En fruktansvärd video visar hur en kvinnlig polis och hennes chef blir misshandlade av en stor mobb i en förort till Paris. Det inträffade på nyårsnatten efter att ett larm inkommit i Champigny-sur-Marne, ett område i den sydöstra delen av staden.

Polisen filmades av gängmedlemmar medan hon blev sparkad och stampad på. Därefter laddade de upp filmen på internet. Enligt DailyMail ska den manliga kollegan ha tagit upp sin pistol men lyckades inte skjuta iväg något skott.

France’s RTL skriver att poliserna isolerades från sina kollegor när de försökte lugna ner ett bråk relaterat till en nyårsfest. Medan förstärkningar snabbt sattes in, där poliserna använde ”granater och skott” för att skingra massan, var det försent för de två poliserna. De undkom med hjärnskakning och andra skador men inget som ska vara livshotande.

Deras polisbil förstördes också av mobben.

Champigny-sur-Marne är en del av staden med tre stycken “Zones Urbaines Sensibles” — vilket är den franska regeringens benämning på invandrartäta områden som i folkmun kommit att kalla ”no go zoner”.

Frankrikes president Emmanuel Macron gjorde ett uttalande i måndags:

– Förövarna av den fega och kriminella lynchningen av poliserna som gjorde sitt jobb natten den 31 december kommer hitta och straffas. Styrka ska uppråtthålla lagen. Heder till polisen och allt stöd till de poliser som grovt attackerades.

Inga arresteringar ska ännu ha gjorts.