mer än gärna kommenterar händelsen.

Natten mot midsommardagen gjorde Coskun flera uppdateringar i sociala medier om händelsen och att han gripits och anhållits men sedan försatts på fri fot.

Han hävdar att utredningen troligen kommer att läggas ned eftersom skytten var maskerad med luva. Vidare säger han sig veta vem som sköt men menar att det inte var han själv utan en annan person som av någon anledning tagit över hans kläder.


Hotade poliser och kallade dem ”hundar, fittor och horor”

En titt i belastningsregistret visar att Coskun är dömd för flera brott. I slutet av år 2018 dömdes han för hot mot tjänsteman i samband med att han greps och fördes till polisens arrest i Flemingsberg i södra Stockholm.

Vid polisens fotografering sade Coskun till en polis, ”du jävlas med mig det kan bli konsekvenser när man jävlas med människor”. Vidare har han enligt tingsrättsdomen kallat polismännen för ”hundar, fittor och horor” och att dessa skulle hängas ut på Internet.


Glorifierar kriminell livsstil 

Coskun har gjort sig känd på Instagram de senaste åren genom att visa upp vad som antyds vara ett kriminellt leverne med stora summor kontanter, lyxbilar och vapenliknande föremål.


Andreas Coskun. Foto: Faksimil Instagram

Vidare är han även bekant med den ökände Instagramprofilen Abbe ”Blattelito” Alsaadi som dömdes till 18 års fängelse för att ha mördat sin tidigare flickvän genom att injicera henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. Men domen överklagades till Svea hovrätt som friade Alsaadi från mordanklagelsen.


”Abbe Blattelito” (t.v.) och Andreas Coskun (t.h.). Foto: Faksimil YouTube

Filmar när han förnedrar och misstänks begå brott

På sitt Instagramkonto underhåller Coskun sina följare genom att bland annat förnedra folk som han stöter på ute. Nedan ett klipp där han inte var nöjd med maten som serverades.

Coskun har även visat hur han dricker alkohol och därefter misstänks köra bil i Stockholms innerstad.

LÄS ÄVEN: Rapartisten prisades av SR och SVT – nu efterlyst för grovt vapenbrott

authorimage

Tyckte du denna artikel var intressant?

Stötta då tidningen med en donation! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1040Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons