VIDEO: Macron viker sig efter Gula västarnas protester – ”Ge oss en ny chans”

Delningar

I ett tal till nationen under måndagskvällen förklarade Frankrikes president Emmanuel Macron att demonstranternas ”ilska är både djup och berättigad”. Presidenten viker sig nu för Gula västarnas protester och föreslår en rad förändringar. Löner kommer att höjas och skattelättnader utlovas till fattigpensionärer.

Människor i Frankrike har under en månads tid organiserat sig i gula västar och demonstrerat för att visa sitt missnöje med rådande politik. Bland annat har demonstranterna motsatt sig regeringens kraftiga skattehöjningar på fordonsbränsle. Missnöjet har sedan mitten av november utvecklats till ett allmänt missnöje mot Frankrikes president Emmanuel Macron.

I samband med att demonstrationerna passerat den fjärde veckan har också kraven från demonstranterna blivit fler. Oroligheterna på gatorna upphörde inte efter att regeringen tillmötesgått det första kravet om att slopa skattehöjningar på fordonsbränsle. Påtryckningar om bland annat en bättre levnadsstandard är ett utbrett krav bland deltagarna i rörelsen de Gula västarna.

LÄS MER: Gula västarnas protest breder ut sig – för fjärde veckan i rad

I ett tv-sänt tal till nationen under måndagskvällen förklarade presidenten att ”ilskan är både djup och berättigad”. Samtidigt vädjade presidenten ödmjukt om en ny chans att få förbättra landet och att han verkligen förstod att ilskan har brett ut sig under en längre tid i landet.

– Jag vet att saker jag har sagt har sårat människor, förklarade Macron.

Presidenten förklarade att han vill ställa allt till rätta och ena landet igen. Bland förslagen för att locka demonstranterna till försoning är att minimilöner ska höjas med 100 euro i månaden.

Macron säger även att han ska tala med de större bolagen om förbättring av lönenivåer. Årliga bonusar som utbetalas i december kommer inte att beskattas. Övertidsersättning blir skattefri från årsskiftet. Pensionärer kommer inte att se några skattehöjningar, utan istället skattesänkningar.

– Ge oss en ny chans, vädjade presidenten.

Följer Trumps råd
Under förra veckan ventilerade USA:s president Donald Trump sina tankar över situationen i Frankrike. Trump nämnde att han uppskattade hur demonstranter ropat ”Vi vill ha Trump!”. Presidenten beskrev i två twittermeddelanden scenerna som utspelar sig i media som ”väldigt sorgliga”.

Han föreslog även att Macron avslutar ”det löjliga och extremt dyra Parisavtalet” och istället satsar på att ge tillbaka till folket genom skattesänkningar. Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian besvarade Trump i en tv-intervju med LCI. Utrikesministern hälsade från Macron att lämna Frankrike i fred.

– Vi lägger oss inte i amerikansk politik, och vi förväntar oss samma sak tillbaka, förklarade utrikesminister Le Drian.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

329 KOMMENTARER

 1. Så, han vet alltså vad han behöver göra för att göra fransmännens liv bättre.

  Jag vet inte hur andra fungerar, men ett sådant utspel hade bara lackat av mig mer. ”Jaha, din lilla jävel, så varför har du inte gjort det förrän du börjar riskera att gå miste om makten då?”

  • Precis detta. Samma sak när han backade om drivmedels-skatten och sa att den kunde skjutas på framtiden (observera ordvalet).
   Då var den inte viktigare än att den snabbt kunde förhandlas bort så fort den fick lite motstånd.

   Sanningen är den att de är desperata, där finns inga krav från Gula västarna och det är en ledarlös organisation – det är till och med fel ord att använda organisation för att beskriva Gula västarna.
   De (Franska regeringen) vet inte ens vart eller ens hur de ska påbörja en förhandling.

 2. I en skröna hade vänstern blivit svårt liberalt sjuk. Ett av symptomen var mediala ”mysgubbar” som var anställda för att skriva politisk analys, men som bara önsketänkte, ljög & kallade sanningen för cynism.

 3. 1. Där har aldrig funnits något krav på skattesänkningar på drivmedel – detta var endast droppen som fick bägaren att rinna över.

  2. Du går inte att lova saker som ej går att hålla i detta fallet skattelättnader, Så länge som Frankrike har tiotals miljoner av invandrare som endast lever på bidrag i kriminella parallellsamhällen där allting sker svart och med en hel ekonomi som står utanför den Franska /förutom då bidragen och välfärden) kommer skatterna bara gå uppåt och alternativet kommer bli total kollaps av nationen.

  Där finns många likheter mellan Frankrike och Sverige.
  Mångkultur fungerar inte av flera skäl varav ett av dem är det simpla att olika raser och kulturer har olika uppfattningar om moral, etik, lag och ordning, rättvisa, solidaritet osv. Du K A N inte få det att fungera.

  • Hehe, helt rätt. Fransmännen har röstat för mångkultur och börjar nu se konsekvenserna av den. Kanske man slipper se alla färgglada ”welcome refugees skyltar” framöver 🙂 Men som sagt, som man bäddar får man ligga hehe

   • Ja det blir nästan lite småroligt och en parodi på sin egen dumhet.

    Vissa insatta har redan gjort sig lustiga över att Gula Västarna är faktiskt primärt en boomer-rörelse (40-talister) och intervjuande ungdomar har sagt typ ”vad fan gör du här ? det var du som röstade för detta själv” typ av frågor/påstående.
    Yngre generationer pratar om boomer-cucks, gnälliga korkade boomer-upproret osv.

    Fransmännen är inte riktigt vakna på ras-realism ännu, inte den äldre generationen i vart fall, de är tränade att inte se ras. Den yngre är lite mer vaken men Fransmän överlag är rättså cucked och vägrar fortfarande att inse VARFÖR det blev som det blev idag.
    De tror att saker inte har konsekvenser, att saker kan bara komma upp ur ett vaccum utan någon orsak.
    Polltetten har fortfarande inte trillat ner hos Fransmännen men jag hoppas den gör det snart.
    Fram tills dess kommer jag ge mitt fulla support till Gula Västarna och de etniska Fransmännen.

 4. Hur kan Frankrike ha fått en sån tönt till president. Lämna över till Le Pen nu så hon kan börja styra upp träsket.

 5. OT
  Tittade lite nobelfesten och där vimlade av dubbelmorals människor så spypåsen fick åka fram. Nä en tosing med kalashnikov så hade sändnigen förgyllts.

 6. Bensinpriset väldigt lågt just nu. Så kan vi förvänta oss en skattehöjning av övergångsregeringen, och rosas det och gullas om att det är en briljant idé.

 7. Marknadsliberaler som Macrons dagar är räknade i politiken. Liksom Annies och Björklunds. Skaffa nytt jobb. EU kommer få stänga igen butiken. Folk blev inte lyckligare av extrem invandring och enorma löneskillnader.

 8. Inga ärliga ord egentligen, handlar bara om sin egen makt och lugna ner situationen.

  Vi har varit naiva …. vi har minskat migrationen in till sverige … vi har satt upp gränskontroller … vi säger det bara, men inget kommer att ändras.

 9. ”Le Drian besvarade Trump i en tv-intervju med LCI. Utrikesministern hälsade från Macron att lämna Frankrike i fred.
  – Vi lägger oss inte i amerikansk politik, och vi förväntar oss samma sak tillbaka, förklarade utrikesminister Le Drian.”

  Jaså, så lät det inte från ”Les Frogs eater” under det första – och andra världskriget såväl som under det ”kalla kriget” utan orden till USA var; ”HJÄLP, VI BEHÖVER HJÄLP KOM OCH BEFRIA OSS!”

 10. Jag fick lära mig en sak i livet och det var om man gjorde bort sig som chef, så hade man gjort bort sig en gång för mycket.

  • Blir inte hennes val. Skulle hon få makt kommer hon få brottas med samma problem. Det är inbakat i tårtan nu sedan 50 år tillbaks då Frankrike var korkade nog att erbjuda medborgarskap till alla deras före detta koloniers medborgare. STORT och troligen ett oreparerbart misstag som förstörde Frankrike som nation.

   • Man kan nog ändå få ett land på fötter, men det fordrar hårda nypor i form av 0-tolerans, och krav på individen att följa regler och förordningar.
    I Sverige skulle det vara svårt eftersom tjänstemän här är sina egna kungar.
    Det finns dock en lösning, tjänstemannaansvar med hårda straff.

  • Hahahaaaaahaa. Du idealiserar Le Pen alltså. Ja tjena Farage är ju jätteballhan också och har gjort så mycket gott för UK- not!

 11. Det finns pengar, men ska allt gå till de tärande så ser vi dessa konsekvenser. Hoppas kommande regering inser detta, annars riktas väldens kameror mot Sverige.

 12. Jag hoppas upproret fortsätter tills de får bort Macrone för denna lönehöjning på 100 euro blir snart uppäten då politiken i grunden fortsätter i samma riktning. Kommande helg blir avgörande om Macrone har lyckats lura folket att vara nöjd med smulorna eller inte. Gula västarna måste nu tänka till och inse att om de ska få en höjd levnads standard så att de kan få pengarna att räcka hela månaden ut och att få en pension som de kan leva på så måste det till en ny politik precis som här hemma med invandrings stopp och hårdare krav på dem som är här att komma i arbete. Politikerna måste tvinga företagen att ta hem produktionen till sina hemländer, det är en av hörnstenarna i samhällsbygget att produktion finns så att folk kan få arbete och inkomst.

  • Tvinga företag att ta hem produktion, är väl inte lätt, men som Trump gör att höja tullar mot länder som lönedumpar är rätt våg att gå, då blir det intressant att producera i landet, även för utländska företag.

   • Våra ledare har ju varit flata och låtit storkapitalisterna flytta ut produktion utan några som helst sanktioner. Trump har visat en rad oligarker en tuffare attityd och trotts hårt motstånd så börjar endel oligarker inse att det i längden är bättre att ta hem produktionen. HD är ett exempel som visat stort motstånd till Trump och vill flytta ut produktionen till Asien, men genast kom svar på de hotelser att de motorcyklar som produceras i Asien aldrig kommer att få samma status och lägg därtill tullar som Trump hitar med så började HD ledningen att mjukna. Vi får se vaet det hela tar vägen men en gissniing är aatt HD blir kvar i US.

    • Det gör dom säkert, det är bara demokrater som vill lägga sig i debatten och dra växlar på Trump hatet..
     Volvo hotade att flytta från USA och påstod att dom hade investerat där för att exportera till Kina därifrån, då har man tappat fokus på affärer och förhäxas av politiken och Trump hatet.
     USA marknaden var tydligen betydelselös för Volvo, hur tänker dom, men det är väl Svenskar i ledningen får man förmoda.

 13. Förändringens vindar drar över Europa, men den kommer inte att nå Sverige.
  Svensken är urbota inskränkt, och lojal mot sitt parti oavsett om man i grunden inte gillar partiets politik, det är något religiöst/sekteristiskt över den svenska attityden till politik.
  Våra politiker liksom medelsvensson har endast ett mål med politiken idag, hata SD, och motarbeta dess politik, men samtidigt stjäla försiktigt, så Svensson inte förstår vartifrån det kommer.

   • Om det når Sverige, då borde det ha gjort det tidigare, jag tror att i Sverige är hjärntvätten så effektiv så inget kommer att förändras förrän den dagen 7klövern erkänner SD politik som enda vägen, ty 7 klöverns väljare är som jag skriver sektmedlemmar.
    Att det är för sent, även för SD politik är alldeles rätt, att vända skutan på rätt köl, ja, då fordras betydligt hårdare tag än SD politik.

 14. marcon ljuger, han vill bara demonstranterna ska gå men sen blir det hembesök. Demonstrationerna måste fortsätta tills det blir omval i Frankrike.

 15. 1000 är nog för lite men de kanske köper 2000 till att börja med , om jag inte har fel ligger väl våran bensin och skatt högre men minilönerna ligger nog på 15000-16000 som här eller har de lägre

  • Jag har hört siffror på att de har 1000 Euro i månaden som någon form av minimumlön men jag låter detta vara osagt. I samanhang med detta nämdes även hyror på runt 800 Euro som ska betalas på den lönen.

 16. 4 miljarder skulle ge Sveriges ALLA fattigpensionärer ett andningshål
  med minimum eu´s fattigdomsgräns på 12100 kr i månaden.
  Det är skamligt men på den summan drar man skatt också…;(;(..

  MEN och det är viktigt att komma ihåg….
  DUMSVENSKEN tycker det är viktigare att försörja alla nya som kommer…
  bara dom i år..134,000 !!!!!…
  kostar TRE miljarder TREHUNDRAFEMTIO miljoner SKATTEKRONOR

  i MÅNADEN med ett bidrag på 25000 kr st i månaden !!!

  DET kallas prioritering det…;(;(…

 17. Han bara skjuter problemen framför sig!
  Var ska han ta pengarna i från?Frankrike har ju redan ett enormt lånebehov o utlandsskuld!
  Det är grekland varning…
  Det kommer att bli mycket värre för Frankrike, och då hjälper inga tv framträdanden.

 18. Länge sedan man hörde något om ekonomisk fördelning i blågula avlångslandet. Ett exotiskt ämne. Fast fick inte vissa pensionärer ekonomisk förstärkning så de kunde köpa en hamburgare, för några år sedan?

   • Det blir att drastiskt minska på invandringen och ockupanterna, enkelt -de skall tillbaka till sina länder, det är nära till Afrika.

    • Där som i Sverige vet vi alla att det säkert finns något annat att dra in på…
     som jag skrev nedan..dumsvensken väljer att betala 3.3 miljarder i månaden bara på årets ”skörd” av 134.000 NYA…

     • För över 30 år sedan så hade jag ett gäng tunisier som gjorde ett enklare terrassjobb via en byggfirma på min tomt.
      De undrade vilken nationalitet jag hade, när jag sa svensk så utbrast en av dem —–Sverige där är mina kusiner i Stockholm, de behöver aldrig jobba , de får allt , bostad ,mat ,kläder och pengar.
      Han och gänget skulle alla till Sverige !
      Detta redan för 30 år sedan !

 19. En debatt på spansk TV. Det sägs bland annat, Macron visar en dålig respekt för demokratin. Han visar inte respekt för folket. Bakgrunden visar hur bilar åker förbi och tutar, de har gula västar hängande runt backspeglarna. Några motorcyklar med förare med gula västar på sig. Det sprider sig, Belgien, Spanien.
  Macrons problem i EU, budgeten är ganska dåligt finansierad, nu är frågan om den spricker då den ska finansieras enligt EUs regler genom Euron. Salvini fick mycket skäll och ej godkänd budget-av Macron med flera. Salvini svarade då han kritiserades och skulle få ändra budgeten, själv väntar jag på kort från jultomten. Nu kan Macron vänta på detsamma.
  Vox, ett nytt spanskt parti, gick framåt i Andalusiens lokalval i södra Spanien. Podemos, vänstern, gick ut med att de skulle spöa Vox och demonstrera mot dem. Iglesias, ponytail, får mycket kritik då han agiterar för fysiskt angrepp på partimedlemmar och de som öppet stöder partiet. De börjar bära gula västar där…
  Belgiens regering sprack då de skrev på FN avtalet. Det var gula västar och ganska bråkigt.
  De är rädda nu. Kollade på SVT. Deras analys var skrattretande, det går dem emot. Jag är skadeglad! De förtjänar detta anser jag.

  • Även jag finns i Spanien…fattigpensionär som inte kan leva på min pension
   i mitt eget land ska skrivas,så slipper vi alla kommentarer om varför…
   media är som natt och dag,här visas vilka det är som gjort vad t.ex…
   Den ”svenska” mördarligan ÄR som vanligt inga riktiga Svenskar…
   SOMALIER som mördar för kokainkarteller är vad dom är !!
   Jag hoppas verkligen att dom döms och tvingas sitta här…30-40 år
   till att börja med….

   • Precis, de firade konstitutionen nu, 40 år. gammal. Tror att de är rädda om demokratin. Alla ska komma till tals. Det blir lite långrandigt ibland men viktigt tycker jag.
    Vänstern gör bort sig, de kritiserar systemet och konstitutionen. Det var förre kungen Carlos som införde demokrati efter Franco. Det retar dem.

    • ja,flertalet är just Spanjorer…;)…
     inte som hemma där det numer är 25 % araber mm…
     mat.bensin mm är billigare så jag kan överleva här.
     Sjukvård kan fås samma dag,senast två och poliser finns som dessutom respekteras.
     Att det dessutom är varmt gör heller inte saken sämre…;)

     • Tackar för infon, gumman o jag kikar på Italien som ett alternativ.
      Sverige är som jag ser det, Dödat.
      Visst en liten envis del vill stanna och fajtas.
      Men det ser mörkt ut.

     • Tjeckien,Österike,Ungern är länder som ser till sina egna medborgare…med liknande förhållanden som i det gamla landet…
      Ta en semestertripp och läs på mer om dit ni tänker.
      DET är en bra början.
      Som du skriver…Sverige är inte något att satsa på om man

      vill leva i lugn och ro på gamla dagar…;(

    • Fick JAG bestämma så ..JA !!
     Problemet vad jag förstår så är dom ”svenska medborgare”….
     Det enda vi kan hoppas på ÄR att dom blir kvar här..tyvärr…;(

 20. Vad bra, gå nu hem till din gamla tant och snyfta. Globalistsvin. För övrigt SVT:s klimathets, utav deras anställda är det bara södermalmsmänniskor med klimathets. Finns cykliska förhållanden i hur jordklotet agerar utanför kaninpastorernas och klimatångestfallens värld, som avgör vad som händer med oss. Oavsett plastpåsar och annat. SVT nyheter är inte en opartisk källa gällande klimat, då de som arbetar där är hipsters med surdegsbröd som bor på Södermalm och således barn av gen. 68 och sedan barnsben är brainwashed.

  Bortse från! Give hell!

  • Redan nästa år kommer lilla istiden ge sig till känna. Forskare har först trott på att det hela skulle dra igång om några år men redan nu har nu har solens aktivitet och antalet solfläckar minskat rejält så de forskare som vågar säga sanningen har gått ut och varnat men alla makthavare lever i globalismen och klimathotets bubbla.

    • Ja men kina vill helst tömma Afrika på folk runt ekvartorn där de köpt upp massor av odlingsbar mark i syfte att säkerställa föda för sin egen befolkning. Kinesiska forskare har tagit hotet om ”lilla istiden” på allvar.

  • Man säger att Macron har två mammor, han är gift med en. Hon förförde honom då han gick i skolan. Han är en liten gosse i kostym en bortklemad gåbortpilt

 21. Titta vad jag skrev här nedan!
  Svenning skriver i AB att han skulle lyssnat på facket. Karln är helt oinformerad, Frankrike har inte ett LO att tala med. F. har en massa små fackföreningar, syndikalister etc. Sossarna och medierna är mycket dåligt pålästa i Sverige. Det Macron försökt är att få tågen att gå. Det är tex nyckelpersoner inom järnvägen, de kan vara 12% av de anställda som strejkar och då stannar alla tåg. Samma med flyget.
  De tar svenska förhållanden och tror att hela världen styrs på samma sätt.
  Bretagnarna bråkar mycket just nu. De jagade iväg polisen, tog deras tårgas och sprutade tillbaka.
  De skriver om Paris i Sverige, det går hett till i provinserna…

   • Så är det. Detblir livligare tror jag. Det är motstånd mot vänstern. I Andalusien förlorade de stort. De har suttit vid makten sedan allmänna val i Spanien, nu förlorade de makten. Det sändes på TV idag då de skulle förklara varför, krismöte för rödingarna. Kul att se!

 22. Det är ju bara o hoppas att folk inte är så jävla dumma att de går på den här skiten. Agendan på sikt kommer inte rubbas 1 mm så länge han sitter kvar.

  • De skriver, han kommer göra som vanligt. Han talar till folket och sedan sparkar han inrikesministern. Så skriver man sarkastiskt.
   Det som har hänt här att man hållit på i fyra veckor. Macron försöker få stopp på det nu. Han har varit osynlig i en vecka. Jag tror att det fortsätter och det sprider sig. Missnöjet är monumentalt. I helgen var det full rulle, kolla på Salvini som samlade 80 000 glada människor som hyllade honom, samtidigt tårgas i Paris.

 23. Jag har börjat gå med gul väst när jag går och handlar! Använd den Gula västen för att protestera mot regeringen!

  • BRA tanke !!
   Idag är väl kraven på alla byggen mm gul väst och hjälm…??…
   VEM ska veta vem som är vem i PK-jakten på oliktänkande…;);).

   • Precis! En skrev lite skojigt. Det är lag på att ha en gul väst i flera länder, den ska ligga i bilen vid eventuellt stopp eller olycka. Kåsören skrev, bak i bilen ligger västen synligt på bakhyllan. Stoppa folk, jamen det är lag på att ha västen med. Mycket smart är det.

    • Jag har gul väst i min bil,Spanien.
     Bra att veta då det säkert är lag och därför fanns med i bilen
     då jag köpte den.
     ligger i sidofacket på dörren.

     • Oavsett så tycker jag det är ett utmärkt förslag !
      Tänk att i varje Svensk stad få se vanligt folk i gula västar..;).
      Dumsvensken fattar ändå inget även om så alla i dess omgivning dök upp i gul väst…;).
      Bäst av allt är att det blir jäkligt svårt att anklaga var och varannan Svensk för att bära gul väst i vintermörkret för att synas…;)..

     • Precis, jag tycker det är smått genialt. Macrons problem nu är att han försökt prata med olika organisationer och fackföreningar. Det finns inga ledare, det sprids på nätet. Lite som anonymous upplägg.
      Medierna i Sverige letar efter kravlistor. De fattar inte att det är en protest mot ledarna. De glider fram i sin limo äter sitt kött medan folk ska ha köttfri dag.
      Såg att Löfven skulle införa köttskatt! Hallå!
      Det handlar om att makten ska styra medborgarnas liv i detalj ända in i kylskåpet.
      Såg att PETA skriver att feminister inte kan äta ägg då de själva har ägg. Det är full rulle i Spanien om detta. Jämför ni kvinnor med höns?
      Vansinnet börjar slå tillbaka på dem, folk har fått nog.

  • Ska jag också göra. Jag har flera gula västar hemma i olika storlekar. En extra stor som jag kan bära utanpå tjocka vinterjackan. Bra att använda i mörkret i vilket fall som helst. Förutom vägarbetare och folk som har varselkläder i jobbet är det mest hundägare, joggare och dagisbarn som knatar runt i gula västar.

 24. Jasså var det så lätt att plötsligt ge pengar till folket? Man vill ju tro att ens ledare beskattar en så lite det bara går men här ser man vad protester kan göra. Politiker som macron visar vilka oärliga tjyvar de är. Hoppas de avsätter skiten

 25. Glöm inte att de använder EU tanks mot demonstranterna i Frankrike. EU har redan en arme tydligen som de byggt upp i smyg! Den kommer de använd mot alla länder i Europa som vill bryta sig ur EU! Vänta ska ni se! SWEXIT NU! Det är EU´s privata armen som skyddar Macron!

 26. Macron måste visa att han menar allvar med vad han säger. Att snacka är gratis. Lita inte på denne falske orm.

  När får vi skattesänkningar i Sverige för folk med låga inkomster? Vore intressant om någon kunnig person jämförde skatter i Frankrike och Sverige. Både de direkta och indirekta.

 27. Utrikeshandeln har bromsat in. Skadorna efter demonstrationerna handlar om 100 miljoner,man listar allt.
  Bilarna har filmats och det sitter en EU dekal på dem. Macron och Merkel har arbetat tillsammans.
  Merkel fick gå efter lokalvalen.
  Det viktiga är EU valen i vår. Rösta där! Det är mycket viktigt! Normalt röstar få i Sverige, man kan påverka bättre då, alla motståndare ska rösta!

 28. Det franska folket har ingen anledning att lita på Macron eftersom han är en marionett till Globalistoligarkerna som vill sänka Europa och ta kontrollen över oss alla.

 29. Har inte dessa globalister fattat det nu så kommer de att göra det inom kort. De gula västarna kommer att skapa en revolution i Europa.

  • kan inte ni alla därhemma börja bära gul väst…??…
   Ingen kan anklaga någon för att vilja synas i vintermörkret…;)..
   tänk om flera hundra vanliga Svenskar börjar vilja synas i mörkret…;)

 30. Andra chans? Hehehe hilarious. Mister Macron det finns bara en sak som väntar på dig, en fransk uppfinning som du vet bäst. Förrädare!!!

 31. Lite roligt är det allt att de flesta här stödjer Gula västarnas protester mot Macron, trots att de flesta av västarnas krav hör hemma långt ute på vänsterkanten.

  • Vad jag ser i Spansk media så började det med protester mot skattehöjningar på bensin mm…sedan fick fler nog och massinvandringens konsekvenser bubblade upp och där är dom flesta västbärarna som är ute nu.
   Det finns även en del vänsterextrimister som är ute men dom är enligt vår media i klart underläge och den största delen är vanligt folk som fått nog.

   • Varje gång dyker det upp olika grupper, de listade tre. En är AFA, de skriver A på bilarna de välter med mera. En annan är högerextrema, en tredje grupp är vanliga brottslingar och våldsverkare som plundrar och passar på att stjäla. Som en svans, AFA försöker sabotera.

     • Precis. Det vänstern gör är att de infiltrerar och tar över olika organisationer och grupper. Facebookgrupper får påhälsning, det gäller att slänga ut dem innan de förstör för de som samlas runt en sjukdom, katter ja vad som helst. Det är de som är troll.
      Olika jordbrukargrupper som tex under torkan försökte de infiltrera. Några avstängdes, härska genom att söndra. Ibland skriver de skit, sedan går de ut och säger den gruppen består av fascister, djurplågare etc.

     • Så gjorde kommunisterna under andra världskriget när östeuropa ockuperades av nazisterna.. resten är historia

   • Det började med bränslepriserna, men har nu vuxit till ett mer allmänt missnöje.
    Jag har tittat på flera av deras ”kravlistor”, och vidhåller att de i väldigt hög grad innehåller vänsterkrav.

  • De har inga specifika krav. Det finns olika listor men det finns inga ledare som styr. Det är ett allmänt uppror mot makten symbolen är Macron.Starten var bensinpriset. De tog bort klimatskatten, folk gick ut ändå, de tog bort den helt från budgeten, folk gick ut ändå. Makten är ganska rädd och förvirrad nu, medierna likaså i många länder. Läste Le Monde idag, en seriös fransk tidning. Flera bra synpunkter och slutsatser där.

   • Västarna har ingen ledare, det cirkulerar flera listor och protesterna lockar folk med olika politiska åsikter, men jag tror att de flesta håller med om att Macron inte för en så vänsterliberal politik som han gav intryck av i valet, och att det är där kärnan ligger.

    • Det är en allmän leda från folk. Som i Sverige men där finner sig folket. Tex då MPs ungdomsledare säger åt folk att inte flyga, då de säger att du flyger ju mycket svarar hon jamen jag är en viktig person, ni är bara vanligt folk. Europas folk har ledsnat på sina ledar som seglar ovanför. De äter kött, åker limo, flyger runt till mötena. Åkte de tåg till miljömötet i Polen? Bodde de på tvåstjärnigt hotell?
     Om Sanchez premiärminister socialist i Spanien säger man att nu tar han frun med sig i statens privatjet då han åker på resor

    • Det bildades ett nytt parti då de var rädda för Le Pen. Vänstern gick inte vidare till andra omgången vilket var sensationellt och nytt. Då gick man samman ungefär som med DÖ i Sverige. Det får de bittert betala för nu.
     Vänstern håller på att förlora i mpnga europeiska länder, de är desperata

  • Bullshit, kolla på reportagen om du kan engelska så ser du att det är vänsterpacket Afa som snyltar och smyger med och utnyttjar protesterna med sin kommunistskit.. för sina egna sjuka syften.!

  • Som bättre löner och förmåner för pensionärer och obeskattad övertidsersättning. Speciellt bättre löner är ju ett kommunistiskt förslag som borde kraftigt motarbetas av en hederlig svensk

 32. Nu ska vi bara se till att det bli nyval. Sedan kan de bilda 7-klövrar eller 5-klövrar bäst dom vill. SD kommer de inte kunna att regera utan.

  • Precis som dom gula västarna hoppas jag Svensken går man ur huse vid nyvalet och röstar på SD !
   C och l och mp får nog vara glad om något av dom blir kvar….
   löven´s anhängare ..speciellt vanliga arbetar har väl fått se själva nu att makten var mer värd än den stora skaran som med skattemedel försörjer
   dom pösmunkarna…??…
   Det kan bli jäkligt bra det här…;)

 33. De jämför med studentvänstern -68. Jag var nyss i Paris med en från den rörelsen. De gick samma väg varje dag, de gick fram till ett monument, de viftade med sina röda flaggor och vrålade lite. Kastade gatsten. Nu rev de upp lyktstolpar och viftade med dem. Vänstersvansen ritade på Triumfbågen, de smashade butiker på paradgatorna.

   • Förlåt! 68 vänstern blev som en ritual. Det var samma i Sverige. De tyckte att de var revolutionärer men egentligen tyckte makten att det var lite ballt. Som Vietnamrörelsen i Sverige, den kidnappades av vänstern, du kunde inte kritisera kriget om du var höger. De lägger beslag på sakfrågor som inte skulle vara vänster-höger. Samma med gula västarna, det gäller att stå emot AFA med flera.
    Palme och Francke gick först i FNL tåget…Sedan fick Palmes barn stipendier till USa universitet. Ruttet är det. Fnordspotting har en intressant spaning. Att vänstern omgrupperade sig och backade så Thatcher, Reagan med flera kunde styra. Ekonomin var körd i botten, Reinfeldt i Sverige senare. Nu tar de sats igen, ekonomin har kapitalismen stabiliserat. Nu kan de köra det i botten igen, som i Frankrike. Det finns helt enkelt inga pengar där, det är tomt på kistbotten.

    • Det intressant är att allt som vänstern var negativ till var liberalt inte konservativt. Vietnamkrig och krigsindustrin är liberala företeelser: Internationalism, rovkapitalism. Samma med EU, ett liberalt projekt. Men nu försvarar vänstern liberalismen mot konservatismen.

 34. EXTRA EXTRA !!!
  Tänk om alla i till veckan började bära gul väst till och från jobbet…??…
  Det räcker att alla som läser på Samnytt tycker att :: jäkla vad mörkt det är ute..jag måste nog skydda mig på väg till jobbet…
  jag tar på mig den gula västen jag (kanske ?) har i bilen…eller köper en på jula på hemvägen…

  menar man vill väl komma hem till fru och barn och inte bli påkörd i vinterslasket..
  har man otur så kan bli liggande i timmar/dagar beroende på var man bor…
  och är man inte påstridig så kan batteriet i telefonen ta slut i samtalet med
  SOS där man måste förklara hur jäkla illa det är och ändå kanske blir bortprioriterad
  i ambulanskön…

  NÄ det får bli en gul skyddsväst ..för barnens skull…!!

   • Tänkte inte på dig nu…;)…
    Men tänk själv om du imorgon började se vanligt folk därhemma börja använda dom västar dom flesta fått utskickade av deras egna försäkringsbolag….
    tre i morgon..sju dagen efter..13 den tredje dagen o.s.v…
    då visste alla vad som gällde och fler skulle börja…
    t.o.m löven själv hade väl gul väst på något bygge..;)..

 35. Den som funderar lite djupare, läs Charles Dickens ”Two Cities” och förvånas över hur likt det är i dessa dagar. Samma förrädare då som nu.

 36. Så brukar en diktator gōra. Fōrst låtsas man vara medgörlig fōr att vinna andrum och sen slår man tillbaka med full kraft.

 37. Han är någon slags ’liberal’ så lita inte på honom.
  Jmfr Reinfelt, Björklund & Lööf!
  Du vet aldrig hur de kommer ställa sig till nästa aktuella fråga. Det är bara Sjöstedt och de gröna kommunisterna som är förutsägbara.

  • Macron har helt klart INTE ändrat åsikter eller värderingar för den delen heller och jag tror också att han fått sig en rejäl tankeställare men han kommer nog att kaxa upp sig vad det lider kommer detta att vara en källa till inspiration är hemma i Sverige?

  • Lite intressant men tydligen är det nu förbjudet för privatpersoner att köpa gula västar i Egypten. Verkar vara fler än jag som såg kopplingen 🙂

 38. Har tåget väl börjat rulla så är det svårt att få stopp på det! I det stora hela så är den här jävla globalisten rökt!

 39. Undrar vad som behövs för att eliten skall vika sig i Sverige. Gula västar revolt, väpnat uppror, inbördeskrig, eller kanske att 82% slutar rösta för det.

  • Eller att oppositionen blir lite vassare. Oppositionen tar den svenska nationalkaraktaren i beaktande lite val mycket. Demonstrera aldrig spontant. Sta med mossan i hand nar brukspatronen talar. Tank om Sveriges opposition kunde lara sig fran andra Europeiska lander istallet for att hela tiden snegla pa vad som hander i USA.

   • Dom borde lära sig från andra som lyckats bättre. Med nuvarande system och befattningsinnehavare är det nog för mycket begärt.

 40. Macron är precis som Förrädarfeldt, Löfven, Lööf, Björklund, Juncker mf
  Helt inställd på att utrota sitt eget folk! Inget pris är för högt! De ska utrotas!
  Men nu blev han rädd, när det kom grus i maskineriet och återgår till den ”kokta grodans” taktik!
  Han kommer fortsätta, men göra det under radarn, så folk inget märker, förrän de står inför fullbordat faktum!
  Se hur Sverige blev en mångkultur, FNs migrationsavtal, EU mm

 41. Det sades under Grekland krisen att Frankrike var lika illa däran men 10 år efter på nerförsbacken. Fortsättningen på den här historien kan bli riktigt intressant.

 42. Macron vilket skämt. Att fransmännen gick på det ens. Men media bearbetade fransmännen ganska bra inför valet så dom gick på rasist o högerkortet sen är dom lite vänstervridna.

 43. En sociopat vet precis vad han ska säga. Han kan alla de rätta orden. Men huvudsaken är att han själv uppnår sina mål …

   • Att sjukförklara politiska motståndare som mentalt störda var ett beprövat knep i det gamla sovjet. jag anser att sparsamhet skall råda med denna typ av invektiv

    • Du tycks ha stor erfarenhet av komunism? Tycker du att herr Macaron och svetsaren gör sig förtjänat av andra ord än hårda sådana? Jag har min fulla rätt enligt dom regler som är satta här att utrycka min åsikt..eller? Det är du som är antidemokrater och som vurmar för en demokratur genom att tvinga meniskor att ha din åsikt och att inte få skriva sitt missnöje. Så mitt tips gå du över till trollfabriken och stanna där!!

  • Solen har 333 000 gånger större massa än jorden . Vi kan ta kollektivt självmord utan att det påverkar klimatet ett uns. De vi kan påverka är att sluta förgifta luft, jord och vatten.

 44. Kommunister, ultraliberaler och de gamla institutionerna med Svenska akademin i spetsen fortsätter att dansa vals med varandra på Nobelfesterna. Som alltid.
  En perfekt träffyta för att se vilka som har makten i vårt land.
  Det svenska folket är som på 1700-talet inbjudet med armbågen och får stå på behörigt avstånd och titta på när makten superar….
  Vad händer i vår? Är det något krut kvar i de svenska skattebetalarna?

 45. Vilken orm! Påminner om en viss Fridolin. En skenmanöver från skjärtgossens sida. Gula västarna måste öka takten och jaga ut huggormarna till politiker.

 46. Det enda översittare respekterar är våld. Somliga kan då bli timida tofflor, men låt ej ej luras: falska lirare utnyttjar varje tillfälle att bedra folket.

 47. Globalistoligarkernas slavpresident Macron borde avgå. Folket i Frankrike ska inte ha en Rothschild-lakej som president som föraktar folket och som nu slänger smulor till medborgarna för att få sitta kvar och fortsätta förstöra Frankrike i grunden.

  • Fast det är ju likadant som i Sverige , där folk gnäller på mångkulturen i åratal men sen ändå går och röstar på 7-klövern. Väljarna har ju själva valt honom, trots att de kunde röstat på Le Pen, som nog bryr sig betydligt mer om det franska folket…Kort sagt ; Röstar man på en mångkultur-älskande globalist, så är det också det man får…

  • Någon mått måste det vara, men den här fyrtioåriga bankir med guldsked i munnen har ingen aning, vad det handlar om. Jag gillar fransmän och deras protester.

  • De testar kontinuerligt gränserna, nu var de marginellt liiite lite över på ett ställe, då backar man ett steg.
   Sen kommer man fotsätta töja gränser på ett annat område nästa vecka.

 48. Nu köper Macron/globalisterna tid och sen under vintern plockar de alla som de identifierat som ledare för gula västarna. Därefter fortsätter folkutbytet som planerat.

  • Stor möjlighet att du har rätt undrar om SVT kommer att lägga locket på när den största upphetsningen lagt sig

  • Macron är väl i sina bästa år och genom att av kärlek gifta sig med en betydligt äldre kvinna har han fått många fransyskors hjärtan att klappa lite extra. Jag ser honom därför som svärmorsdrömmen nr ett

 49. FN är en Fascistisk organisation styrd och kontrollerad av världens bank-oligarker. De kopplar sitt strypgrepp om världens folk dag för dag. Tack vare folkförrädare inom respektive land. Bilderberggruppens möten hålls bakom stängda dörrar och ingen rapportering eller transperens finns. Deltagarna(folkförrädarna) får lysande internationella karriärer som tack för att de bedrar sitt folk.

 50. UN’s Global Compact innebär:

  1. Att kritisera migration blir olagligt.
  2. De drabbade ländernas ekonomi kommer raseras.
  3. Den nationella identiteten i de drabbade länderna kommer att raseras.
  4. FN’s makt över de drabbade länderna är total.
  5. Världsregeringen är ett faktum. NWO.

 51. Det kan vara en revolution på gång i Frankrike, mot globalisterna som plågar sin befolkning. Det finns inget som våra makthavare fruktar mer än det. Fransmännen har tom rullat fram giljotinen.

 52. Fascism införs inför öppen ridå och folken bedras av sina egna politiker. Med det i baktanke visar Europas folk ett otroligt lugn. — Närmast apati.

 53. Macron tvingas lyssna till folket och öppna plånboken. Vi svenskar ska bara öppna hjärtat. Var har ni era gula västar, Svenssons?

 54. Alltså, det är tydligt att det är väldigt viktigt för Macron att sitta kvar. Tror man på sin politik så avgår man väl i stället?
  Det tycks viktigare att sitta kvar … Se till att folk inte får för sig att protestera mot invandring eller EU…och då går det plötsligen bra att höja minimilöner. Kanske folket nöjer sig?

 55. En liten skattelättnad för att få bort fokus från folkutbytet. Kan tyvärr fungera.

  Men kan inte klaga på fransmännen – svenskarnas apati är mycket större. 🙁

 56. Här ser vi vad som krävs för att våra ”folkvalda” ska börja jobba för oss medborgare. Det krävs blod, svett och kravaller. Om inte, så blir det ett par ton floskler om rättvisa och jämlikhet istället….

 57. Fransmännen avsatte den Kungliga Adeln
  Nu gör man samma sak med den nya Adeln, politikerna.
  Det ända vi kan vara säkra på är att KAOS får vi.

 58. Trump är mer intresserad av framnsm’ännens väl och ve än Macron och detsamma gäller Sverige. När Trump påpekade att verigfe hade en otroolig massinvnadring så ljög Löfvén och sa att han ”ärvt” den politiken från Reinfeldt. I verkligheten har Stefan Östrogen ÖKAT massinvnadringen från MENA med över 30% sedan Reinfeldt. Trump vet mer om Sverige än Stefan. Trump förstår demokrati och hur folk mår. Sådant sunt förnuft saknas helt hos svensk mediepolitisk Elit och det blir deras fall.

 59. Att lita på Macron är ungefär som att lita på en kombinerad personlighet av Annie Lööf,Jan Björklund,F Reinfeldt,C Bildt – d.v.s lita på en riktigt hal jävla orm.

  Hoppas protesterna blir ännu värre och att dom avsätter den jäveln.

  • Det är nedtystat att SD motionerade om att stoppa diskrimineringen av svenskar på svenska arbetsmarknaden.

   Kanske kommer något att hända, hoppas på fredliga demonstrationer.

   Som barnfamilj är det otäckt hur 7klövern polariserar till denna nivå.

   Polisen rycker ut överallt, småbrott som bedrägerier ska släppas… sedan är stenen i rullning… allt grövre brott kommer att släppas?

   • Att du blivit rånad på alla pengarna är avskrivningsbart men att du sade att det var en ”N-person” som gjorde det går omedelbart till åtal!

 60. Höja skatterna för att finansiera massinvandring av vuxna dysfunktionella Mena män är inte så värst populärt.

  Att be om ursäkt för detta är knappast godtagbart .

 61. Så agerar en ynkrygg till ”politiker” som kommit till makten enbart för att hindra andra.
  Precis som den cirkus vi nu ser i Sverige. Fast här är det värre som vanligt.

  • Herr Löfvèn kan inte samarbeta eller ens samtala med ett parti som är sprungen ur Vit Makt-rörelsen. Säger HAN… som borde ta reda på sitt eget partiets historia. – Vilket parti var det som mätte skallar på samerna och tvångssteriliserade människor inte så länge sedan. Jo, SOCIALDEMOKRATERNA låg bakom allt detta.

 62. En politiker som lovar förbättringar i ett trängt läge är inget att lita till. Hoppas att fransmännen fortsätter att revoltera ännu kraftigare. Macron har visat hur opålitlig han är. Trots allt så går han globalisternas väg, kommunist som han är. Hoppas att fransmännen är envisa att få bort honom från makten.

 63. Undrar just hur många som kommer att rösta på sossarna i nästa val om det kommer att existera något i framtiden? Jag misstänker att folk är så fördummade att de kommer att fortsätta ge S röster även om de blir utkastade på gatan.

  • Att bli kallade rasister är svenskarnas värsta mardröm. Få står upp mot vansinnet och många är troligen dåligt pålästa.

  • May,
   ”Oräkneliga” är de som röstar utifrån ”Vad ger det MIG?!”, eller snarare ”Hur mycket extra ger det MIN plånbok?”…

   • Det håller jag med om, men så har sossarna fostrat oss svenskar. Man har splittrat kärnfamiljen och detta gör svensken mycket svagare och då är vi lätta byten att förändra. Skattetrycket har odlat fram egoismen till fulländning och detta splittrar nationen. Detta är kommunismens mål och när det är fulländat är vi slavar.

  • Gula västarna får komma och hämta 7klövern + alla sina lakejer i rättsväsendet, polisen och MSM… de ska föras till Place de la Concorde (platsen där en gång i tiden stoltserade Madame Giljotin)

 64. Svenskarna måste börja demonstrera mera och visa sitt missnöje,det kan ge maktgalna politiker skrämselhicka,Macaronen i Frankrike är ett typexempel

 65. Omvändning under galgen?
  När fan blir gammal blir han religiös?
  Ja vad skall man säga om en president som så uppenbarligen INTE sätter Frankrike först?
  Nu behöver Macron ”upptäcka” immigrationens kostnader och nackdelar för det franska folket…100 Euro/månad för 2.000.000 inkomsttagare är väl en början men betänk att varje immigrant kostar staten 50.000 Euro enligt uppgift…lägg ner pro”flykting” attityden Macron och bli proFrankrike istället.

  • Många ser mängder av konkurser efter en julhandel som är miserabel.
   Folk är rädda för attentat och turisterna uteblir, det är kännbart för ekonomin i landet.
   Ännu en gång så segrar ”fredens religion”, sorgligt !

 66. En Rothschild-marionett, satt att rasera Europa via islamister från tredje världen, låtsas vara förvånad över folkets protester… jag tror inte han klarar det här. Folket vet vem han är nu. Jag har sett bilder med gula västar med en sax i Illuminati-ögat.

 67. När skall svenska folket våga resa sig och visa civilkurage för pensionärer och offer för våldskulturen som nu kommer att välla in.

  • Problemet är att när dom förtryckta och förtrampade demonstrerar så blir dom tvångsfotograferade av Expo – samt överröstade och utsatta för en skur av projektiler av olika kommunistiska sekter som kallas sig ” antirasister ” .

   Som jag tidigare sagt ; Det är helt orimligt att ”motdemonstrationer” kan hållas bredvid.

   Tror någon att sånt varit möjligt om dom icke-socialistiska partierna ständigt stört 1 maj ?? Nä just det.

   • I Frankrike demonstrerar även vänsterfolk. Om dylika protester kommer igång i Sverige, hur ska Expo skilja ut vem som är vem? Vill de registrera halva svenska folket? Risken är förstås alltid stor att våldsvänstern eller Soros-organisationer infiltrerar och utnyttjar det pyrande missnöjet i egna syften.

 68. Ceaușescu sade EXAKT samma sak…bara skitsnack för att försöka lugna ner.

  ”Ceaușescu had misjudged the crowd’s mood. Roughly eight minutes into his speech, several people began jeering and booing, and others began chanting ”Timișoara!” He tried to silence them by raising his right hand and calling for the crowd’s attention before order was temporarily restored, then proceeded to announce social benefit reforms that included raising the national minimum wage by 200 lei per month to a total of 2,200 per month by 1 January. Images of Ceaușescu’s facial expression as the crowd began to boo and heckle him were among the most widely broadcast of the collapse of Communism in Eastern Europe.”

  wiki

 69. Problemet i det här landet,är att här kan du köpa vem som helst och tysta folket med lögner.Ta tjejen som var ledare vid demonstrationerna om arbeten i början på nittiotalet,henne tystade man med att ge henne ett påhittat jobb inom facket,och sen blev hon tyst om den saken.Kontentan är att ingen håller ihop i detta land,utan tänker bara på sej själva,det vet politiker om.

 70. Ingen vill se sanningen i vitögat, utom de ’bespottade vanliga människorna’
  Det är så tror jag, att man kan stå ut med mycket umbäranden, om man har sin grupp, sitt folk (familjen som basenhet), som stöd och tröst i svåra tider, där man delar bördor. När regimen uppfattas gå andra makters ärenden eller de facto går andras ärenden (de ’rika oligarkerna’, främmande makt – kan vara vilken som helst, FNs världsregeringaspiranters) och man har det tufft ekonomiskt, då frigörs raseri.

  Globalismen ville slå sönder samhörighet och skapa en ny människa, en som känner samhörighet med arten människa. Det fungerar inte helt enkelt, drömmen bygger på en lögn. Den är så att säga vår tids dröm om den formbara människan, det oskrivna bladet som Sovjetmänniskan skulle skapas/skrivas på.
  Som jag ser det är det MIGRATIONEN som är huvudproblemet, inte en bisak som folk skyller på i sämre tider.
  När folk plötsligt ser sig omkring och ser främlingar överallt så sker gradvis en förändring. Först förnekelse, sen chock, och sist ilska. Sen brister det som det nu gör i Frankrike.

  Det här förstår inte makteliten, så de tror att folk blir förledda av rysstroll och nazister på nätet… Och i och med att man förringar människor ännu mer med den attityden, så blir allt sju resor värre.

  • Macron ger alla ett kraftigt lönelyft och gör övertid och bonusutbetalningar som den trettonde månadslönen skattefri!

  • Intressant ditt inlägg. Det summerar bra själva situationen, och roten
   till det onda. Det är ju kommunismens och även extremhögerns dröm att kunna forma människor till sina undersåtar – slavar med andra ord. Men människan reagerar precis som i djurriket när t.ex. en varg ser en
   inkräktare inom sitt territorium. Människan är i normala fall inte formbar, enbart under hot – mot sin vilja. Globalisering går stick i stäv mot
   människans medfödda natur. I själva verket, och det är vad jag själv tror,
   Socialismen, för tillfället accepterat av Islam, vill ta över hela Världen.
   I slutändan, blir det enbart Islam vid rodret. De vill aldrig acceptera regera med andra än muslimer, kanske konverterade f.d. socialister!?

 71. Frankrike som har haft underskott sedan 1983 gör nu en ”Grekland/Italien” och låter Euroland stå för alla skulder. Spiken i kistan för ”Europa” alltså!

 72. OT:
  Håll i er nu! För ett par minuter sedan (15:48) på BBC World News Talking business: på årsbasis för innevarande år så ligger Venezuelas inflation på helt obegripliga 1,3 MILJONER procent (!!!). Ytterligare ett bevis för att marxistregimer inte kan styra ett företag, allra minst ett land!

 73. Skillnaden mellan en fransman och en svensk: varje fransman har en personlig åsikt som han står för även gentemot sina landsmän, och han är inte rädd för att
  uttrycka sin opinion på offentlig plats. Svensken uttrycker den opinion som bestäms
  i Stockholm och vad som står i tidningar och sägs på TV och radio. Svensken
  uttrycker i regel sin opinion hemma i köket, men aldrig i en diskussion utanför hemmet. Hemma sätter han sig framför datorn och uttrycker sina dolda tankar på
  Samhällsnytt under ett fiktivt namn. Där har ni skillnaden mellan Frankrike och Sverige, och anledningen till varför toppskiktet i Stockholm kan göra med svenskarna
  precis dom vill, även ljuga dem mitt upp i ansiktet, som t.ex. med IT-skandalen.
  Som man bäddar får man ligga, och det har precis 82 % av Folket bestämt.

 74. Marie Antoinettes uttal till den fattiga franska befolkningen som inte hade råd med bröd. ”låt dem äta brioche!”

  Emmanuel Macrons uttal till den fattiga franska befolkningen
  ”Minimilöner skall höjas med 100€ i månaden.”

  • Vem ska betala dessa 100 euro i privata företag? Lågproduktiva medarbetare blir inte plötsligt mer produktiva bara för att presidenten knäpper med fingrarna…

LÄMNA ETT SVAR